agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Ateşkaptan/Perlit ortamında topraksız tarım denemeleri (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/33826.htm)

MeyveliTepe 25-06-2014 20:27

Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.

ateşkaptan 28-06-2014 13:55

5 Eklenti(ler)
Yeşil bit için kullandığım karışım çok işe yaradı ve biberler rahatladı. Yeni çıkan yaprakların kıvrılması da sona erdi. Hastalık atlatıldı. Büyüme hızlandı.

Eklenti 505320

Domateslerim ikinci çiçeğe geçtiler.

Eklenti 505321

Marullarım yenecek kadar büyüdüler. (Sayın Kızıltan'ın önerdiği yaprak yaprak koparılacaklar)Bu akşam iftar da sofra da olacaklar.

Eklenti 505322

Karpuz dişi meyvesi görücüye çıktı. Bakalım döllenip, büyüyecek mi. Zira, bu sene hiç bal arısı görmedim, Bonbus arısı hiç yok, bir kaç tane eşek arısı gördüm, onlarında pek çiçeğe yaklaştığını görmedim.

Eklenti 505323


Salatalıklar ise büyümeye devam ediyorlar. Yarın kopartırım.

Eklenti 505324

volkan0048 28-06-2014 14:26

Sayın ateşkaptan hocam,

Çok süperler,ellerinize sağlık bol hasatlar,iştah açıyorlar hocam,

bu karışımı da not ettim.

Tecrübelerinizden çok faydalanıyoruz,teşekkürler...

ateşkaptan 29-06-2014 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1299346)
Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.

Yetiştiricinin, Antalya'dan beklediği besin elementi henüz gelmedi.

Toprak sahibi arkadaşım ph metre almayı düşünüyordu. Vazgeçirdim. Bugün, elimdeki ph metre ile toprak ph nı ölçmeyi düşünüyorum.

20-25 Cm derinlikten (gerekirse bir kaç noktadan) toprak alıp, bir bardağa koyup, üzerine saf su koyarak karıştırıp, dinlenmesini bekleyip, ölçüm yapacağım.

Sonucunu paylaşırım.

ateşkaptan 30-06-2014 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1299346)
Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.

Sararmanın olduğu domateslerin diplerinden aldığım toprağın ph 7.52-7.35 çıktı. yani yüksek,

Antalya'dan talep ettiği Demir ağırlıklı microelemetleri toprağa karıştırarak (üzerinde ki kullanım miktarına uygun) ph ı düşürebileceğini söyledim.

Sezon sonunda, hasat kalkınca toprağa kükürt serpmesini ve toprağı aktarmasını belirttim.

Ayrıca, yapılabilecek bir işlem varsa, önerilerinizi bekliyorum.

duvane 01-07-2014 21:18

Sevgili "ateşkaptan",
#166'da 1990 Florida domates formülünün 2012'de yeniden revize edilmiş hali var. Onda da bakır miktarı dikkatimi çekti. Ana tabloda bakır istemi oranı 0.2g yazılmış. Besin tablosunda ise 0.1 bakırsülfat ile bu ihtiyacın karşılanacağını belirtmişsiniz. Bakır sülfattaki bakır oranını (%25.4) dikkate alırsak ~0.8g bakırsülfat olmalı, bir gözatabilirmisiniz?

ateşkaptan 02-07-2014 05:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duvane (Mesaj 1301402)
Sevgili "ateşkaptan",
#166'da 1990 Florida domates formülünün 2012'de yeniden revize edilmiş hali var. Onda da bakır miktarı dikkatimi çekti. Ana tabloda bakır istemi oranı 0.2g yazılmış. Besin tablosunda ise 0.1 bakırsülfat ile bu ihtiyacın karşılanacağını belirtmişsiniz. Bakır sülfattaki bakır oranını (%25.4) dikkate alırsak ~0.8g bakırsülfat olmalı, bir gözatabilirmisiniz?

Domatesler için benim de uyguladığım bu formüldeki bakır hesabı tabloya geçerken 0.79 gr yerine 0.1 gr olarak almışım. Ben de bu şekilde bakırı eksik uyguladım.

Bazen dikkat dağılınca ne kadar da titizlensem, ayni hata devam ediyor. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler. Diğer hesapları da kontrol ederseniz çok sevinirim.

Düzeltilmiş tablolar bu sayfadadır.

ateşkaptan 02-07-2014 05:21

2 Eklenti(ler)
Florida 2012 Beş aşamalı Domates formülü

Tablo 1

Eklenti 506259

Tablo 2

Eklenti 506260

Birinci evre gübre hesabı
MagnezyumSülfat'dan-->Magnezyum>40/0.1*100=4 ml>4*100/1000=0.4 gr>0.4*100*10=400 gr MagnezyumSülfat gerekir.--->Kükürt>4*0.13*100=52 ppm
KalsiyumNitrat'dan-->Azot>70/0.15*100=4.67 ml>4.67*100/1000=0.467 gr.0.467*100*10=467 gr KalsiyumNitrat gerekir. --->Kalsiyum>4.67*0.19*100=88.73 ppm>Mevcut=150-88.73=61.27 ppm Kalsiyum gerekir.
MonoPotasyumFosfat'dan-->Fosfor>50/0.23*100=2.17 ml>2.17*100/1000=0.217 gr>0.217*100*10=217 gr.MonoPotasyumFosfat gerekir.--->Potasyum>2.17*0.28*100=60.76 ppm>İhtiyaç=120-60.76=59.24 ppm.gerekir.
KalsiyumKlor'dan -->Kalsiyum>61.27/0.36*100=1.70 ml>1.70*100/1000=0.17 gr>0.17*100*10=170 gr. KalsiyumKlor gerekir. Veya (KalsiyumSülfat'tan>61.27/0.233*100=2.63 ml>2.63*100/1000=0.263 gr.KalsiyumSülfat gerekir.0.263*100*10=263 gr
PotasyumKlor'dan-->Potasyum>59.24/0.51*100=1.16 ml>1.16*100/1000=0.116 gr>0.116*100*10=116 gr.PotasyumKlor gerekir.(PotasyumSülfat kullanılırsa>59.24/0.449*100=1.32 ml>1.32*100/1000=0.132 gr>0.132*100*10=132 gr. PotasyumSülfat)
DemirIISülfat> 2.8/0.201*10=1.39 ml>1.39*10/100=0.0139 gr>0.0139*100*10=13.9gr DemirIISülfat
BorikAsit>0.7/0.175*10=0.4 ml>0.4*10/1000=0.004 gr>0.004*100*10=4.0 gr>veya ml olarak>0.4*100*10=400 ml BorikAsit
ManganSülfat>0.8/0.325*10=0.246 ml>0.246*10/1000=0.00246 gr>0.00246*100*10=2.46 gr> veya ml olarak>0.246*100*10=246 ml. ManganSülfat.
ÇinkoSülfat'dan>0.3/0.364*5=0.165 ml>0.165*5/1000=0.000825 gr >0.000825*100*10=0.825 gr> veya l olarak>o.165*100*10=165 ml ÇinkoSülfat.
BakırSülfat>0.2/0.254*5=0.157>0.157*5/1000=0.000785 gr>0.000785*100*10=0.785 gr veya 0.157*100*10=157 ml BakırSülfat.
SodyumMolibdat>0.05/0.396*1=0.126 ml>0.126*1/1000=0.000126 gr>0.000126*100*10=0.126 gr> veya ml olarak>0.126*100*10=126 ml. SodyumMolibdat.

ateşkaptan 02-07-2014 05:24

5 Eklenti(ler)
Tablolar

Birinci evre

Eklenti 506261

İkinci evre

Eklenti 506262

Üçüncü evre

Eklenti 506263

Dördüncü evre

Eklenti 506264

Beşinci evre

Eklenti 506265

ateşkaptan 02-07-2014 13:19

Her ne kadar formüllere göre gübre tablolarını hesaplayıp burada yayınlıyorsam da, gübreleri kullanacak forum üyelerinin, hesapları yukarıdaki hesap şekline uygun olarak yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum.

Nedeni;

a) Ben hata yapabilirim, (on kerede baksam bazen o hatayı yakalayamıyorum)

b) Kullanılan gübre içerikleri değişebiliyor. Aldığınız gübrenin gübre yüzde oranlarını mutlaka dikkate alınız. Ben hesaplarım da DemirIISülfat'ı dikkate alıyorum, Eğer demir işleme tabi tutulmuşsa (şelatlama) o değeri esas almanız gerekir.

c) Genelde dengeli gübre diye çiftçilere satılan Azot, Potasyum ve Fosfat gübrelerinden oluşan karışımdan da faydalanılarak gübre tablosu oluşturulabilir. Örneğin 15.15.15 veya 18.18.18 gibi. Elimizde bu gübrelerden varsa, değişik alternatifler oluşturulabilir.

Kimsenin yanlış uygulama yapmaması için, dikkatsizlik veya başka nedenle oluşan değerlerin düzeltilmesi için, sayın Duvane gibi dikkatlilerin uyarılarını bekliyorum.

ateşkaptan 02-07-2014 13:39

5 Eklenti(ler)
Marullar, artık kapanma noktasındalar, akşamları yaprak, yaprak kopartılarak sofraya geliyorlar. Sayın Kızıltan'ın önerileri ile bu işin olduğunu kanıtladık..

Bir tiyo da benden.Yapraklarını koparttığım marulların, açılan bu sapları çevresi, perlit yükselmesi yapılarak, buralardan köklenmesi teşvik edilerek, sapa (çiçeğe) kalkması önlenmiş oluyor. Yani bu bölgeyi yeniden dolduruyorum.

Eklenti 506398

Biberlerim bit istilasından kurtuldular, ama karıncalar yine iş başında. Artık tek tek biberleri dolaşıp, bit taşıyabilecek karınca varlığını araştırıyorum. Karınca olan yerde mutlaka bit oluyor.

Ayrıca; karıncalar, bitleri biberin en tepesine yani yeni oluşan yaprakların içine taşıyorlar. Karıncayı gördüğünüz biberin en tepe noktasını bir araştırın, mutlaka çok küçükte olsa bitlerin bu yaprakların yeni oluşan kıvrımlarının içinde olduğunu göreceksiniz. Şimdi karıncaları yok etmenin peşindeyim.

Biberlerim çiçekteler.

Eklenti 506399

Bu döllenmiş karpuz.

Eklenti 506400

Bu da henüz döllenmemiş dev kabak olacak dişi çiçek. Erkek çiçekler henüz açmadı.

Eklenti 506401

Ve kabak bitkisi aldı başını gidiyor. Kabak dişi çiçeği döllenip, büyümeye başlayınca, diğer uzantılarını kesmeyi düşünüyorum. Bırakırsam, her yeri, kaplar.

Eklenti 506402

ateşkaptan 02-07-2014 13:46

4 Eklenti(ler)
Dün çok rüzgar vardı. Limana kadar yürüdüm.Yürüyüş yolundaki manzara.

Eklenti 506407

Eklenti 506408

Denize girilen plaj kısmı, Rüzgar ve Ramazan nedeni ile bomboş.

Eklenti 506409

Bu kornişon hıyarı akşam sofrada.

Eklenti 506410

fagu03 02-07-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ateşkaptan (Mesaj 1301633)
Her ne kadar formüllere göre gübre tablolarını hesaplayıp burada yayınlıyorsam da, gübreleri kullanacak forum üyelerinin, hesapları yukarıdaki hesap şekline uygun olarak yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum.

Nedeni;

a) Ben hata yapabilirim, (on kerede baksam bazen o hatayı yakalayamıyorum)

b) Kullanılan gübre içerikleri değişebiliyor. Aldığınız gübrenin gübre yüzde oranlarını mutlaka dikkate alınız. Ben hesaplarım da DemirIISülfat'ı dikkate alıyorum, Eğer demir işleme tabi tutulmuşsa (şelatlama) o değeri esas almanız gerekir.

c) Genelde dengeli gübre diye çiftçilere satılan Azot, Potasyum ve Fosfat
gübrelerinden oluşan karışımdan da faydalanılarak gübre tablosu oluşturulabilir. Örneğin 15.15.15 veya 18.18.18 gibi. Elimizde bu gübrelerden varsa, değişik alternatifler oluşturulabilir.

Kimsenin yanlış uygulama yapmaması için, dikkatsizlik veya başka nedenle oluşan değerlerin düzeltilmesi için, sayın Duvane gibi dikkatlilerin uyarılarını bekliyorum.


Todorun bir sayfada soyle aciklamasi vardi. Gubre ayari kosullara bagli olarakda degiskenlik gosteriyor. Hava durumu rakim ruzgar gibi ekenlere bagli olarak.

Murat Uysal 04-07-2014 02:44

Sayın ateskaptan. Ben safranboluda büyüdüm. Hanım inebolulu. Çatalzeytinin yarısı karabükde. Eniştem çatalzeytinli.

ateşkaptan 04-07-2014 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal (Mesaj 1302348)
Sayın ateskaptan. Ben safranboluda büyüdüm. Hanım inebolulu. Çatalzeytinin yarısı karabükde. Eniştem çatalzeytinli.

Sayın Uysal,

Size söylemiştim, ortak dostlar çıkar diye.

Özellikle ilçe ismini yazmadım. Ama beni takip edenlerin çoğunun beldeyi tahmin edeceğini biliyorum.

Çatalzeytin; benim doğduğum ve bulunmaktan haz aldığım, vaktimin nasıl geçtiğini anlamadan yaşadığım, emeklilikte olması gerekenleri bulduğum, bozulmamış doğasıyla bana göre cennetten bir köşe.

Nisan başı geliyorum, Teknenin bakımı, topraksız tarım ile olan uğraşı derken,Temmuzun sonun da çingene tabir edilen palamut avı, dört gözle beklediğimiz bir etkinlik. İstavrit ve çinekop la devam eden balık avı sezonu, ekim sonun da Ankara'ya dönüşle sona eriyor.

Enişteniz buralı olduğuna göre, ziyaretine geldiğiniz de görüşürüz sanırım. Beni bulmanız için Ateş Kaptan rumuzu ile sorabilirsiniz.

Selam ve sevgiler.

ateşkaptan 04-07-2014 21:45

4 Eklenti(ler)
Domateslerin alt dallarının alınması elzem. Hava akımının sağlanması, dolayısı ile hastalık oluşmasının önlenmesi ve besin eriyiğinden tasarruf için bu gün alt dallar koparıldı.

Eklenti 506891

Ayrıca; Domates çiçeklerinden döllenme olduktan sonra, taşıyabileceği, beslenebileceği ve dolayısı ile irileşmesi için yeteri miktarda çiçek haricindeki uçta olan ve henüz gelişmemiş olanlar koparılmalıdır.

Eklenti 506892

Nihayet arılar teşrif ettiler. Dereotu çiçekleri ile güzel bir görüntü oluşturdular.

Eklenti 506893

Döllenen minik pembeler.

Eklenti 506894

duvane 05-07-2014 13:53

2 Eklenti(ler)
#151'deki formülü çileklerime uyguluyorum marttan beri. Çileklerimin(festival) aromasında ekşilik fazla, meyveleri 3cm civarı büyüklüğe sahipler.. Biraz daha şekerlenmeleri hoş olur diye düşünüyorum. Aklıma potasyumsülfatı arttırmak geldi ama forumdaşlarıma danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
Sevgili "ateşkaptan" bu konuda sizin bir öneriniz varmı?
Büyük çileğimin aromasıda şekerli olmuş :D

ateşkaptan 06-07-2014 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duvane (Mesaj 1302766)
#151'deki formülü çileklerime uyguluyorum marttan beri. Çileklerimin(festival) aromasında ekşilik fazla, meyveleri 3cm civarı büyüklüğe sahipler.. Biraz daha şekerlenmeleri hoş olur diye düşünüyorum. Aklıma potasyumsülfatı arttırmak geldi ama forumdaşlarıma danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
Sevgili "ateşkaptan" bu konuda sizin bir öneriniz varmı?
Büyük çileğimin aromasıda şekerli olmuş :D

151 deki formül ile ilgili düşüncelerimi daha önce yazmıştım. Gelişme çok iyi fakat çiçek tutumu az idi.

Dal, döl, bal. Potasyumu denemekte yarar var.

Büyük çileğini Allah bağışlasın, çok şeker. Çileklerden daha güzel.

Başarılar.

ateşkaptan 06-07-2014 10:42

4 Eklenti(ler)
Dev kabak, çiçeklerini açtı. Çiçekleri bile çok büyük.

Bu dişi çiçek.

Eklenti 507109

Bu da erkek çiçek.

Eklenti 507110

Bu ise kavun dişi çiçeği.

Eklenti 507111


Bu domates çeşiti. Likopenli domates. Marketten kış mevsiminde aldığım domateslerin tohumlarından.

Eklenti 507112

ateşkaptan 07-07-2014 12:27

3 Eklenti(ler)
Biberlerin çatal oluşturarak çiçeklenmeye başlamaları ve boylarının 1 metreye ulaşması sonucun da, altta kalan ve güneş alması azalan ve bu nedenle büyüme eğilimi gösteren yapraklarını kopartarak, hem besin eriyiğinden tasarruf yapmış, hem de biberin boylanması ve çiçeklenmesini teşvik etmiş oluruz. Dolayısı ile kuvvet yukarı bölüme kayar. Aynen domates de yaptığımız gibi.

Ayrıca, havalanması da sağlanmış olacaktır.

Eklenti 507368

Eklenti 507369

Domateslerde, ikinci evre besin eriyiği büyümeyi hızlandırdı.

Eklenti 507370

ateşkaptan 11-07-2014 22:39

4 Eklenti(ler)
Dev kabak; Salatalık için hazırlanan 50 litrelik besin eriyiğinin büyük bir bölümünü tek başına harcıyor. Her gün yeniden ilave yapıyorum. Salatalık besin eriyiği dördüncü aşamasındayım. Geçen yıl Domates besin eriyiği ile birlikte büyüttüğüm salatalıklar, belli bir zaman sonra salatalık dişi çiçekleri döllenmeyip sararıyorlardı. Burada ise böyle bir olayla karşılaşmadım. Salatalık besin eriyiği benden tam not aldı. Profesyonellerce de korkmadan kullanılabilir.

Eklenti 508275

Gözlemlediğim Kabak dişi ve erkek çiçekleri bir gün içinde açtılar ve sonra kapandılar ve düştüler. Bir gün içinde de döllenme gerçekleşti.

Eklenti 508276

Salatalık besin eriyiği ile büyüyen karpuz ve kavunların gelişimi fena değil. Gözlemleyip, sonucunu hep birlikte göreceğiz.

Eklenti 508277

Biberler, çiçekten meyveye döndüler. Biber besin eriyiği geçen yıl kullanıp, sonuç aldığım tek evreli bir formül. Gelişim çok iyi, bit istilasına rağmen. Çok çabuk toparlandılar.

Eklenti 508278

ateşkaptan 15-07-2014 22:29

5 Eklenti(ler)
Dev kabak 9 gün önce döllendi. Şimdiden 4 kğ buldu. Yukarı doğru büyüyordu. Dalın, meyveyi taşıması imkansız, o yüzden yere yatırıldı. Fazla dallar ve uçlar koparıldı. Besin tasarrufu şart. 50 litrelik tanka, günde iki defa besin ilavesi yapıyorum.


Eklenti 509228


Karpuz dev kabak yapraklarının altında büyürken, kabağa yaptığım operasyon sonun da yakalandı. Habersizce bu kadar büyümüş.

Eklenti 509229

Yine dalların arasında büyüyen kavun meyvesi.

Eklenti 509230

Domatesler de Florida 2012 3. evredeyim. Gelişme mükemmel.

Eklenti 509231

Biberlerin alt dalları ve yaprakları alınınca temelli boylandılar. Çiçeklenme ve çiçekten meyveye dönüşüm mükemmel.

Eklenti 509232

ateşkaptan 15-07-2014 22:36

2 Eklenti(ler)
Marulların artık hasat zamanı, Yapraklarını kopartarak belki 20 marulu koparmamış olduk.
Artık olgunlaştılar, sapa kalkmadan, çok büyüyenler komşularla birlikte tüketilecekler.

Eklenti 509233


Akşam iftardan önce evin altındaki salıncaklı oturma grubundan limana bakış.

Eklenti 509234

kiziltan 16-07-2014 07:10

Marulların artık hasat zamanı, Yapraklarını kopartarak belki 20 marulu koparmamış olduk.
Artık olgunlaştılar, sapa kalkmadan, çok büyüyenler komşularla birlikte tüketilecekler

Sn Ateskaptan

Bu soylediginizi tam anlayamadim. Yaprak hasati yaparak fazladan bir miktar marul elde edilmis mi oldu ? Koparsaydiniz toplam hasat daha az mi olacakti ?

Yaprak hasati yaptiginizda sapa kalkma riski olduguna gore, 35 gunde hasat yerine kac gunde mecburi hasat ( koparma ) yapmak durumu olustu ?

Bu tip hasat faydali oluyormu diye meraklandim, ornegin kendi intiyaci icin bir aile 7-8 marul dikip yaprak hasati yapsa ne sure devamedebilir diye meraktayim. Azami sure bilinirse koparmaya gecmeden nekadar once yeni marul dikecegini hesaplayabilecegiz.

Yaprak hasati yaptikca giderek kartlasma veya tat bozuklugu oldu mu ?

Bu ahiret sorulari gelse gelse Rize`liden gelirdi zaten, saglicakla kaliniz.

volkan0048 16-07-2014 07:58

Sayın ateşkaptan hocam,

ne güzel sonuçlar,başarılarınızı gördükçe,kendim başarmış gibi seviniyorum,

dev kabağın sonunu merak ediyorum :)

kolay gelsin...

ateşkaptan 16-07-2014 20:35

Sn Ateskaptan

Bu soylediginizi tam anlayamadim. Yaprak hasati yaparak fazladan bir miktar marul elde edilmis mi oldu ? Koparsaydiniz toplam hasat daha az mi olacakti ?

Yaprak hasati yaptiginizda sapa kalkma riski olduguna gore, 35 gunde hasat yerine kac gunde mecburi hasat ( koparma ) yapmak durumu olustu ?

Bu tip hasat faydali oluyormu diye meraklandim, ornegin kendi intiyaci icin bir aile 7-8 marul dikip yaprak hasati yapsa ne sure devamedebilir diye meraktayim. Azami sure bilinirse koparmaya gecmeden nekadar once yeni marul dikecegini hesaplayabilecegiz.

Yaprak hasati yaptikca giderek kartlasma veya tat bozuklugu oldu mu ?

Bu ahiret sorulari gelse gelse Rize`liden gelirdi zaten, saglicakla kaliniz.[/QUOTE]

Sayın Kızıltan;

Marul büyümeye başlayınca, kökünden koparmadan, yan dallarını koparmak suretiyle, her akşam soframızda salata olarak gelmiş oldu. Eğer dibinden koparsa idim, tahminen 20 kök marul kesilmiş olacaktı. (Bu sistemi öneren sizsiniz. Sistem başarılı oldu)

Ancak; Marulların nihayet bir ömrü var. Hele mevsim yaz olunca sıcakların etkisiyle hemen sapa kalkma eğilimindeler. Koparılan kısımların mutlaka perlit içine alınması gerekir.

Yaprak hasatında tat bozukluğu olabileceği (toprakta oluyormuş) söylendi ama, tadında ve büyümesinde hiç bir sorun görmedim.

Kış olsa idi hemen sapa kalkmayıp, uzun süre yaprak hasadı yapılabileceğini sanıyorum.

Benim marullar yedikule marulu, artık kapanıp olgunlaşmak üzereler. 100 kök dikmiştim. Biraz da göbeğinden istifade edelim.:))

ateşkaptan 16-07-2014 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi volkan0048 (Mesaj 1306615)
Sayın ateşkaptan hocam,

ne güzel sonuçlar,başarılarınızı gördükçe,kendim başarmış gibi seviniyorum,

dev kabağın sonunu merak ediyorum :)

kolay gelsin...

Bu kabak 70 kğ gelmiş olan kabağın tohumundan. Bakalım besin eriyiği ile ne kadar büyüyecek, salatalık için hazırlanmış besin eriyiği yeterli gelecek mi? Burada paylaşıp hep beraber göreceğiz inşallah.

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Başarılar dilerim.

kiziltan 16-07-2014 22:27

Sn Ateskaptan

Denemenin basarili olmasina sevindim.
Tesekkurler
Saglicakla kaliniz

kiziltan 16-07-2014 22:41

Sn Ateskaptan

Internette okudugum ve kisin toprakta denedigim bir sey daha var, kis sartlari ve evde sadece kuzey isigi aldigimizdan sonucunu goremedigim bir yontem.

Yaprak hasadi yaptiginiz marullari sokmeye baslayinca, mumkunse iki tanesini yuzeyden ( perlitten ) 3-5 cm yukaridan maket bicagi ile kesiniz. Kalan kisim cok kisa surede yeniden yaprak verip buyuyor. Ben denemeyi bitiremedigimden buyume suresini tam olarak bilmiyorum.

Bu bana bir yumurta ureticisinin yaptiklarini da hatirlatiyor. Tavuklar yaslanip artik yumurta verimliligi dustugunde, yemlerini hergun biraz azaltarak sonunda kesiyor. Tavuklar tum tuylerini dokuyor, kellesiyor. Sonrasinda yavas yavas yem veriyor ve eski yemleme duzenine ulasinca tavuklar yeniden yumurta veriyor. Hani cep telefonu pillerine sok elektrik verip tekrar kullananlar gibi.

Iki kokte deneyebilirseniz, sonuc iyi olursa bir yenilik olur. Internette bunu kelem, kirmizi kelem gibi urunlerde de yaptiklarini okudum.

Denemeye meraklisiniz diye onereyim dedim,
Saglicakla kaliniz

volkan0048 17-07-2014 08:37

Sayın ateşkaptan ve kızıltan hocalarım,

sizlerden çok şeyler öğreniyoruz, birinizin araştırıp öğrendiğini tavsiye ederek

yönlendirmeniz, birinizin de yeni tavsiye ve bilgileri uygulama merakınız, sayesinde biz de

çok güzel bilgiler,denemeler ve sonuçlar sayesinde,

Bilgi haznemiz artıyor,

bu hafife alınacak şeyler değil,

bir sürü arge, zaman ve Ansiklopedi'lere bedel bilgiler,

kısaca hazine değerinde şeyler bunlar,

sizlere teşekkür ediyorum,

Allah razı olsun diyorum,

saygılar....


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025