![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 621589 Eklenti 621590 Eklenti 621591 Hoagland formülünü uyguladım. Ec 1.8 ph 6 İleride saksılara alabilirim. Şimdilik katlı sistemde rahatlar. |
1 Eklenti(ler)
Çileklerim hala devam,
100 kök çilek 4 m2 alanda ve iki günde bir (bir aydır) 1.5 kg arası çilek alıyorum. Artık verim azaldı. Sanırım eylül sonu yeniden başlarlar. Eklenti 621592 |
3 Eklenti(ler)
Çatı da genel görünüm ve ayrıntılar,
Eklenti 621595 Biberlerim, Acı olanlar Eklenti 621593 Salatalıklar Eklenti 621594 |
Sayın Ateşkaptan çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum ve sizden çok şey öğrendiğimi düşünüyorum bunun için öncelikle size paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
şu anki merakım ise çileklerin lezzeti ve tadı nasıldır acaba pazar dakiler gibi midir? saygılarımla |
Alıntı:
Çilekler kısa gün ya da soğuk dönem bitkisidir. Güneş tüm bitkiler için olduğu gibi çilek içinde olmazsa olmaz kaynaktır. Bu aylarda şekerlenmesi ve kızarması, güneşin etkisi ile daha fazla olmaktadır. Dolayısı ile kış aylarına göre aroması mükemmel olması nedeniyle, meyve suyu yapılıp bol bol tüketilmektedir. |
Sn Ateşkaptan
Ben salatalıkların bıyıklarını koparıyordum sanki formada öyle tavsiye edilmişti. Sizin salatalıklarda bıyıklar duruyor acaba ben mi yanlış yaptım. Ben kelepçe ile askıya almıştım. |
Alıntı:
sizinle özel yazışmamızda da bugünlerde ki çilek veriminizle ilgili benzer rakamları vermiştiniz ve yaklaşık 6000 kök içeren bir sera için hesapladığımda; 2 günde 1-1,5 kg --- > Günde ortalama 600 gr ----> kök başına günde ortalama 6 gr/kök 6000 kök için ---- > 6000 kök x 6 gr/kök = 36000 gr = 36 kg çilek Ayda --- > 36 x 30 = 1080 kg... Ki bunun düşük verimli zamanlar olduğunu düşünsek dahi küçük ölçekli girişimciler için mantıklı bir miktar... |
Alıntı:
|
Bu sekilde hesap yapan hic gormedim. Sizin yapacaginiz hesap .... m2 serada 6 aylik donemde nekadar uretirim, ortalama maliyetim nedir, ortalama satis fiyatim nedir.
Bukadar ince hesabi tutturmak sadece tarim icin degil, hic bir sanayi ve ya ticarette mumkun degil. Urettiginiz mali aracisiz satabilecekseniz basaririrsiniz, o rakamlar pek onemli olmaz, onemli olan aracisiz satabilmek. Hani derler ya, evdeki hesap pazara uymaz. Umarim basarirsiniz |
Alıntı:
Bu dallar 1 veya 2 salatalık vermesine müteakip en ucu koparılmalıdır. Ama bizler amatör olarak yetiştirdiğimiz için koparılmasa da olur. Koparılırsa, dallanma yerine boya gideceğinden, Ana dal üzerinde daha fazla verim alınabilir. Selamlar. |
Alıntı:
Üniversitelerce araştırma yapılarak Çilek için ortaya konulan formüllerin kullanılması en idealidir. Selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Turşuluk acı biberlerim,
Hoagland formulü, Ec: 1.8 ~ 2 , pH: 6 (Fosfor 41 ppm alındı.) Eklenti 624018 |
3 Eklenti(ler)
Köklenen incirler, 9 adet incirden 6 tanesi yapraklan dı.
Eklenti 624132 Eklenti 624133 Ve fesleğenler, Topraksız tarımda büyüklük ve yapraklanma mükemmel. Eklenti 624134 |
sn ateşkaptan sn kudret hocama sordum fakat işlerin yoğunluğundan belkide
sizede aynı soruyu sorayım kudret beyin cevabı aklıma takıldı kudret beyin ifadesi(nasıl bir yöntemden bahsetti)??!!!!!!!! Ancak şunu hatırlatmak isterim ki gerçek hesaplama yöntemi bu değildir. !!!! bişeyler bulabildinizmi aşağdaki linke tıklayıp bakarsanız sevinirim 785 sayfa http://www.agaclar.net/forum/topraks...im/6949-27.htm |
Sn ateşkaptan
Katı ortamda domates yetiştirme çapası içindeyim bende herkes gibi ilk besin eriğiyimi hazır aldım. Kendi besin eriğiyimi hazırlamak istiyorum ve forumdaki besin eriğiyi hazırlama sayfalarını bolca gözden geçirdim bulduğum bir formülü hesaplayıp aşağıdaki verileri elde ettim. Nitrat satışlarındaki kısıtlama malumunuz. Kullandığım malzeme ve yapılan hesaplar açısından doğru ya da yanlışlar açısından yorum yapabilirseniz sevinirim. http://i.hizliresim.com/v40rvm.jpg |
Formül açılımını da yazabilirseniz daha net bilgi verme durumu ortaya çıkacaktır.
1000 litre için ayni hesabı bulamadım. selamlar. |
Sn Ateskaptan
Kolay gelsin, 5 haftaya kadar incirleri gorursunuz saniyorum, yakinlarda erkek incir agaci varsa olgunlasacaklar. Saglicakla kalin |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ankara ya dönme zamanı, yerlerinden sökülerek, büyük kovalara dikilmeleri gerekecek. Şimdilik büyümeleri izlenecek. Eklenti 625953 Eklenti 625957 Eklenti 625954 İncirlerle ayni sistemdeki kıvırcıklarım. Eklenti 625955 Karadeniz de palamut balığı avlanması biz amatörler için 15 Ağustos itibari ile resmen başladı. Bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Büyük tekneler 31 Ağustos gecesi tekneleri vira alacak. Çingene tabir edilen Palamut balığını, resim çekmediğim için buraya koyamadım. En kısa zamanda telafi ederim. Eklenti 625956 |
2 Eklenti(ler)
Salatalık ve Domatesler;
Bu yıl diktiğim salatalık ve domateslerim mildiyo hastalığı ile mücadeleyi kaybettiler. Üçüncü defa diktiğim salatalıklar yine ayni hastalığa yakalandılar. Salatalıklar için mildiyo ilacı kullanarak bir nebze iyileşmeye başladılar. Ama domatesleri söküp attım ve üzerindeki domatesleri topladım. Bu sene pek verimli geçmedi. Kıssadan hisse, Profesyonel topraksız tarım yapmak isteyenler için en güzel uyarı. Göz önüne alarak bunların olabileceğini hesaplamak gerekir. (Sera olmadığı için dış şartlara açık alanda her türlü hastalık olabilir.) Eklenti 625958 Albion çileklerim ise hala çiçekteler ve iki günde bir 300 - 500 gr arası çilek alıyorum. Eklenti 625959 |
Sayın ateşkaptan, palamutları yakalamadan bir yere gitme.
|
Palamut fotofrafini telafi etmezseniz ayip olur ! Isterseniz izgarada ve ya tavada telefi edin.
Incir kendine dollenen tur ise meyve verecektir. Kis meyvesi olacak okadar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sabah tutulan palamutlar. Dün çapariye istavritle birlikte çinekop ta takılmaya başladı. Eklenti 626408 |
Afiyet olsun Abi.Bunlarda topraksız üretim :D
|
afiyet olsun...
|
Alıntı:
sonuç olarak hoaglanda yinenede ısrarlımısınız:confused: genel bir tavsiyineniz varmı:) |
2 Eklenti(ler)
Hoagland formülü (fosfor 41 ppm) denemeye devam. Çilekte çiçeklenme mükemmel. Hemde en sıcak günlere rağmen meyve almaya devam.
İşte ispatı. Çilek sisteminden iki kare. Eklenti 626646 Eklenti 626647 |
5 Eklenti(ler)
Hoagland formülüne devam.
Fesleğenlerim, Eklenti 626661 Acı biberlerim, Eklenti 626663 Yedikule marullarım, Eklenti 626662 Acı süs biberlerim, Eklenti 626664 Salatalıklarım, (Hastalıktan kurtardıklarım), Hastalığın izleri belli. Eklenti 626665 |
balıklar taze galiba abi:))
eline emeğne sağlık abi hogland sihirli gibi |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugün tuttuğum palamutlar. )) Eklenti 626900 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025