agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Envor / Akan su kültürü uygulaması (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7854.htm)

alone35 07-08-2009 13:48

teşekkürler sayın delimus bilgilendirdiğiniz için bol kazançlar dilerim saygılar

Delimus 07-08-2009 23:59

Kredi işinde farklı bir umut doğdu , Damla sulama sistemimiz için çektiğimiz kredinin taksidini faizini ödememiz karşılığında uzatabileceklerini belirtmişler böyle olursa 10 gün içinde satacağımızı umduğumuz mandalinamızın parasını ben kullanabilecem.Şuan satış için teklif var 41.000 fakat erken ve fiyatın az olduğunu düşünüyoruz.Umarım hayırlısı olur kredi stresinide çekmemiş olurum.

Burdan Damlama sulama sisteminide birkez daha tavsiye edeyim,Gözle görülecek şekilde fark yaratıyor arkadaşlar b,z yanyana 2 bahçeyi karşılaştırıyoruz ayrıca bahçe içine sonradan ekilen fidanlarda kesinlikle sorunsuz oluyor damlamasız bahçelerdekiler kurudu.

envor 18-08-2009 20:42

Alıntı:

Bu arada Envor hocam Antalya gecelerinin tadını çıkarıyor sanıyorum.
Foruma sık giremediğim doğrudur:rolleyes:, ama diğeri külliyen uydurmadır....:D:D:D

Delimus 24-08-2009 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 482858)
Foruma sık giremediğim doğrudur:rolleyes:, ama diğeri külliyen uydurmadır....:D:D:D

:D

Envor hocam cevap bekliyorum :)
Bu konudaki Sorum

Şimdiden teşekkürler. :rolleyes:

alone35 25-08-2009 18:12

sayın delımus sizin yapmak istediğiniz sistem tabiatın yapmıs olduğu gibi diğilmi?

Delimus 25-08-2009 20:47

Envor Hocamın denemesinden esinlenerek resimdeki gibi fakat raf aralığı 30-35cm arası olup böylece 6 katlı yapıbilecem en üstteki 2m yükseklikte olucak.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1231944577

alone35 26-08-2009 10:43

SN. envor bir sorum olucak tabiatın yapmış oldu sistemle sizinki arasında kararsız kalıyorum ticari olarak hangisi uygundur?
bana göre sizinki daha basit geldi hem kurulum hem maliyet olarak ama yinede teretdütlerim var sizin sistem konusunda
güneş alıp almaması hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar..

alone35 26-08-2009 10:45

sn.delimus sizin fikrinizide değiştiren şey ne oldu acaba tabiatınkini yapmayı düşünüyordunuz?

Delimus 29-08-2009 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alone35 (Mesaj 486748)
sn.delimus sizin fikrinizide değiştiren şey ne oldu acaba tabiatınkini yapmayı düşünüyordunuz?

Maliyet

Umarım güneşlenme yönünden sorun yaşamam

alone35 29-08-2009 13:52

inşallah yaşamazsınız

alone35 14-09-2009 16:32

Sn. delimus çalışmalarınız nasıl oldu marul serasına başladınız mı?

ALESTA 16-10-2009 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alone35 (Mesaj 497137)
Sn. delimus çalışmalarınız nasıl oldu marul serasına başladınız mı?

Evet, bende merak ettim.:confused:

Delimus 17-10-2009 11:06

Malzemelerimizi verdik, seracımız çalışmalarına başladı bu pazartesi seramızın deliklerini delmeye başlıyoruz,10 gün içindede biter umarım.Kredi ile uğraşmak gerçekten zormuş 15 gündür yıldırdılar bizi artık :( En son bitiminde maliyet tablosu çıkarıcam, sizlerede faydası olması açısından.
Resimlemeyecemde :D

energy 25-10-2009 21:31

1 Eklenti(ler)
Tüm arkadaşlara selamlar ,uzun süredir formun bu kısmını takip ediyorum ve bende küçük bir sistem yaptım ,umarım fotorafı ekleyebilirim ve bu düzenek hakkında siz uzman arkadaşların yorumunu bekliyorum.

lastmohikan 25-10-2009 21:46

Çok farklı bir uygulama ileride fırsatım olursa bu sistem duvar boşluklarına uygulayabilirim

alone35 26-10-2009 15:37

Sn. delimus hayırlısı olsun inşallah bol paralar kazanırsınız.Seranızı kaç dönüm olarak kuruyorsunuz ve maliyeti paylaşırsanız sevinirim saygılar kolay gelsin.

Delimus 26-10-2009 16:54

Direklerimizi daha bugün dikimini bitirdik. 3 tünel fideliğimiz halen durmakta .
KRedi talebimiz 44 bin civarı olması lazım ve bu rakam tahminime göre 55 bin civarını bulmakta, geçedebilir kalanı cebimizden ödüyeceğiz.
45mx22m Sera Ebatlarımız yani 5.5m aralıklı 45m uzunlukta 4 tünelden oluşmakta 990m2.
5.5mx20m olarak 5 adette fidelik için tünelimiz var.
Ayrıca maliyet olarak belirtmek istediğim bir hususta elinizdeki imkanlar çok değiştiriyor.Bizde inşaat malzemeleri,traktör,burgu,kepçe,taş,işçi hali hazırda olduğundan zaman ve maliyet açısından avantajlı olduk. Tek kötü yanımız arazimiz çok elverişsiz burgu ile bile direk delikleri açmak çok uğraştırdı.Tatlı yorgunluklar bol :)
Planımıza göre 30450 fide dikicez.Tam kurulduğunda daha ayrıntılı ileticem.

fidaşfide 27-10-2009 01:05

Herkese merhaba. foruma yeni üye oldum ve yapılan çalışmaları ilgi ile izledim. çok faydalı bilgiler ediniyorum ve samimi ortam çok hoş. Ben de kendi tecrübelerimi aktarmaya çalışıcam. Tüm araştırma sevdalısı dostları saygıyla selamlıyorum...:)

Arkadaşlar, izmir dikili'de profesyonel fide üretimi ile uğraşıyorum. Ancak, kış aylarını değerlendirmek için boş dönemimizde marul üretmeye karar verdik. yaklaşık 40 günlük perlitte üretim denememiz ve 10 günlük de su kültürü denememiz var. Ben de ilgili fotoğrafları sizlerle yarın paylaşacağım. Daha önce perlitte ve 1lt saksıda yedikulke tipi marul üretimi deneyen var mı? Varsa besleme bilgisi rica edeceğim, ayrıca forumda daha önce bahsi geçen programın genel olarak marul yetiştiriciliğine uygun olduğunu söyleyebilir miyiz? yoksa sadece su kültürü için mi elverişli?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

alone35 27-10-2009 20:37

Sn.delimus hayırlı uğurlu olsun bu yapıcak olduğunuz borular 45m uzunluktamı olucak yoksa 2 veya 3 parça aralarına mı yapıcaksınız su tanklarını saygılar çalışmalarınızda başarılar.

Delimus 28-10-2009 17:34

Karkas boru ile karıştırma :)
6000lik(6m'lik) Hep tek tek delincek ayrıca.

ALESTA 28-10-2009 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi energy (Mesaj 517344)
Tüm arkadaşlara selamlar ,uzun süredir formun bu kısmını takip ediyorum ve bende küçük bir sistem yaptım ,umarım fotorafı ekleyebilirim ve bu düzenek hakkında siz uzman arkadaşların yorumunu bekliyorum.

Sayın energy, Ben uzman değilim ama bu yaptığınız sistemde ne yetişmeyi planlıyorsunuz:confused: Deliklerin çapı küçük olmuş gibi geldi. Forumda biraz gezinirseniz faydalı olur, kanaatindeyim. Çalışmalarınızda başarılar diler, paylaşımlarınızın devamını temenni ederim.
Saygılarımla.

energy 28-10-2009 21:04

Sayın alesta domates ve salatalık düşünüyorum fakat malum önümüz kış benimkisi sadece bir ön hazırlık oldu . Delik çapı neden önemli ben her hangi bir dolgu materyali kullanmayı düşünmüyorum , öneriniz için teşekürler.

yelkoma 04-12-2009 20:15

aynı sisteme çilek eksem toprak zahmetine katlansam...dar alanda çok üretim yani çok mu sorun olur...

seazone 16-02-2010 17:34

energy deliklerini daha büyük 5 cm çapında yap sonrada bildiğin su makarnalarını 3 er cmlik kes ve fideyide ortasına koy gövdesi zarar görmesin.

ayax 19-02-2010 20:52

Bu şekilde çilek yetiştirebilirmiyiz... Ayrıca motor takmadan tek sıra borunun içine su doldursak yetişirmi ?

Delimus 19-02-2010 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayax (Mesaj 582159)
Bu şekilde çilek yetiştirebilirmiyiz... Ayrıca motor takmadan tek sıra borunun içine su doldursak yetişirmi ?

Evet yetişir,bölümümüzde örnekleri var. Tek sıra boru içindede hava motoruyla hava vererek durgun su tekniği uygulamaları ile yetiştirmek mümkün. Su doldursak derken umarım besin eriğini kastetmişsinizdir sade su ile olmaz.Oksijen ve gübreli su şart.

ayax 26-02-2010 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Delimus (Mesaj 582179)
Evet yetişir,bölümümüzde örnekleri var. Tek sıra boru içindede hava motoruyla hava vererek durgun su tekniği uygulamaları ile yetiştirmek mümkün. Su doldursak derken umarım besin eriğini kastetmişsinizdir sade su ile olmaz.Oksijen ve gübreli su şart.

Tek bir kök, bardakdaki suda yetiştirmekden bahsettim... ****** suyun içerisine gübre vs besleyicilerde koymayı düşünüyorum...

poyraz11 03-02-2011 23:21

Yaklaşık 1 haftadır bu sistemi evimin terasına kurmayı düşünüyorum.Kurulumu kolaylıkla yapabileceğimi düşünüyorum ancak Kimya konusunda cahilim.Marul yetiştirmek istiyorum ve siz değerli arkadaşlarımdan misal veriyorum 100 litre suya karıştırmam gereken kimyasalları hala forumdan tam olarak anlıyabilmiş değilim.Konular gerçekten çok birbirine girmiş durumda.Bana bu konuda kimya dan fazla anlamayan birinin anlıyacağı bir dille bir tablo verebilirmisiniz ? Bende burada yazan kimyasalları temin edip kendi karışımımı kendim hazırlamak ve sıfırdan başlamak istiyorum..Teşekkür ederim..

ocean07 11-02-2011 21:12

Sn Delimus ticari yetiştiricilk nasıl gidiyor,maliyeti nasıldı? Ticari olarak yapılabilirmi?

idris şenol 06-04-2011 22:03

yazılanların hepsini okudum emeği geçen herkese özelikle sevgili envor arkadaşıma teşekkür ederim...saygılarımla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025