![]() |
Sistem anlatımı
|
https://www.youtube.com/watch?v=Ff6FW4u9-Z4
Balkabağı Erkek, Dişi Çiçek ve El ile tozlaşma Balkabağı polenleme: sabah 6 ile 7 arasında dişi çiçek açtıktan sonra çiçek açmış bir erkek çiçeği koparın erkek çiçeğin sarı kısımını koparın içinde ki içinde ki sarı polenleme yapacağımız organı dişi çiçeğin içine taç yerine 2 veya 3 defa sadece hafifçe dokundurun. En alta yer alan resimde gösterilmektedir. Alt yer alan çiçek resimlerinde erkek ve dişi çiçekler yer almaktadır. Sayfanın en sonunda balkabağını el ile tozlaştırmayı (polenleme) anlatan video mevcuttur. Kaynak Linki : Balkabağı Erkek, Dişi Çiçek ve El ile tozlaşma | Plant-Home hıyar tozlaşma konusunda belki fikir verebilir |
Alıntı:
dometes budama sera ortamlrında güneş ışınlarından dometesin daha iyi faydalanması ve düzgün meyve alımı için gerekli ,,oysa sizin böyle bir seranız yok! fazla budama hem yaprak ve çiçek saysıını azaltıcak yinede sizin balkonunuza göre budama şeklinizi bu işten çok iyi anlayanlara danışın derim:) |
Döllenme için bir arkadaşım erkek yapraklarının içine kulak kürdanını sokup sonra da diğer çiçeklerin üzerine silkelememi söylde sizce mantıklımıdır.
|
Dölleme için sizin açık alanda birşey yapmanıza gerek yok. Rüzgar zaten yeterince sallar bitkiyi ve döllenme gerçekleşir. Hıyar olarak partenokarp çeşitler öneririm.
|
Teşekkür ederim Sayın Efe446 hıyarlar 3 çeşit biri 2 tane fide olarak alındı. Diğerleri annemin tohumlarından fideleri kendimiz yetiştirdik bakalım nasıl olacak iyi hasat olursa isteyene tohum gönderilir bilginize.
|
Şimdi aklıma bir şey geldi. havalar sıcak tankdaki su ısınıyor. Bunun sebzelere zararı olur mu? Buna çözüm olarak önerebileceğiniz birşey var mı? benim aklıma sadece saat 12-13 gibi tankın içine bir miktar buz koymak geliyor. Yararı veya zaraı olur mu?
|
Direk güneş görmüyorsa fazla ısınmayacaktır. Eğer direk güneş alıyorsa bunu engelleyin yeter. Ekstra bir önleme gerek yok.
|
Güneş ve ısı
1 Eklenti(ler)
Tankım demir profillerin altında zaman zaman direk güneş alıyor. Etrafına ve üzerini birşeyle kapatayım. Bez vs olur mu önerisi olan var mı?
Eklenti 615578 |
Bonzai Domates
2 Eklenti(ler)
Bonzai domateslerim büyüdüler olgunlaşmalarını bekliyorum. İlk topraksız sebzemi tatmak için sabırsızlanıyorum.
Eklenti 615579 Eklenti 615580 |
Örtü için araç brandası kullanabilirsiniz ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
Topraksız Salatalık
1 Eklenti(ler)
Salatalıklarım çok sağlıklı
Eklenti 615696 |
Çilek
1 Eklenti(ler)
İlk çileğimiz kızarmaya durdu
Eklenti 615705 |
2 Eklenti(ler)
|
Domateslerim
2 Eklenti(ler)
|
Salatalık koltuk ornekleri
2 Eklenti(ler)
Salatalıklarım da oluşan koltuklar. Bunları bir kaç gün sonra koparacağım.
Eklenti 615952 Eklenti 615953 |
Domates koltuk alma zamanları
4 Eklenti(ler)
Bu koltuğun birkaç gün daha beklendikten sonra alınması kanatindeyim.
Eklenti 615954 Bu koltuğun ise alınabileceğini düşünüyorum. Eklenti 615955 Bu koltuklar henüz çok ufak biraz daha büyüsünler 10-12 cm olana kadar bekleyelim. Eklenti 615956 Bitkinin üst kısmında bulunan koltuklar çok ufak onları bir müddet koparmayalım. Alt tarafta bulunan koltuğumuzun sanırım zamanı gelmiş sabahın erken veya akşamın serin bir saatinde sağa sola hafifçe eğerek ve bitkiye zarar vermeden incitmeden kabuğunu soymadan koparlım.:p Eklenti 615957 |
PH ve EC değerleri
2 Eklenti(ler)
Aşagıda fotografta gördüğünüz salatalıklarımın Ec değeri 1,76 PH değeri ise 6,71 Ph nın yüksek olduğunu zannediyorum. Sizce Ec ve Ph a müdahale etmelimiyim. PH düzenleyici ne kullanmalıyım. Ya da böyle kalsın mı inanın bilemedim.
Eklenti 615958 Eklenti 615959 |
Domates Ec ve PH değerleri
3 Eklenti(ler)
Bu resimlerde gördüğünüz domateslerim 50cm boya ulaştılar ve çiçeğe durdular. Gelişimleri de gayet hızlı. Akşam ölçtüm EC:2.63 PH :5,93 Ph sanki düşük gibi geldi. Sizce tankı boşaltıp sistemi yıkayıp tekrar mı doldumalıyım. Yoksa PH düzenleyici birşeyler mi kullanmalıyım.
Eklenti 615960 Eklenti 615961 Eklenti 615962 |
Geçenlerde bir arkadaşımızın paylaştığı bitkilere göre Ec ve Ph değerlerinde domates içi Ph 6,00 - 6,50 olarak gösteriyordu. Okuduğum başka bir bilgide bitkilerin minareli bünyesine alması için ideal ph değerinin 5.50-6,00 olduğunu belirtiyordu. Bu bilgiler ışığında 6 nın bir tık altında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
|
Ekrem Bey Teşekkür ederim. Bir miktar daha bekleyelim. Olmadı sistemi iyice temizleriz. Ph konusunda dediğiniz gibi forumlarda ve sitelerde çeşitli değerler verilmiş biz deneyerek zamanla doğtuyu bulmaya çalışacagız şimdiye kadar herşey yolunda ben domateslerde kudret beyin sera bekçisi ve onun hazırladığı besin eriyiğini kullanıyorum. Karışık olanlarda ise ayrı bir tank ve evsera full ile ilerletmeye çalışıyorum şimdilik ikisinde de sorun yok gibi baklım bekle ve gör takdiğini uygulayacağız.
|
1 Eklenti(ler)
Büyüdü büyüdü
Eklenti 616136 |
aynı besin eriğimi kullanyorsun
kaç tür besin kullnıyorsunuz |
Salatalıkları evsera ile besliyorum domates Kudret beyden
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Evet arkadaşlar salatalıklarım yavaş yavaş olgunlaşıyorlar domatesler büyüyor tamamı çiçeğe durdu. Bu aşamada ec artırımına gitsem mi diye düşünüyorum.
Eklenti 616727 Eklenti 616728 Eklenti 616729 Eklenti 616730 |
1 Eklenti(ler)
|
YTerasta topraksız tarım
5 Eklenti(ler)
İşte terasımızın son hali
Eklenti 617084 Eklenti 617085 Eklenti 617086 Eklenti 617087 Eklenti 617088 |
Terasın son hali
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025