![]() |
5 Eklenti(ler)
İncir yazın tükenmesi ile artık meyvesini vermez diyordum. Sayın Kızıltan haklı çıktı. Denemede başarıyla sonuçlandı. Hoagland formülü, ec 1.8, pH 6-6.5 civarı, fosfor 41 olarak dikkate alınacak.
Demek ki, baharda dikse idim, meyvesini güneşin en fazla olduğu zaman da almış olacaktım. Şimdi zor kızaracak gibi. Eklenti 628375 Eklenti 628376 Çileklerim çiçekteler, ancak bu ara Karadeniz çok soğuk ve yağışlı. Olgunlaşma gecikecek. Eklenti 628377 Sarıkanat Balıklarım ızgarada, Eklenti 628378 Karadeniz suskun ve dingin iken, mavi su seyretmeye doyulmaz Eklenti 628379 |
mavmi yeşilmi yoksa gümüşmü veya beyazmı :))hepsi ayrı bir güzel
|
Meraklanmayın bu incirleri yiyebileceksiniz. Biraz erken olgunlaşsın derseniz son 10 güne gelince alttaki delik üzerine zeytinyağı sürün olgunlaşıversin.
Kışa kalmasını isterseniz bunları kalem yapıp köklendirmeniz ve hemen dikmeniz gerek. Kendine döllenen tür bulup köklendirirseniz Kasım-Aralık yersiniz Bunları saklayacaksanız saksıya alın ( yine perlitte ) ama sulamayı çok ama çok azaltıp kış soğuğuna bırakın kışlasın yıl başında sulamayı yavaş yavaş artırın yeniden incir yersiniz. Başarılar |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu metod ile Akdeniz ve ege de, hatta modern sera ile diğer bölgelerde de erken verim almak mümkün. İncir; Topraksız tarım ile gerekli besini fazlası ile alabiliyor. Şu anda yaprak dökmekte olan toprakta ki incirlere göre, topraksız da ki incirler, yaprakları iri ve canlı. hala da büyümesi devam ediyor. Eklenti 628417 Eklenti 628418 İncir dalı ilk dikilişi (13.06.2016) Eklenti 628420 |
Her sene dikerek serada yaparsanız 1000 m2 serada 6 ila 8 ton yıllık verimi var. Ancak bu seraya 2400 civarı kalem dikmek gerek. Hem erken turfanda hem de son turfanda yapar ki fıyatın enyüksek olduğu zamanlar.
|
4 Eklenti(ler)
Çilekler hiç durmadan meyvesini vermeye devam ediyorlar. Artık Ankara ya dönme zamanı da geldi. Karadeniz de havalar hissedilir derecede soğuk. Gece sıcaklıkları düşük olunca meyveler etkileniyor ve kızarmaları gecikiyor.
İşte durum bu. Eklenti 628816 Eklenti 628817 Eklenti 628818 Bunlarda 1 er kiloluk palamutlar. Lakerdalık. Eklenti 628819 |
5 Eklenti(ler)
Artık Ankara'ya dönüş zamanı. Tekne karaya çekildi. Üzeri branda ile örtüldü. Kısmet olursa hafta sonu Ankara'dayım.
Geride bıraktıklarım bunlar olacak. Giderken elektriği kapatarak, bitkilerim doğayla baş başa kalacak. Perlit içinde mevcut eriyik, her yağmur da tekrar bitki tarafından bünyeye alınarak, hayatlarını devam ettirecekler. Çileklerim, seneye tekrar devam edecekler. Eklenti 629263 Topladıklarım, Eklenti 629264 Süs biberlerim hala çiçekteler, Eklenti 629265 Kapya biberlerim, Eklenti 629266 Bunlar da çok acı biberlerim, Eklenti 629267 |
4 Eklenti(ler)
Bıraktıklarıma devam,
Bu biberler sivri, Eklenti 629268 Burada altı adet incir var. Bir kısmı da marul. İncir kışı atlatabilirse, baharda büyük saksılara dikilecek. Üzerindeki incirin olgunlaşması mümkün değil. Bu gün hava tekrar soğudu. Eklenti 629269 Eklenti 629270 Bunlar ise kışlık marullarım. Eklenti 629271 |
Merhaba. Ilk once verdiginiz degerli bilgiler icin size tesekkur ederim. Ben Baku de ticari amac icin marul serasi kurmak istiyorum. Evvelde marul icin verdiginiz marul formulunu akar su kulturu icin kullana bilirmiyim? Bu formulle her ay verim ala bilirmiyim? Onceden tesekkurler. ikinci bir sey. ben turkiyede olan topraksiz cilek seralarindan reportajlar izledim. Dediklerine gore her fideden 500 1000gr mahsul almak mumkun. Siz neden o kadar fideden az mahsul goturdunuz? Onlarin formul hazirlama yontemi farklimi?
|
Sn.Ateskaptan
Incirlerden haber alma sansiniz var mi ? Belki komsular ve ya akrabalariniz yardimci olabilirler. |
Alıntı:
Marul için formüle edilmiş Besin eriyiğini, Ec ve pH sınırları dikkate alınarak istediğiniz yöntemde kullanabilirsiniz. Karadeniz ikliminde ve doğal ortam da, çilek için en verimli zamanı Haziran ve Temmuz ayıdır. Belirttiğiniz miktarları o zaman içinde yakalamak mümkün. Otomasyon sistemi olan Sera ortamında bu miktarları artırmak mümkün. Bu miktarlar çileğin cinsine, bulunduğunuz iklim şartlarına, kullandığınız yönteme göre de değişiklik gösterir. |
Alıntı:
İşlerim dolayısı ile bir ara gitmeyi düşünüyorum. Gidebilirsem, mutlaka fotoğraflarım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Besin eriyiği, bitki tarafından bünyeye alındıkça ve buharlaşma vs nedenlerle azalacak, hem ec hem de pH oranları istenilen oranlarda olmayacaktır. Manuel kontrol edilen sistemlerde; En az her günün sonunda, mümkünse gün ortasında da (sıcaklıkların arttığı yaz ayında), mutlaka ölçüm yapmak gerekir. Tank suyu da azalacağından, su ilavesi sonunda ilave yapılacak besin eriyiği miktarı, zamanla tecrübe ve tekrar sonucu el alışkanlığına dönüşecektir. pH oranı da her ilave de mutlaka istenilen düzeye getirilmelidir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
özelikle sıcaklık artığı yaz aylarında su buharlaşıyor geriye tuzlar kalıyor haliye suyun ec yükseliyor ec yükseldikçe yağni tuzlar açağa çıkıyor bitkilerimizi kabaca yakıyor ayrıbir tank saf suya gerek yok gübre tankınıza direk çeşme suyu ile gereken ec miktarına düşünceye kadar su ilave etmeniz yeterli:) veya ucuz yoldan otomasyon sistemi kurmalısınız |
Alıntı:
|
sayın ateşkaptan hoğland 2 formülü ile 2 adt hıyar yetiştiriyorum daha doğrusu çalışıyorum
hıyar fidesi güzel gelişti çiçeklenme ve uçlarında küçük hıyarlar var fakat büyümüyorlar hoagland 2 ile başladım ve ve hoğland 2 ile devam ediyorum sizce sorun nedir hoğland 1 ile başlanıp sonramı 2 . hoğlanda gemeliyim şuan ec 2700 ph 5.80 son olarak hıyar yetiştirmek için en iyi formül hangisi sizin formunuzdaki çok aşamalı bu iş için en idaalimi.... teşekkür ederim |
Alıntı:
Resim paylaşırsanız daha net cevap verilebilir. Kolay gelsin. |
Ben molibdeni sivi olarak 100gr aldim. bunun kullanimi toz halinde olanla aynimi yoksa farkli kullanmaliyim?
|
Alıntı:
Oran olarak onu dikkate alacaksınız. Başarılar. |
Cox Sagolun Sn Ateskaptan. Elimde olan gubrelerden bir tek potasyum sulfat yok. o olmadan marul icin formul hazirlaya bilirmiyim? onun ekskligini nasil gidereyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn Ateskaptan hocam benim elimdeki maddelerde demirrin ambalajinda ORTHO 4.8% ve EDDHA Fe 6% ve poids net:1kg olarak yazilir. simdi 1 litreye 10gr demir koyarsam ve ppm 1.53 isteniyorsa bu boylemi hesaplanmali? 1.53/0.06*10=255ml 40litre icin 255*40=10.2 gr. dogrumu bu hesap? ayni zamanda da bende molibden sivi halde ve 8%li. onudami boyle hesaplamam gerekli?
|
demir için hesap, 1.53/(0.06x10)=2.55 ml.
sıvı olarak, 40 litrelik tank için hesap yapacak olursak>>2.55x40=102 ml Buna göre, 1 litre içinde erittiğimiz 10 gram demir içeren sıvıdan 102 ml alarak 40 litrelik tanka koyacağız, Ayni demiri gr olarak hesap yapacak olursak; (2.55*10)/1000=0,0255 gr 40 litrelik tank için >>0,0255x40=1.02 gr gerekir, 1 tonluk tank için ise>>0,0255x1000=25.5 gr gerekir Ayni hesabı molibden içinde yapabilirsiniz. Ancak aldığınız molibden sıvı halde olduğundan yalnızca sıvı hesabı yapacaksınız. molibden 0.01 ppm ise; 0.01/(0.08)=0.125 ml 40 litrelik tank için; 0.125x40=5 ml |
Cok tesekkur ederim.
|
Hocam simdi 1 litrelik stoklari hesapladim. Siz A ve B stok olarak ayirmissiniz. Bunu neye esasen 100 litre icin 500ml A ve B stokdan koyuyorsunuz? yani hesaplama yontemi nasil. Ben mesela 5 litrelik degilde 3 litrelik A ve B stok hazirlamak istersem 100 litre icin hesaplamani nasil yapib stoklara maddeleri bolmeliyim?
|
Alıntı:
stok çözelti hazırlamamızın sebebi besin eriyiğini bir kere hazırlayıp ihtiyaç duydukça bu stoktan kullanmak. tekrar tekrar besin eriyiği hazırlamanın önüne geçmek yani. stok çözeltiyi kendi istediğimiz yoğunlukta ayarlayabiliriz. 5 litre A ve 5 litre B stok çözeltilerimiz olsun yani toplamda 10 litre. bu stok çözeltilerden 100 litre için 500 ml A ve 500 ml B den toplamda 1 litre kullanalım. yani 100 litre için toplamda 10 litrelik stokdan toplamda 1 litre kullanmış olduk. dolayısıyla bu stok çözeltimiz toplamda 1000 litre içindir yani 1 ton. Eğer biz aynı ppm değerlerinde, stok çözeltimizi 3 litre A ve 3 litre B olarak yani toplamda 6 litre olarak ayarlasaydık, o zaman 100 lt için 300 ml A ve 300 ml B kullanacaktık yani toplamda 600 ml. yani aynı ppm değerleri aynı olduğundan bu stok çözeltimiz de toplamda 1000 litre için geçerli olacak. Kısaca aynı ppm değerleri için 5 litre stok ile 3 litre stok arasındaki fark; biri diğerinden daha yoğundur. dolayısıyla kullanacağımız zaman 3 litrelik stok daha yoğun olduğu için ondan daha az miktarda alırız. |
Cok Sagol Imih99.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025