![]() |
Sayın STLMS.DZMN, emin olun ben yapabiliyorsam siz de yaparsınız. Aslında çalışmaları yarıda kaldı çünkü acil bir iş bitirmem gerekti. Videolu çekim yapacağım orada daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Zaten asistanım da burada :) Kızım sağolsun sizden daha çok bastırıyor çekelim videoyu diye.
|
Özel Mesajdan soran arkadaşlar için belirteyim. Mikro elementleri (Demir hariç- Şelatlı Demiri satın alıp paylaşacağız) yine ücretsiz olarak listedeki arkadaşlara göndereceğim. Sağ olsun Sayın Kızıltan'ın gönderdiği mikrolar daha bir çok arkadaşımıza yetecek düzeyde.
1. fagu03 2. Ghoost67 3. Hsnsdt 4. Şafak 5. delikadir8 6. sedail 7.zekiabbas 8. megbilgi 9.kursun 10.stlms.dzmn 11.ilker 12. E posta ile ulaşan arkadaşımız O.A. Bey 13. Levent Ali Keten 14 15. |
Selamlar leventali bey mail olarak bir mesaj atmıştım.Benide listeye eklerseniz minnettar olurum.Iyi çalışmalar dilerim
|
Alıntı:
|
. fagu03
2. Ghoost67 3. Hsnsdt 4. Şafak 5. delikadir8 6. sedail 7.zekiabbas 8. megbilgi 9.kursun 10.stlms.dzmn 11.ilker 12. E posta ile ulaşan arkadaşımız O.A. Bey 13. Levent Ali Keten 14 Kuzeyyildizi 15. |
Sn Levent Ali
Kolay gelsin,benim yaptigim haricten gazel okumak, zahmeti ceken sizsiniz, keske orada olsam da yardim edebilsem. Ailem bana genlerini verdi, dostlarim yasam amaci ve sevinci verdiler. Sagolun, varolun |
Hayırlı günler,
Şafak delikadir8 zekiabbas megbilgi stlms.dzmn İsmi belirtilen arkadaşlar leventaliketen@gmail.com adresine (İsim-Soyisim, Adres, Cep tel, ulaşılamadığında 2. tel, Ağaçlarda kullandıkları nickleri (ağaçlardaki isimleri), bugün göndermeleri gerekiyor. Bu arkadaşlar göndermişlerse ya bana ulaşmadı ya da spamda otomatik silindi. Yeniden göndermeleri gerekiyor. Saygı ve sevgiler... |
Gönderdim. Teşekkürler.
|
Daha önce göndermiş, şimdi yeniden gönderdim.
|
Kusura bakmayın geç kaldım. Yolladım şimdi.
|
volkan0048 hocam 4-17 ağustos arasında hisarönüne geleceğim. Marmarise yakın bir yerlerde isen, müsait olursan ve bir sakıncası olmazsa tanışmak ve tecrübelerini dinlemek isterim :)
Muğlanın neresindesin? |
Hay hay memnun olurum,
Ben Milas yatım Bodrum yanında yani, ama iş icabı Marmaris taraflarına da çok gidiyorum, o tarihlerde ayarlamaya çalışayım görüşebilir tanışabiliriz... selamlar... |
Bende memnun olurum. Duruma göre kampın son kısmını bodruma kaydırabilirim.
Haberleşiriz inşaallah. |
Hatta bildiğiniz bodrum yakınlarında sakin çok kalabalık olmayan orman çadır kampı falan tavsiyeniz olursa süper olur :D
|
Sayın delikadir8 in bilgileri henüz ulaşmadığı için bölüşüm yapamıyorum. Lütfen dahil olacaksanız bugün gerekli bilgileri e postama iletin...
|
Levent ali hocam arkadaşın toplamda 2 mesajı varmış zaten forumu pek takip etmiyor olabilir.
|
Herkese hayırlı pazarlar,
Arkadaşlar ben fiyatları aldım. Mevcut arkadaşlarla bölüşümü hesaplayacağım. Zaten 18-19 kişi civarında oluyoruz. Bugün listeyi yayınlayacağım. Herkes olur verirse hesap numaramı maillerine göndereceğim. Pazartesi alımı yapıp salı günü de kargoya vermiş olurum. Aşağı yukarı hafta sonuna kadar herkesin elinde olmuş olur. Saygı ve sevgiler... |
tamam benden olur:D
bir sorum olacak stok çözeltiyi hazırlayınca kaynatıp sterilize etmeyi düşünüyorum.bir sakıncası olurmu? saygılar |
Alıntı:
Sterilize nedenini anlayamadım. |
Geçen sene sterilize edilmiş perliti gübreli su ile nemlendirip poşet içine mantar miseli ekmiştim.Kurudukça fisfisla gübreli su vermiştim. ilk basta gelişim oldu sonra yeşil küf oluştu. Yeniden denemek istiyorum.Gübre ile gelen yeşil küf mantarlarından kurtulmak için sterilize etmek istiyorum.
|
Alıntı:
Gübreyi sterilize ısrarınızı, tehlikeye rağmen yapacaksanız, lütfen sonucunu da paylaşır mısın!.. |
benim sormamdaki amaç besin değerinin bozulup bozulmayacağı idi.
iyiki tehlikeli olduğunu söylediniz yoksa mutfakta ocağın ustune koyacaktım. Şimdi dısarıda az miktarda odun ateşi üzerinde deneyeceğim. tabi gübrelerimiz geldikten sonra teşekkür ederim. |
Ok sabırsızlıkla bekliyoruz
|
Gübrenin sterilize olması diye bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunlar fabrikada üretiliyorlar. Hele ki Toros gübre gibi bir ürün.
Perlitte yosunlaşmanın önüne sadece ışık almasını engellerseniz geçebilirsiniz. Bunun gübreyle bir alakası yok. Gelecek olan gübreler açıkta satılan gübreler değil. Biz torbayla alıp bölüşeceğimiz için zaten kapalı ve steril bir ürün olacak. Sayın AteşKaptan'ın uyarısına çok dikkat edin. Kimyasallar dışarıda ateşte de büyük zararlar verebilir. Hele ki amonyum nitratı bu konuda 10 gramını bile denemeye kalkmayın facia yaşarsınız Allah korusun. Hastalıklar gübreden, sudan ya da perlitten kaynaklanmaz. Çoğunlukla canlılar tarafından taşınır. Hatta bazen fideden bile... |
Uyarınız için teşekkür ederim.
kaynatmayla sterilizayon seceneklerden kalktı. Sterilizasyon olayına gelince mantarın bas düşmanı baska bir mantar türü olan yeşil küf mantarı, sporları soluduğumuz havada, özel olarak sterilize edilmemiş her yerde mevcutturlar. Misal vermek gerekirse tarlamızı sürdük gübremizi attık.Ayçiçeğimizi ektik. Suladık heryeri ot bastı.ot ilacı atmamız gerek. Mantar içinde sterilizasyon. [IMG]URL=http://img497.yukle.tc/image.php?id=63121240545_356501244480909_13[93986500_n.jpg]http://img497.yukle.tc/thumbs/631212...93986500_n.jpg[/URL][/IMG] |
Önemli; Gübrelerin betona yaptıkları etki;
Alıntı:
Bir ilave daha yapayım; Balkon veya teraslarda Topraksız tarım yaparken de çok titiz ve dikkatli çalışmamız elzemdir. Gübrelerin içindeki kimyasallar, drenajın uygun yapılmaması nedeniyle beton üzerine dökülmesi, beton için olumsuz bir etki yaptığı bilinmelidir. Ayni noktaya damlayan besin eriyiği, betonun bağlayıcı özelliğini kaybetmesine ve dolayısı ile betonun çürüme tabir edilen bozulmasına sebep olmaktadır. Balkonlarda seramik olması da durumu değiştirmez. Seramik etkilenmez ama aralarındaki bağlayıcı derzler, çözülerek asitlerin betona ulaşmasına sebep olabilir. Bilhassa Sülfürik asit, resmen betonu parçalamaktadır. Drenajın çok iyi yapılması, geri dönüşüm tankına eksiksiz dönmesi sağlanmalıdır. |
Sayın ateşkaptan çok önemli bir konu uyarınız için çok teşekkürler. Kışın teras üstümüze yağardı siz uyarmasaydınız.
|
Organizasyondan ses yok. Bir sıkıntı mı var?
|
Elimdekilerle son kalanlardan hazırladığım 2.5 lt eriyikten 1 lt kaldı sabırsızlıkla bekliyorum. :D
|
Merhaba sayın Leventali ;
Benım sormak ıstedıgım bır konu var ben degısık tohumlar getırmeyı dusunuyorum ılgınc olan sebze tohumları bunun yanı sıra standart olarak nıtelendırecegımız dıger tohumlar. İlginç tohumlar derken ornegın su kabagı sus kabagı gıbı tohumlar bunlar ıcınde bır organızasyon yapalımmı dıyerek sızınde fıkrınızı almak ısterım zıra sızın bılgılerınız benım ıcın oldukca onemlı. Saygılarımla. |
Levent beyden haberi olan var mı ? Hasta **** önemli bir sorunu yoktur inşallah.
|
Herhangi bir sıkıntı olmaz merak etmeyin,
Kendi işleri de yoğundur, organizasyon için de zaman ayırmak zorunda kalıyor, ama önce kişisel işi önemli bence, belki malzeme temininde gecikme de olabilir, temin ettiği firma da gecikme olabilir, en kısa zamanda kargolar elinize geçer bence, bu Organizasyon'u dahada tecrübeli yapacak, eminim :) Temennim sağlığında bir şey olmasın yeter ki... |
arkadaşlar acele etmemize gerek yok ürünler temin edildiğinde 11 veya 12 ayda sistemlerimizi kuracağız.Ağustosta sera kurmacağız sanırım..
|
endişemiz Levent beyin sağlığından yana ürünleri düşünmüyoruz, ücretleri bile yatırmadan Levent beyin malzeme temin etmesini kimse istemez kendisi sıhhatte olsun listeler hazır zaten mutlak bir iş yoğunluğu yaşıyordur şehir dışındadır geldiğinde operasyona devam ederiz.
|
s.a. abilerim kardeşlerim yaklaşık 2 haftadır forumları takip ediyorum önümüzdeki hafta bende balkonumda bir deneme yapıcam fakat evsera diye birşey var bi şurup hazırlamışlar besin olarak bitkiye onu veriyorlar besini kendimiz hazırlamaktansa onu kullanmamız ne kadar sağlıklı acaba aranızda kullanan sonuç alan varmı
|
Sayın Ömer İlhan öncelikle aleyküm selam bahsettiğiniz ürünü bende çok gördüm topraksız tarımı ilk tanırken youtube videoları o kadar fazla ki yalnız çok fazla ticari kaygıyla yapılmış videolar yanlış bilgiler var buna rağmen eminim bu ürünle bitki yetiştirilebilir sonuçta adamlar denemişler yetiştirmişler. Bu ürünü kullanmak bu işi ne kadar öğrenmek istemekle alakalı ben ilk olarak Kudret hocamdan 250 litre için 2 tane çilek kiti aldım o zaman sadece çilek yetiştirecektim sonra dedim domateste yetiştireyim derken salatalıkta olsun sonra biber neyse kudret hocamdan aldığım tavsiyelerle aynı eriyik ile yani ilk aldığım çilek kitiyle domateste yetiştirdim salatalıkta ikinci kiti sülüsyon haline getirmeden Levent Ali abinin element organizasyonuna katıldım elementler gelince şimdi domates ve çilek olarak kendim hazırlıyorum eriyikleri çilek eriyiği ile çileklere domates eriyiği ile domates biber ve salatalıkları besliyorum sonuç olarak siz isterseniz evsera denilen ürünü ister buradaki bazı ustaların ki tek isim değil bir kaç isim var ücreti mukabilinde kit hazırlayan tercih edebilirsiniz isterseniz de besin elementlerini temin edip kendiniz hazırlarsınız başta da dediğim gibi bu sizin bu işi ne kadar öğrenmek istemenizle alakalı. Saygılar...
|
Çok çok güzel açıklamışsın ali bey,
kısaca bu..... |
Teşekkürler, Kudret hocamla görüşcem
|
Selamlar.
Bence ilk başlayacakların hazır besin kitleriyle başlamalarında fayda var.Çünkü öncelikli hedef bitki yetiştirmeyi öğrenmek olmalı.Sonuçta çok fazla büyüyen ve çok fazla ürün veren bitkilerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.Iyi bir besin kiti ile ilk yetiştiriciliği yaparsanız en azından kendi hazırladığınız karışım ile farkı görebileceğiniz bir örnek olur. Artı bu evsera olayı biraz abartı değilmi.Adam bu işin mucidi olarak tanıtıldı.Reklam işte. Tüm topraksız tarım severlere selam. |
Sayın Levent beye telefonla ulaşabilen var mı arkadaşlar ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025