![]() |
Biz çiçek mevzusunu bir çok dosta danışdık. Dedikleri şuydu:
1-çilekleriniz büyümeyi tamamlamamış. ilkönce onların büyümesine fırsat verin 2-seranızda ısıtma sistemi yok. don olduğunda özellikle çiçekli çilekler zarar görür. 3-verdiğiniz Ec değeri düşük. bu düşük Ec değerinde çiçek bırakmayın 4-kökler yeterince gelişmeden çiçek bırakmanız doğru olmaz. 5-uniform bir meyve istiyorsanız aynı anda çiçek bırakın. vs. vs. Sayın Manifesto çiçek koparmak hususunda yazdığım aşağıdaki yazıya da: Alıntı:
Alıntı:
ilk çiçekler koparma işi tüm çileklerde ise biz de zaten tüm çileklerin ilk çiçeklerini ancak kesmişizdir. selamlar... |
Doğru zamanda uygun çeşit ve ısıtma işi halledilirse çiçek koparmayada gerek kalmayacaktır.
|
Sayın Manifesto haklısınız. ıstma işini büyük serayı yaptığımızda paylaştığımız gibi yapmayı düşünüyoruz.
-çiçek koparmayla ilgili olarak yukarıda sayılan maddeleri yorumlayabilirmisiniz. -çilekte çiçekleri bıraktıktan sonra yapılması gereken işlemleri paylaşabilirmisiniz. -bizim deneme serasıyla ilgili olarak (deneme serası değil de normal seraymış gözüyle bakarak) özeleştiri yapabilirmisiniz. -çilekteki lezzeti oluşturabilmek için yapılması gereken işlemleri de paylaşabilirmisiniz. selamlar... saygılar... |
Alıntı:
"1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et" inan ne demek istediğini anlamadım dostum. daha açıklayıcı paylaşımınızı bekliyorum. |
Alıntı:
Yukardaki mesajlara cevap kolay fakat size tel numaramı yazdım aramadınız. Mesajlaşma çogu zaman bildiğini ifade etmekten uzak. |
Vetman , sen işi çözmüşsün .Yukarıda derlediğin bilgilerin hepsi doğru .
Biz çiçek mevzusunu bir çok dosta danışdık. Dedikleri şuydu: 1-çilekleriniz büyümeyi tamamlamamış. ilkönce onların büyümesine fırsat verin 2-seranızda ısıtma sistemi yok. don olduğunda özellikle çiçekli çilekler zarar görür. 3-verdiğiniz Ec değeri düşük. bu düşük Ec değerinde çiçek bırakmayın 4-kökler yeterince gelişmeden çiçek bırakmanız doğru olmaz. 5-uniform bir meyve istiyorsanız aynı anda çiçek bırakın. vs. vs. Bu bilgilerin hepsi de doğru . Tek tek değil hepsinin yerine gelmesi gerekir. |
Alıntı:
Mesajda dediğiniz gibi bilgilerinizi ifade edemeyebiliyorsunuz. belki telefonda daha iyi anlatılıyor ama yüzyüze görüşebilmek en ideali. sizi zaten ziyaret edeceklerimiz listesine almıştık. siz değerli dostlar sayesinde birşeyler öğrenip uygulamak ve paylaşmak bize de mutluluk veriyor. görüşebilmek umuduyla selamlar... saygılar... |
Alıntı:
Ben şöyle yaptım,böyle ettim türünden ifadeleride pek sevmem itici gelir.Ama 15 yıllık ziraat haytımda en başta ben bi şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizden öğrenecek çok şeyimiz var, bunu daha iyi anladım. Dostane tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Biz okyanusta hedefini belirlemiş yelkenli gibiyiz. bu yelkenli yanlış limanlardan hareket edebilir. ama en önemlisi doğru hedefi belirlemek ve gece vakti de yolunu aydınlatacak sizler gibi fenerlerin yardımıyla doğru hedefe ulaşabilmektir.... Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sayın İsmail Bey rüzgarımızın bol olması temennileriniz için teşekkürler...
Biraz fotoğraf paylaşalım: |
5 Eklenti(ler)
Çiçeklerimizi kesmeyi bıraktık. inşallah meyvelerimizin de fotoğraflarını paylaşabiliriz....
|
Havalar ısınınca bitkiler canlanmaya başladı.
Zemindeki otları temizlemeyi düşünmüyormusunuz. |
4 Eklenti(ler)
bugünlük bu kadar fotoğraf yeter sanırım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama ot ilacınızın sistemik olmasın kontak tesirli olsun.Sistemik etkili ot ilacı çileklerinize zarar verebilir. Kontak tesirli,Paraguat içerikli ot ilacı kullanabilirsiniz.2 günde kurutur. |
,Paraguat içerikli ot ilacı
Gerçi emin limanların bilgisi ama insan düşünmeden de edemiyor. Aman sakıncalı değildir, inşallah. |
Alıntı:
|
Alıntı:
paraguayda yetişen bir bitkinin yaprakları bizde obeziteye karşı çay olarak kullanılıyor . Millet şifa bulacağım diye içerken , Bazı ülkeler bu maddenin toprakta yabancı otlara karşı kullanımında bitkinin yapısına geçeceğinden ve zararlarından söz ediyor. Bu büyük çelişki . Hangisi doğru gerçekten bilemiyorum . Ama benim topraksız tarıma ilgimi artıran ve beni cezbeden en önemli etken , Topraktan gelecek bazı zararların , ortamda toprak olamadığı için , bunlara karşı ilaç kullanma zorunluluğu olmayışından kaynaklanıyordu. Toprak yoksa oradan gelecek hastalık vs de yok, o zaman buna karşı ilaçlama da yok. çok küçük miktarlarda , yediklerimizden geçecek ilaç kalıntıları da yok demektir. Şimdi , Yabani ota karşı ilaç denilince , irkilmedim desem yalan olur. Madem ilaç kullanacağız, toprağın suyu mu çıktı? Topraksız tarımın , birinci tercih nedeni ilaçlara ihtiyaç duyulmamasıydı . Verim vs sonra gelen tercih nedenleriydi. Endişem bu yüzdendir. sağlıcakla kalın . |
Alıntı:
|
manifesto, Hani bir söz vardır . Ne şeytanı gör ne salavat getir. İlacı seraya sokmadan azıcık fazla emekle bu iş halledilmeye çalışılsa , galiba içimize daha iyi sinecek .
Tabii siz profesyonel olarak , daha az emekle sonuç alınacak bir yol olarak önermekte tamamen haklısınız. Tercih üreticinin elini taşın altına koyan müteşebbisindir. Vetman arkadaşım, azıcık bir yer ayırırsan memnun olurum . Ben ziyaretine geldiğimde ilaçsız o kısımdan çilekleri tatmak arzusunda olurum . ( tabii şaka ):D:D |
Sera içinde yabancı otlar bir çok hastalık ve zararlılara davetiye çıkarırlar. Yaptıkları terlemeyle sera içi nismi nemi arttırırlar.
İşin en doğrusu zemine taban sergisi sermektir. |
Sera içinde yabancı otlar bir çok hastalık ve zararlılara davetiye çıkarırlar. Yaptıkları terlemeyle sera içi nismi nemi arttırırlar.
Alıntı:
|
Dahada doğrusu zemini ahşap parke kaplayıp,alttan ısıtmalı yapmak :D (Şaka)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sıcaklık istekleri farklı.Marul soğuğu sever çilek sıcağı.Başka nedenlerde var ama konu dağılmasın. |
Vetman ,
Marulu bizim serada yeriz. Ispanak ve marul bizden . |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025