|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
27-05-2008, 13:22 | #1 |
Ağaç Dostu
|
agaclar.net,Trabzon 5. Çalışma ve Sohbet Toplantısı / 1 Haziran 2008
1 Haziran günü Sanat evinde toplantı olsa katılacaklar kimler? Forumu kullanmayan arkadaşlar çoğunlukta ama !? YER: SANATEVİ SAAT: 12:00 |
28-05-2008, 18:22 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel, inşallah bu ruhunuzu hiç kaybetmezsiniz. Bir aralar bizimkilerde çok yoğun bir şekilde toplantı talep ediyorlardı benden. Amam sonra ayrılan üyeler ve kaybedilen ekip ruhu toplantıları bitirdi. Ya da şu var ben organizasyon yeteneğimi kaybettim Toplantınız inşallah çok güzel geçer, keşke ama keşke imkanım olsa da bende gelebilsem. Ama bir gün kısmet olacak inşallah. Bizim içinde bol bol eğlenin... Sevgiler |
28-05-2008, 22:03 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Organizasyon yapmak hele benim gibi genç birinin bunu yapmaya kalkışması zor, keşke talep olsada ben gine yorulsam Ama ne yapalım bende sizi uzaktan büyük bir özlem içerisinde izliyorum. Dediğim gibi inşallah bir gün bende annemin memleketine sizleri görmek için gelebilirim... Sevgiler |
29-05-2008, 16:23 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Saat kaçta belirtmemişsin kaptan bu arada yalova ve zonguldaktan getirdiğim iki dostumuda toplantıya getirmeye çalışacağım. |
01-06-2008, 19:10 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Bugün gerçekleştirdiğimiz, rutin bonsai toplantımıza, *Vyssera *Picea pungens *Şenol Dalkıran *Murat Şendinç *Seda Aydoğdu *Erdek katıldı. Sanatevinde bir süre çay kahve eşliğinde sohbet ettik, bu esnada, ben yeni aldığım ve fazla kıvrımlı olduğundan şikayet ettiğim Çin karaağacıma havai köklendirme uyguladım. Aytaç bey aldığı Çin karaağacının sürgünlerini budadı. Doğan bey'in ( Erdek ) ilk gözağrısı, çam ağacında yaptığı uç alma işleminini sonuçlarını inceledik. Bir sonraki adımı planladık. Sonra Fidancıya gidip, 1 saat kadar ağaç seçtik ben daha önceden gözüme kestirdiğim mavi Atlas sedirini aldım. Diğer arkadaşlar da fidanlar aldılar. Sonra Karadeniz Pidecisinde yemeğimizi yiyip ayrıldık. Katılanlara çok teşekkür ediyorum. Bonsai arkadaşlığımızın hep sürmesi dileğiyle. Sevgiler 11.jpg 22.jpg 33.JPG 44.JPG |
02-06-2008, 12:45 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Vyssera sohbet derken, calismalar da yapmissiniz. Sanirim artik oralarda bir bonsai kulubunu kurma zamani geldi ve her ayin belirli bir gununde surekli toplanmaniz, belki Turkiyede ilk olacagi gibi diger sehirlere de ornek olacak. Bonsai ogrenme surecini de hizlandiracak diye dusunuyorum. Nasil olsa hazir yeriniz de var(hem sayin Adnan bey de niye gelmediler diye sitem etmez) Hepinize kolayliklar diliyorum. |
02-06-2008, 18:43 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Biz mümkün olduğunca her ay toplanıyoruz, bu bazen 3 hafta bazen 6 hafta olsa da, toplanmaya çalışıyoruz. Sanatevinin bahçesi için de bir bonsai düşünüyoruz. Belki kaya ve ağaçlardan bir kompozisyon oluştururuz diye düşündük Aytaç bey'le. Sevgiler saygılar. |
03-06-2008, 13:34 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Çok güzel biryerden köklendirmeye başlamışsınız. istediğiniz gibi kök oluştuğunda çok güzel alocak. Elinize sağlık. Alta kalan kısımda da bir iki dal bıraktınız değil mi? |
08-08-2008, 00:52 | #20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2005
|
içim gidiyor yine her zamanki çalışmalarınızı görünce..bir türlü uygun vakit bulamadım kendime..şu anda kastamonu da orman amenajmanı çalışmasında bulunuyorum..katılamadım diye unutup vazgeçtim anlamına gelmesin çalışmalarınızın devamını diliyorum..kolay gelsin |
17-08-2008, 14:13 | #21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
ben de bir trabzonlu olarak yaptığınız toplantıyı duydum gelip göremediğim için çok üzüldüm.başlangıç aşamasında bana neler önerebilirsiniz.sizce nasıl bir bitkiden başlamalıyım.araştırmalarıma göre fazlasıyla sabır isteyen bir sanat ama benim de bir bonsaim olsun istiyorum.yardımlarınızı bekliyorum saygılar |
17-08-2008, 15:24 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Peyzajci-tasci, iyi bir bonsai yapabilmek icin once bonsaiye uygun iyi bir fidan secmeniz gerekiyor. Bu sececeginiz fidan ardic, yabani zeytin, disbudak, karaagac olabilir. Yapmayi dusundugunuz bir tarz varsa fidan secerken, yapacaginiz tarza uygun bir fidan olmasina ozen gosterin ve ya herhangi bir tarza uygun bir fidan bulursaniz, onun uzerinde uygun oldugu tarza gore calismalar yapiniz. Mesleginizden olusan birikimle guzel bonsailer yapacaginizi. Saksi icerisnde de peyzaj calismalari sergileyebileceginizi dusunuyorum. Kolay gelsin. |
18-08-2008, 10:53 | #23 |
Ağaç Dostu
|
peyzajci_tasci, merhaba, Bir süredir toplantı yapmadık, artık sonbaharda bir toplantı yapmak uygun olacak. Belki bir gün katılma imkanınız olur. Ali hocamın belirttiği ağaç türlerinden fidanlar seçebilirsiniz. Benim şu ana kadar pek sorun yaşamadığım atlas sediri de güzel bir tür. Öncelikle bir fidanı nasıl bonsai yapabileceğinizi öğrenirseniz, ağaç seçerken de ona göre harekete edebilirsiniz, yeni arkadaşların yaptığı en büyük hata, fidan seçiminde acele edip, ince gövdeli ve dalsız ağaçları seçmeleri, bu şekilde literati stilindden başka bir seçeneğimiz kalmıyor. Şimdiden başarılar. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|