![]() |
41,5 kere maaşallah
|
1 Eklenti(ler)
Seramızdan bir fotoğraf daha paylaşalım istedik...
|
Sağlıklı yaprakları gördük Çiçekleri gördük. Yakında meyveleri de göreceğiz İnşallah.
|
Merhaba vetman996 inanarak bir işe başlandığında başarının mutlaka geleceğini bizlere gösteriyorsun. Resimler çok güzel ellerine sağlık
|
Hayırlı ürün almalar inşallah hemşerim sonuç umduğun gibi olur.Selamlar
|
sayın vetman 996 kimse tecrübe edinmeden nokta atışı yapamaz mutlaka tecrübe edinmesilazım ozaman nokta atışıyapar sizden veya cevresel etkenlerden ders cıkararak daha iyisini yapacagınıza inancım sonsuz sera gezmeyle okumakla bir yere kadar ondan sonraki adım deneme yaparak hepsini harmanlamak bu şekil başarı yakalanır direnajdan gelen besinli suyu seranın içine akıtmasanız daha iyi olur saygılarımla
|
Alıntı:
Sözlerinizde çok haklısınız. tüm üstadlardan edindiğimiz bilgileri harmanlayıp kendi bilgilerimizi de katarak seramızda uygulama yapmaktayız. Drenajdan gelen su toplama tankında toplanıp tekrar sera bekçisine gönderilmekte ve Ec ayarı tekrar sera bekçisi tarafından, Ph kendimiz tarafından ayarlanarak tekrar sulamada kullanılmaktadır. selamlar... saygılar... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Konunun sonunu gördüğüme sevindim :) . Başından sonuna kadar okumaya gayret ettim, inşaALLah da devam edeceğim. Çalışmalarınızın sonucu beklenenlerin üzerinde olur umarım. Önümüzde büyük bir örnektir çalışmanız. İlgi ile takip ediyorum başarılar diliyorum.
Not: Arada kaçırdım mı bilmiyorum seranızın sıfırdan son muşamba çekme durumunu değerlendirdiğinizde maliyeti ne oldu. Profil'i hangi kalınlıkta! İçeride ki ters T tezgahlarının özellikleri ve maliyeti nedir! Kurulum işçiliği size mi ait! Neden bu tip bir sera tercih ettiniz? gibi soruları vb.lerini fırsat buldukça cevaplayacağınızı umuyorum.. Esen kalınız |
Sayın shapsough merhaba. ilginiz için teşekkürler. sorularınızın cevabını zamanı gelince açıklayacağımızdan şüpheniz olmasın. selamlar...
|
2 Eklenti(ler)
Havaların ısınmasıyla çileklerimizin büyümesi çiçeklerimizin sayısı arttı. bir haftaya kadar çiçek kesmeyi bırakmayı düşünüyoruz. yani meyve dermeye başlayabileceğiz. bu konuda fikri olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz.
Seramızdan bir-iki fotoğraf daha paylaşalım... |
Allah emeklerinizi zayi etmesin Allah utandirmasin
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Vetman996,
Sizin Albionların şu anki durumları nasıl?Resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Adanada sizin gibi topraksız çilek yapan Aytaç Karakızın serasında da Albion var.Kasım ayının 20 sinde dikildi. |
Sayın Mtuğrul 402 nolu mesajda görülen tum fideler albiondur sizin resimdeki fidelerin cinsi nedir?Zannedersem kendi seranızın resimleri değilmi?
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba Mehmet Fatih Bey,Çilekler Albion cinsi.Adanada yaşayan arkadaşım Aytaç Karakızın serasından.
|
Aytaç beyde bu yıl fide temininde yaşadığı sorunlar nedeniyle dikimde geç kaldı.
|
Alıntı:
Yukarıda bir yerlerde vetman da sormuştu . ilk çiçekler alınması derken , buna ne kadar devam etmek lazım . Bu işin kriterleri nelerdir. |
Alıntı:
Sizi paylaşım sayfamızda yorum yazarken görmek ne güzel:)) Sizin paylaşımlarınızı birkaç kez okuduk ve feyz aldık. paylaşımlarınızın devamını dileriz. Değerli dostum Mehmet Fatih Beyle yazın topraksız tarım seralarını ziyaret etmek gibi bir düşüncemiz var. Antalya (özellikle Oğuz Alper Bey) Mersin Silifke Anamur Adana vs. şimdilik gezebileceğimiz seraları tesbit ediyoruz. Sizin seranızı da ziyaret edip fikir alışverişinde bulunma düşüncesindeydik. amacımız kurmayı düşündüğümüz büyük sera için daha iyi tecrübeler edinebilmek. Değerli hocam resimlerini paylaştığımız tüm çileklerimizin cinsi Fatih Beyin de belirttiği gibi Albion. az sayıda Camarosa ve Swet Charli çileğimiz var. dikim için geç kaldığımızdan (araştırmalar yapmak çok zamanımızı aldı) çileklerimiz büyüme safhasında. 3 Martta tüm çiçeklerimiz tekrar keseceğiz ve ondan sonra da çiçek kesme işini bırakcağız. Çiçek kesme denince yaptığımız programın doğruluğundan emin olmak istiyoruz. Bazı üstadlar ilk çiçeğin kesilmesi gerektiğini, diğerlerinin kesilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Bazı üstadlar bitki üç yapraklı olduğunda çiçek kesilmesinin sonlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.(bazı bitkiler 3 yapraklı olduğunda diğerleri olmayabiliyor). Bazı üstadlar verilen Ec değeri ve bitkilerin büyümesini göz önünde bulundurun ayrıca köklenmeyi de göz önüne alarak çiçek bırakın tavsiyesinde bulunuyorlar. Bu konuda sizin ve formdaşların düşüncesini merak ediyoruz. Çiçekler o kadar güzel açıyor ki kesmeye kıyamıyoruz, elimiz titriyor. Hocam sayfanızda çilekle ilgili çok güzel bilgiler var. Şuan hangi aşamadasınız merak ediyoruz, daha detaylı paylaşımlarınızı beklerim. Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
Ben de Sayın Manifesto Beyin cevabını merakla bekliyorum. selamlar... saygılar... |
Alıntı:
|
Arkadaşlar,
Ben çiçek alımını bizzat üç yıldır deneyip ,gözlemleyerek şu şekilde uyguluyorum; 1.Topraksız tarımda ilk ekimin ardından oluşan ilk çiçekleri yukarıdan aşağıya doğru kopartarak aldırıyorum.Daha sonra oluşan çiçeklere dokunmuyorum.Biliyorsunuz ki topraksız ortamda çilek bitkisi fazla kardeşlenmiyor.Bu yüzden birim alana daha sık ekim yapılıyor.Kardeşlenmeyi arttırırsanız oluşacak meyve sayısıda okadar fazla olacaktır.Kardeşlenmey arttırmak için uygun Ec değerinde tek başına üre uygulamasını bir iki defa tekrarlıyorum.Benim şu anda çileklerim iki veya üç kardeş.Genelde çiçek bahçesi gibi.Aynı zamanda da meyve hasadına yaklaşık bir aydır devam ediyorum.Benim serada rubigen fideleri var. 2.Tarlamdaki uygulama daha farklı.Benim yaklaşık beş dönüm de tarlada yüksek eğmeçler içinde çilek ekimim var.Orada iki defa çileklerimin çiçeğini yoldurdum.Kuruyan eski yaprakları ayda bir temizletiyorum.Camarosa ve festival fidelerinden oluşmaktalar. Gözlemlerinizi mutlaka not edin.Sizlere hastalık ve zararlılarla ilgili olarak da daha sonra kendi uygulamalrımı sizlerle paylaşacağım.Bulunduğunuz çevredeki Ziraat Müh.arkadayşların çoğu çilik konusuna hakim değildir.Ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.Bilgilerimi sizlerle naçizane şekilde paylaşmak,biraz olsun yardımcı olmak isterim.Bu konuda yeni girişimci arkadaşlara da iyi bir örnek olacaktırr diye düşünüyorum. Saygılar,çalışmalarınızda başarılar dilerim.. |
Çİlekte ilk çiçeklerin alınmasındaki mantık basit aslında.Gelişimini tamamlamamış bitkinin meyve vermesi istenmez.Verirse ne olur.Bitki daha kök ve gövde olarak gelişemeden enerjisinin çoğunu meyveyi yetiştirmeye harcayarak kök ve gövdeyi ihmal edecektir.BU ise uzun soluklu bir hasat dönemi için istenen bir durum değil.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bitki her haliyle artık ben meyve verebilirim diyor.:rolleyes: |
Alıntı:
geldiği zaman diyebilir miyiz? (Tabii yeterli kök gelişimi de , diyeceğim de bunu gözlemlemek zor) Doğru anlamış mıyım acaba? |
Alıntı:
Kök gelişmişse gövde ve yapraklarda gelişecektir.Anlayan göze yapraklar her şeyi anlatır. |
Sayın Vetman996,
Mtuğrul ağabeyin yazdıklarından anladığım kadarıyla, siz çiçekleri 1-2 kere alacağınıza daha fazla almışsınız buda hasadı geciktirmiş, olsun diyeceğim ama sizin için 1 hafta önce bile çilek çıkarabilmeniz çok önemli aslında. Bu yüzden olsun, bişey olmaz demiyorum. Bence bu foruma ve buradaki kişilere pek fazla bel bağlamadan profesyonel destek almanız şart. Emeğine, parana yazık be güzel kardeşim. Besinli suyu geri atma yani seradan tahliye etme konusunu iyice bir düşün hatta, bence 1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et dene, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Allah yar ve yardımcın olsun, Hayırlı cumalar... Saygılar... |
Sayın MANİFESTO,
Keşke bu 415 nolu mesajınızdaki yorumu 1 hafta önce yapsaydınız, inanın vetman ozaman çiçek koparmayı bırakırdı, ve 1 haftada meyveler bile olurdu. Lütfen gördüğünüz eksiklikleri hemen yazın, çünkü siz bu konuda sanırım bayağı deneyimlisiniz....! Saygılar... |
Alıntı:
Adı üstünde deneme serası.Ayrıca yaklaşık bir ay önce çiçek mevzunu anlatmıştım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025