![]() |
Terasta topraksız orman
5 Eklenti(ler)
Gördüğünüz gibi terasım orman oldu
Eklenti 617098 Eklenti 617099 Eklenti 617100 Eklenti 617101 Eklenti 617102 |
Değişik denemeler
2 Eklenti(ler)
|
5 lt pet şişede marul denemeleri
1 Eklenti(ler)
Bakalım tutacak mı?
Ec 1.2 ekleme yapmamayı düşünüyorum içindeki besinli su ile ne kadar gidecek eğer başarılı olursa sisteme 10 tane daha dahil etmeyi düşünüyorum. Amatörün aç gözlülüğü işte:p Eklenti 617105 |
Sayın Mustafa Tepe;
Salatalıklarınızın bıyıklarını alırsanız verimleri daha iyi olur.Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla Turhan Engin |
Sayın Turhan Bey
Öneriniz için teşekkür ederim. Bunu hafta sonu uygulayacağım. Başkaca önerileriniz var ise duymak isterim. |
Arkadaşlar birkaçgündür birşeyi farkettim. Toprak cocopit perlit karışımı bir saksıda 2 domatesim var. Bunları Evsera fuul ile besliyorum. Boyu 1 metreyi aştı çiçek yoğunluğu az ve salkımda 5-6 çiçek var. Bir de sadece cocopit perlit e diktiğim ve Kudret Beyden aldığım domates için besin eriyiğini ve sera bekçisini kullanıyorum Boyu 50 cm ye ulaştı ve çok sık çiçek açtı ve her salkımında 10-15 çiçek var hatta bazıları tuttular büyüyorlar. İlk yılkı denememde açgözlü amatör ruhunu bırakmak gerekiyor şunuda dikeyim bunumda olsun mantığıyla gitmek biraz açgözlülük oluyor. Onun için sadece domates veya domates salatalık çalışmakta fayda var. iki tank ve her ürün için ayrı tank kullanıp iyi bir sezon geçirmek en iyisi olacağı kanısındayım. Bende olanları sayayım.
Domate,salatalık,biber,patlıcan,kıvırcık,çilek,fas ulye kara lahana,biber bunlara hep ayrı tank mümkün olmayacağına göre hepsininin karışık besleneceği bir besin bulmakta buldum çareyi. Ama şimdi anladım ki az çeşit bol ürün. |
sn mustafa tepe sanırım Domate,salatalık,biber,patlıcan,kıvırcık,çilek,fas ulye kara lahana,biber aynı anda deneyebileceğin besin kitini kudret bey hazırlayabilir
fakat nekardar verimli olur orasaını deneyerek görebiliriz tek ürün ve dikilen ürüne en uygun besin kiti topraksız tarımın omurgası birde hatırlatmamda fayda var bitki zararlarına dikkat edin lütfen,özelikle istanbul havası bu aralar yağışlı ve rutubetli yaprak bitleri ve antrokoz mantar hastalıkları havalar ısnınca kırmızı örümcekler hayllerinizde yerler:))demedi demeyin birde hıyarların sülük alma bıyık almayı unutmayın verimi etkiler bitkilerinizin besin alımı çok güzel dikkatlice devam edin fazla ph kusüratlara takılmayın ph sıkalaları tablolarda mevcut 5,80 6,50 arası idaal ölçümleri sabah saatlerinde yapın ısı farkı farklılık gösterir önemli deyil resim ve vidoolara devam gözümüz sanat görsün:)) |
İdris bey
Önerileriniz için teşekkür ederim Salatalıkladaki bütün bıyıkları aldım hiçbir kimyasal kullanmayı düşünmüyorum biber sarımsak su yağ ile bir karışım yaparak haftada iki kez onlarla ilaçlıyorum ayrıca aralara fesleğenleri koydum mantarlı alakalı henüz bir çalışmam yok fakat mantarla alakalı bir belirti şimdilik yok resim ve videolara devam edeceğim yalnız ramazan olduğundan pek fırsat kalmıyor |
1 Eklenti(ler)
Tv seyrederken manzaram
Eklenti 617490 |
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar
25 günün sonunda terasımın son hali budur. Fideleri dikeli 25 gün oldu. Yalnız bu süre içerisinde havalar çok soğuk geçti. Eklenti 617811 Eklenti 617812 Eklenti 617813 Eklenti 617814 Eklenti 617815 |
3 Eklenti(ler)
Domatesler gözükmeye başladılar. onlarca domates görüyorum ufak tefek.
Eklenti 617816 Eklenti 617817 Eklenti 617818 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sn MustafaTepe bitkileriniz çok sağlıklı gözüküyor. Bereketli ürünler dilerim.
|
Teşekkür ederim İsmail bey
|
merhaba mustafa bey hasatınız bol ola.sera bekçisinin rahatlığını görüyoruz,bekçide ph yükselmesi sık oluyormu,şebeke suyumu kullanıyonuz?teşekürler.
|
Umut Bey
Sera bekçisini sadece domatesler için kullanıyorum. Suyu şebeke suyundan alıyorum. PH problemi yaşamadım bu zamana kadar. Domateslerde sorun yok. Ama karışık yetişdirdiğim ve evsera Full kullandığım domates marul çilek biber patlıcan gibi ürünlerde beslenme sorunları var sanırım burda herkesin dediği gibi tek ürün yetişdirmek lazım. Veya 3 sera bekçisi 3 farklı ürün Bu da maliyet istiyor. Sera bekçisinde 10-15 günde bir PH ölçüyorsun bir de ürünler büydükçe sera bekçisinini ec sını yükseltiyorsun. Besin tankını doldur 1 ay 2 ay ürünün yoğunluğuna göre elleme ama diğer tanka her gün besinli su ekle her akşam ec ölç ve sonuç fazla çiçek ve az ürün çünkü besleyemiyor. |
Arı ile dölleme
2 Eklenti(ler)
Sabah 9 da terasa çıktım. Arı kelebek yaban arısı bizim domates ve salatalıkların çiçeklerinden polen topluyorlar. Bir an kendimi köyümde zannettim.
Eklenti 618839 Eklenti 618840 :( |
Topraksız Tarım Terasta
5 Eklenti(ler)
Teras mı Orman mı?
Kudret beyin domates ormanının resmine hadi canım derken şimdi terasımda salatalık ve domates ormanı cap canlı karşımda Eklenti 618842 Eklenti 618843 Eklenti 618844 Eklenti 618845 Eklenti 618846 Bu resimler neden yan duruyor onu anlamadım |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Topraksız fasulye
1 Eklenti(ler)
|
Topraksız Çeri Domates
2 Eklenti(ler)
|
Marul
1 Eklenti(ler)
Topraksız sadece besin eriyiği içerisinden 10 günde bu hale geldi
Eklenti 619339 |
Salatalık
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Ürünler hasat kıvamına geldi
Eklenti 619342 Eklenti 619343 Eklenti 619344 Eklenti 619345 Eklenti 619346 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025