![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın ali bey,
cihazınızın TDS ve Ec değerlerini ölçmesi avantajlı güzel biri durum, malumunuz her yerdeki suyun EC değerleri farklıdır, sizin oradaki su 0298 dir bizin su 0498 lerde EC değerinde çıkıyor, Aslında Tds metre ler fabrikasyon ayarlı geliyor, hatta yanında sabit Ec değerli su geliyor, kalibrasyon için, ama Ec değeri bilinen bir suyu ölçerek te kalibrasyon yapılabilir bence de mantıklı, kolay gelsin... Allah'a emanet olun... |
4 Eklenti(ler)
Uzun sayılacak bir aralık oldu, uğraşılarım sebebiyle forum da olamadım.
Salatalıkları ve kavun-karpuz diktiğim bölümde, yaprak biti ve külleme hastalığı sardı.Bu kısımda ilaçlama yapmama rağmen, bazılarını kurtaramadım. Buna kabak da dahil. Kabak tahmini 50 kğ civarı. Eklenti 515447 Karpuzlar ve kavunlar söküldü, savaştan kalan kavun, Eklenti 515448 Hastalıktan korunmak için tüm yapraklarını koparttığım salatalık, yeniden toparlandı. Eklenti 515449 Kornişonlarda kendilerini toparlamakla meşguller. Eklenti 515450 |
5 Eklenti(ler)
Domateslerim; Beş aşamalı Florida domates formülü son evresinde.
Eklenti 515451 İri domateslerimden bir grup, Eklenti 515452 Bunlar da pembe domateslerimden bir bölüm, Eklenti 515453 Biberlerim, açılan üst pencereden dIşarıya çıktılar, Eklenti 515454 Pepinolarım, marul besin eriyiği ile besleniyorlar. Ec; 1.6, Ph 6.0 Eklenti 515455 |
Merhaba,
İzlediğim sayfalar arasında en çok perlit kullanan sizsiniz. Bu nedenle bu soruyu bu sayfada sormak istedim. İnternette bulduğum perlit fiyatları genel olarak çok yüksek. Perlit fiyatlarının bu kadar yüksek olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sizin ya da perlit kullanan diğer arkadaşların önerebileceği makul fiyatlarla perlit alabileceğim adresler varmıdır? Teşekkürler. |
Alıntı:
Tarım perliti 200 litre (200 dm3) si 25 tl idi. Akper diye ararsanız, adresine ulaşabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yere göre kargo pahalıya gelir. İstanbul daki satıcılar size daha uygundur sanırım. |
Alıntı:
|
Merhaba ,
Sayın ateşkaptan'a katılıyorum çankırıdan geldiği için ankarada akper perlit'in bayiliğini yapan bir yer var pursaklar'da benım evıme cok yakın bende oradan almıştım fıyatlar normalde bu tıp yerlerden alırsanız uyguna geliyor ve hemen hemen degısmıyor ama ısın ıcıne kargo veya ambar gırerse en az 50 tl eklemenız gerekiyor ( ambar ıle gelrse ) bence ınternetten bır araştırın etrafınızda satısını yapan toptancı mutlaka vardır. |
2 Eklenti(ler)
Artık sezon sonu, biberler toplanıp kış hazırlığı için , biber salçası veya ezmesi yapılacak. İnsanın kendi emeği ile ürettiği bir başka oluyor. Bu toplanan 10 da biri kadar.
Eklenti 516455 Pembe domatesim, yanındaki salatalıklar hastalanıp sökülünce, rahatladı da rahatladı. İki adet pembe domatesim kapladığı alan bu. Tarımda dikim aralığı bunun için önemli. Bu alanda 8 kök salatalık vardı. Eklenti 516456 |
Sezon sonu
5 Eklenti(ler)
Sezon sonu geliyor. Ankara'ya dönmek için gün sayarken biberlerim pek beni bırakmaya niyetleri yok gibi. Resimler yalan söylemez. Eklenti 517424 Kornişon salatalık hastalığa rağmen hala meyvede. Eklenti 517425 Pembe domateslerim büyüklük olarak epeyi irileştiler. Eklenti 517426 Kabak hastalığa rağmen hala beslenmesine devam ediyor. Eklenti 517427 Eriyiklerin artanı ile beslenen maydanozlarım. Yaz sezonu pazardan maydanoz aldırmadı. Bize yetti. Hemde taze taze. Eklenti 517428 |
Sezon sonu
4 Eklenti(ler)
Salatalıklar sökülünce boşalan yerlere yeniden marul ektim. Ankara'ya dönene kadar yetişmesi nasıl olacak. Bu defa kıvırcık marul.
Eklenti 517429 Pepinolar maalesef geç kaldılar. Hastalandılar. Bende hepsini söktüm. Onları yerine de kıvırcık ektim. Eklenti 517430 Yaz sezonu amatör balık için denize açılınca, benim devamlı gördüğüm enfes manzarayı birde sizlerle paylaşayım dedim. Bugün palamut oltası ile 4 kilo sarıkanat avladım. Eklenti 517431 Denizden manzara bu. Eklenti 517432 |
Sarıkanat
1 Eklenti(ler)
Avladığım sarıkanat balıklarım. Bir önceki mesajda bahsetmiştim. Şimdi resimleri. Topraksız tarım ve amatör balık keyfi. İkisi de insanı dinlendiriyor.
Eklenti 517597 |
Ahh ahhh keske imkanlarimiz olsada bizde boyle dinlenebilsek....
Kiskanmamak elde degil. |
5 Eklenti(ler)
Ankara'ya dönüş için gün saymaya başladık. Kurban Bayramı öncesi yaz bitecek, kışa gireceğiz. Giderken de sistemin fişini çekeceğim.
Biberlerin en verimli zamanı, Eklenti 518442 Marullar, tam gelişemeden, Eklenti 518443 Eklenti 518444 Domatesler toplanacak, kalanlar böylece kalacak, Eklenti 518445 Balık sezonu da artık sona erecek, Eklenti 518441 |
3 Eklenti(ler)
Pembe Domateslerim, tatları çok nefis. Kahvaltılarda ki favorimiz. Yanında da kornişon salatalık.
Eklenti 518488 Palamut Karadenizi turlayıp, tekrar geri döner demiştim. Karadeniz den Boğaz yolu ile Marmara ve Ege ye geçer. Şimdi dönüş balıkları zamanı. Çok hızlı yol alan palamut balığı, biz amatörlerce sürütme olta ile yakalanır. Bugün avladığım palamutlardan bir tanesi 720 gr geldi. 7 adet yakaladım diğerleri yarım kilodan fazla idi. Eklenti 518489 Tekne bu hafta sonu iskeleden , çekek yerine alınacak. Eklenti 518490 |
Karadeniz fırtınaya teslim.
4 Eklenti(ler)
Gece 3.30-4.00 civarında esen fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Pembe domateslerimin ekili olduğu kanalet ile yanındaki marul ekili kanaletim bu gece büyük bir gürültü ile devrildiler. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur da cabası. Seram sapasağlam kaldı. Domates ekili diğer üç kanalet de sapasağlam.Sahilden sabah saat 8.00 civarı alınan görüntüler.
Eklenti 518645 Eklenti 518646 Eklenti 518647 Sera da bulunan biberlerin bir kısmı bugün toplandı. Acılı salça ve biber sosu yapılacak. Kalanı Ankara ya giderken toplanacak. Eklenti 518648 |
Geçmiş olsun sayın ateşkaptan, busene fırtınalar baya korkuttu. Dün İstanbulda da büyük bir fırtına vardı ancak bize çok fazla zararı dokunmadı. Seranızın hasar görmemesine sevindin. Devrilen kanallar üzücü ama Onunla geçmiş olsun, ALLAH beterinden korusun. Bu sezon güzel bir performans sergilediniz seneye inşallah sağlık sıhhat içinde daha büyük hasadlar dilerim. Selamlar kolaygelsin.
|
Altı aylık tatil sona ermek üzere, Kurban Bayramı öncesi Ankara da olacağım.
Teras ta topraksız tarımın dezavantajlarından biri de rüzgar. Neyse ki domates zayiatından başka bir zararım yok. İki yıl önce de oluşan hortum; terasımı teğet geçmişti. Allah beterinden saklasın. Ustamız dan edindiğimiz bilgileri, pratikte uygulayarak, burada paylaşmak, topraksız tarımı ister amatörce isterse profesyonel yapmak isteyenlere kaynak olması en büyük dileğim. Sayın Tezel; Selam ve sevgilerimle, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. |
Ankara; hem deniz, hem de topraksız tarım sevdamın sonu. Döndüm. Şimdi bayrama hazırlık zamanı.
Uyguladığım besin solüsyonu formüllerinin sonuçlarını, burada ayrıntılı bir şekilde anlatmayı düşünüyorum. sağlıkla kalın. |
Alıntı:
Sayın Ateşkaptan müsaitseniz bir kaç sorum olacak... 1- Hougland formülünü Kuru soğandan yeşil soğan yetiştirirken kullanabilirmiyiz acaba.. 2- Birde anlamadığım bir şey var. 1 ton için hazırlanmış solüsyon derken bitkileri direkt olarak sulayacağımız sudan bahsediyoruz değilmi... 3- Ph ayarlamasını sulama tankı içerisinde mi yapacağız..yoksa 5 litrelik solüsyon tanklarında mı? Seralar hazırlanıyor. Soğanlar alındı (15 ton) . Perlit geldi.(60 metreküp). Gübreler alındı... alınan gübre listesi aşağıdadır. Kalsiyum nitrat Potasyum nitrat Demir Sülfat Magnezyum sülfat Monopotasyum fosfat Potasyum sülfat Potasyum nitrat ……………………………………………………. Borikasit Mangansülfat Çinkosülfat Bakırsülfat Sodyum Molibdat Solüsyonu hazırlayıp dikim yapacağız... Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler... |
Sayın Uysal;
Öncelikle yeni seranız hayırlı olsun, Başlangıç olarak yeşil soğan yetiştirmeniz en ideali, belki marul da olabilir. Domates veya hıyar a göre hata kaldırabilir. Ben Hoagland formülünü hiç denemedim. Bu yıl marul ile birlikte evde geçen yıldan kalan soğanları deneme amaçlı yetiştirdim. Her ikisi de kısa gün bitkisi,bahar da çok iyi sonuç aldım, Marul besin eriyiği formülünü uyguladım. Ec;0.8-1.2 aralığında, Ph; 6 civarında tuttum. Şimdi sorularınıza gelince; Hoagland besin formülünü her bitkiye uygulayabilirsin, ancak Ec ve Ph değerleri yukarıda belirttiğim aralıkta olması gerekir, Bence Marul besin eriyiği formulünü uygularsanız daha net sonuç alırsınız. Seranız hazırlanıyor, ancak kuracağınız sistem hakkında hiç bir bilgi vermemişsiniz. Yani perliti kanallara mı koyacaksınız, sulama sistemi nasıl olacak, kaç tonluk tank kullanacaksınız, Drenaj ve geri dönüşüm olacak mı?. vs. Benim formüllerim de, 5 litre A ve 5 Litre B eriyiği 1 tonluk su içine karıştırılması gerekir. Yani direk olarak suluyacağımız 990 litre su içine bu 10 litre (5 +5) eriyiği karıştırıyoruz. Ph ayarlamasını da besin eriyiği karıştırılan bu tank içindeki su için yapıyoruz. Sayın Uysal; kaç sera ve kaç m2 alan da kuruyorsunuz, Kuracağınız perlit içerikli kültür de, sisteminiz nasıl olacak!.. Cevabınız için deki bilgiler, bu konuda daha deneyimli arkadaşlarca da değerlendirilip, yol gösterici olacaktır. Çalışmalarınız da başarılar dilerim. |
Sn Uysal
Kolay gelsin, 15 ton sogan demissiniz. Seraniz nekadar? Ekim ve hasat icin bir duzenleme fikriniz var mi? Farkli basliklarda iscilik konusuna dikkatedilmesi gerektigi belirtilen yazilar var. Ornegin sabit kanalla mi yapacaksiniz yoksa kasa tipi yapip mali isciniin onune mi getireceksiniz ? Pazarlamayi temizleyip demetleyerek yapacaksaniz bu konuda bir arastirmaniz var mi ? Aciklamalariniz bize yol gosterecektir, simdiden tesekkurler. Saglicakla kalin |
sayin ateskaptan her mesajinizda bir bilgi ogreniyorum. iyiki varsiniz....
|
2 Eklenti(ler)
Marul besin eriyiği ve Salatalık son evre besin eriyiği;
Birinci resim marul besin eriyiği ve sera şartlarındaki marulun durumu, Eklenti 519692 İkinci resim ise hıyar besin eriyiği son evre ile beslenen sera dışındaki marulun görünümü, Eklenti 519693 Marul besin eriyiği ve sera şartlarında ( ec; 1.2, ph; 6.0) gelişim daha yavaş ve marulun albenisi yeterli değil, Salatalık son evre besin eriyiği (ec;1.8, ph; 6.0) gelişim ve görünüm mükemmel. Tabii bu durum sıfır rakımlı rutubetli ve Karadeniz şartlarında. Devam edebilseydim !. Ankara ya döndüm, öylece bıraktım. |
Geride bıraktıklarım
5 Eklenti(ler)
Geride bıraktıklarım yalnız marullarım değil,
Bunlar sera içindeki marullarım, Eklenti 519736 Bunlar dışarıdaki marullarım, Eklenti 519738 Sera içindeki biberlerim, hala çiçekteler, Eklenti 519737 Sera dışındaki artan besin eriyikleri ile beslenen maydonozlarım, ben kopardıkça yenisi daha da gür geldi, Eklenti 519739 Bunlarda sera dışındaki çileklerim, seneye sera içindeki yerlerine alınacaklar, Eklenti 519740 |
Geride bıraktıklarım,
4 Eklenti(ler)
Geride bıraktıklarım, devam;
Tekneyi, sarıp sarmalayıp çekek yerinde sabitledim. Eklenti 519771 Liman a giden yoldan görünüş, Eklenti 519772 Liman yolunda tabii olarak yetişen Birledin ağacı Eklenti 519773 Yine liman yolunda böğürtlenler Eklenti 519774 |
Alıntı:
Seraların güneşlenmesi güzel. Tahminimiz Mart sonuna kadar 2 **** 3 ürün almak. Sulamayı ise tank içerisine atacağımız dalgıç pompa ile üstten yağmurlama iş gücü ile sulama yapacağız. Sürekli nemli bir ortam olması bizim için yeterli... 1+1+1 (toplam 3 parçadan 3 ton) tonluk sulama tankının bu iş için bize yeteceğini düşünüyoruz. Drenaj yapmıyoruz. Sulamayı sadece nemli tutmak ve beslemek amacıyla yapacağız.. Satın alıp depoladığımız soğan çeşidi ise Amasya Kara soğan dedikleri bir çeşit. Ceviz büyüklüğünde bazen 2-3 ışkın çıkartan bir çeşit. Soğan alınıncaya kadar fiyatlar çok yükseldiğinden kilosunu 0,18 Tl'ye alacağımız soğanları ancak 0,40 TL ye alabildik. Soğan kaliteli. 35 kiloluk bir çuvalda 500 gram kadar ancak çürük çıkıyor. Pazar sorunumuz yok. Ürün daha dikilmeden pazar ayarlaması yapıldı. günlük 200 kg kadar ürün çıkarmayı düşünüyoruz. Sabit çalışan işçilerimiz var. Soğan seçme sebebimiz ise geniş bir alanda marul üretimi zaten yapıyordum. Ve pazarım vardı. Soğanın kış mevsiminde daha karlı olmasıdır. Marul'da karlı bir iş. Ama hava şartlarından dış ortamda Karabükte çok etkileniyor. Her türlü hastalığı görmeniz mümkün. Bu beni bıktırdı biraz da. Ancak soğan işi karlı olursa 1200 metrekarelik gotik sera kurarak bu sistemde günlük yaklaşık olarak 1000 adet marul hasat etmeyi düşünüyorum. Bölgede pazar sorunum hiç bir şekilde yoktur. Ürettiğim her malı hangi miktarda olursa olsun Hal'e girmeden pazarlayabilirim... Teşekkürler... |
Merhaba,
Fotoğraf çok net değil, benim gözlerim de artık pek iyi seçemiyor:) Birledin ağacı dediğiniz kocayemiş mi? |
Sn Uysal
Hayirli olsun. Drenaj yok demissiniz. Topraga gececekbesin ile toprak EC sini tehlikeye atmiyor musunuz? Yukselirse sonra geri donus olmayabilir. En azindan suyla karistirip (seyrelterek ) bahcedeki agac ve digger bitkilerin sulama kanallarinda suya katabilirseniz.. Toplama sorunu olmamasi icin kasa sistemi olur mu? Bir kisi kasadan toplarken digeri dikebilir saniyorum. Demet yapmak icin google da " bitki demetleme " "bitki baglama " diye ararsaniz guzel el aletleri var. Yardimci olabilir. Toplam 21 gun icerisinde hasat yapilacagina gore serayi 20 kisim yapmak ve hergun birisini toplayip yeniden ekmek olabilir mi? Hasat yeri kuculeceginden iscilik kolaylasir sanirim. Deneme basarili olursa alani buyutup hepsini sogan yapmak yerine, nane, feslegen, sarimsak, roka ekleyerek cesitlendirmek pazarlama icin kolaylik olabilir sanirim. Saglicakla kalin, fotograflari yuklerseniz zevk alir , en azindan basariniz icin dua ederiz. Saygilarimla |
Alıntı:
Akdeniz bitkisi olmasına rağmen, Karadeniz de kıyıya yakın yerlerde bol miktarda bulunur. Ayrıca siyah ve beyaz mersin de bol miktardadır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025