agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   vetman996/Ticari Topraksız Tarım Deneme Serası (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm)

vetman996 26-02-2013 23:28

Sayın shapsough merhaba. ilginiz için teşekkürler. sorularınızın cevabını zamanı gelince açıklayacağımızdan şüpheniz olmasın. selamlar...

vetman996 26-02-2013 23:33

2 Eklenti(ler)
Havaların ısınmasıyla çileklerimizin büyümesi çiçeklerimizin sayısı arttı. bir haftaya kadar çiçek kesmeyi bırakmayı düşünüyoruz. yani meyve dermeye başlayabileceğiz. bu konuda fikri olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz.
Seramızdan bir-iki fotoğraf daha paylaşalım...

reis82 27-02-2013 06:17

Allah emeklerinizi zayi etmesin Allah utandirmasin

mtugrul33 28-02-2013 09:20

1 Eklenti(ler)
Sayın Vetman996,
Sizin Albionların şu anki durumları nasıl?Resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Adanada sizin gibi topraksız çilek yapan Aytaç Karakızın serasında da Albion var.Kasım ayının 20 sinde dikildi.

MehmetFatih 28-02-2013 09:30

Sayın Mtuğrul 402 nolu mesajda görülen tum fideler albiondur sizin resimdeki fidelerin cinsi nedir?Zannedersem kendi seranızın resimleri değilmi?

mtugrul33 28-02-2013 10:27

4 Eklenti(ler)
Merhaba Mehmet Fatih Bey,Çilekler Albion cinsi.Adanada yaşayan arkadaşım Aytaç Karakızın serasından.

Manifesto 28-02-2013 10:40

Aytaç beyde bu yıl fide temininde yaşadığı sorunlar nedeniyle dikimde geç kaldı.

İsmail Karagülle 28-02-2013 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1110693)
Aytaç beyde bu yıl fide temininde yaşadığı sorunlar nedeniyle dikimde geç kaldı.

Sayın manifesto , şu çıkan ilk çiçeklerin alınması meselesine biraz açıklık getirmeniz mümkün mü ?

Yukarıda bir yerlerde vetman da sormuştu .

ilk çiçekler alınması derken , buna ne kadar devam etmek lazım . Bu işin kriterleri nelerdir.

vetman996 28-02-2013 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 (Mesaj 1110645)
Sayın Vetman996,
Sizin Albionların şu anki durumları nasıl?Resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Adanada sizin gibi topraksız çilek yapan Aytaç Karakızın serasında da Albion var.Kasım ayının 20 sinde dikildi.

Sayın mtugrul33 Bey Merhaba.
Sizi paylaşım sayfamızda yorum yazarken görmek ne güzel:))
Sizin paylaşımlarınızı birkaç kez okuduk ve feyz aldık. paylaşımlarınızın devamını dileriz. Değerli dostum Mehmet Fatih Beyle yazın topraksız tarım seralarını ziyaret etmek gibi bir düşüncemiz var. Antalya (özellikle Oğuz Alper Bey) Mersin Silifke Anamur Adana vs. şimdilik gezebileceğimiz seraları tesbit ediyoruz. Sizin seranızı da ziyaret edip fikir alışverişinde bulunma düşüncesindeydik. amacımız kurmayı düşündüğümüz büyük sera için daha iyi tecrübeler edinebilmek.
Değerli hocam resimlerini paylaştığımız tüm çileklerimizin cinsi Fatih Beyin de belirttiği gibi Albion. az sayıda Camarosa ve Swet Charli çileğimiz var. dikim için geç kaldığımızdan (araştırmalar yapmak çok zamanımızı aldı) çileklerimiz büyüme safhasında. 3 Martta tüm çiçeklerimiz tekrar keseceğiz ve ondan sonra da çiçek kesme işini bırakcağız. Çiçek kesme denince yaptığımız programın doğruluğundan emin olmak istiyoruz. Bazı üstadlar ilk çiçeğin kesilmesi gerektiğini, diğerlerinin kesilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Bazı üstadlar bitki üç yapraklı olduğunda çiçek kesilmesinin sonlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.(bazı bitkiler 3 yapraklı olduğunda diğerleri olmayabiliyor). Bazı üstadlar verilen Ec değeri ve bitkilerin büyümesini göz önünde bulundurun ayrıca köklenmeyi de göz önüne alarak çiçek bırakın tavsiyesinde bulunuyorlar. Bu konuda sizin ve formdaşların düşüncesini merak ediyoruz. Çiçekler o kadar güzel açıyor ki kesmeye kıyamıyoruz, elimiz titriyor.
Hocam sayfanızda çilekle ilgili çok güzel bilgiler var. Şuan hangi aşamadasınız merak ediyoruz, daha detaylı paylaşımlarınızı beklerim. Selamlar... Saygılar...

vetman996 28-02-2013 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle (Mesaj 1110934)
Sayın manifesto , şu çıkan ilk çiçeklerin alınması meselesine biraz açıklık getirmeniz mümkün mü ?

Yukarıda bir yerlerde vetman da sormuştu .

ilk çiçekler alınması derken , buna ne kadar devam etmek lazım . Bu işin kriterleri nelerdir.

Sayın İsmail Bey Merhaba. sorduğumuz soru çakışır gibi olmuş. Lütfen kusura bakmayınız. Mtugrul33 hocama cevap yazarken siz sorunuzu sormuşsunuz:))
Ben de Sayın Manifesto Beyin cevabını merakla bekliyorum. selamlar... saygılar...

vetman996 28-02-2013 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reis82 (Mesaj 1109948)
Allah emeklerinizi zayi etmesin Allah utandirmasin

Sayın reis82 Merhaba. Temennileriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allah cümlemizi utandırmasın. selam ve dua ile...

mtugrul33 28-02-2013 13:28

Arkadaşlar,
Ben çiçek alımını bizzat üç yıldır deneyip ,gözlemleyerek şu şekilde uyguluyorum;
1.Topraksız tarımda ilk ekimin ardından oluşan ilk çiçekleri yukarıdan aşağıya doğru kopartarak aldırıyorum.Daha sonra oluşan çiçeklere dokunmuyorum.Biliyorsunuz ki topraksız ortamda çilek bitkisi fazla kardeşlenmiyor.Bu yüzden birim alana daha sık ekim yapılıyor.Kardeşlenmeyi arttırırsanız oluşacak meyve sayısıda okadar fazla olacaktır.Kardeşlenmey arttırmak için uygun Ec değerinde tek başına üre uygulamasını bir iki defa tekrarlıyorum.Benim şu anda çileklerim iki veya üç kardeş.Genelde çiçek bahçesi gibi.Aynı zamanda da meyve hasadına yaklaşık bir aydır devam ediyorum.Benim serada rubigen fideleri var.
2.Tarlamdaki uygulama daha farklı.Benim yaklaşık beş dönüm de tarlada yüksek eğmeçler içinde çilek ekimim var.Orada iki defa çileklerimin çiçeğini yoldurdum.Kuruyan eski yaprakları ayda bir temizletiyorum.Camarosa ve festival fidelerinden oluşmaktalar.
Gözlemlerinizi mutlaka not edin.Sizlere hastalık ve zararlılarla ilgili olarak da daha sonra kendi uygulamalrımı sizlerle paylaşacağım.Bulunduğunuz çevredeki Ziraat Müh.arkadayşların çoğu çilik konusuna hakim değildir.Ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.Bilgilerimi sizlerle naçizane şekilde paylaşmak,biraz olsun yardımcı olmak isterim.Bu konuda yeni girişimci arkadaşlara da iyi bir örnek olacaktırr diye düşünüyorum.
Saygılar,çalışmalarınızda başarılar dilerim..

Manifesto 28-02-2013 14:53

Çİlekte ilk çiçeklerin alınmasındaki mantık basit aslında.Gelişimini tamamlamamış bitkinin meyve vermesi istenmez.Verirse ne olur.Bitki daha kök ve gövde olarak gelişemeden enerjisinin çoğunu meyveyi yetiştirmeye harcayarak kök ve gövdeyi ihmal edecektir.BU ise uzun soluklu bir hasat dönemi için istenen bir durum değil.

İsmail Karagülle 28-02-2013 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111017)
Çİlekte ilk çiçeklerin alınmasındaki mantık basit aslında.Gelişimini tamamlamamış bitkinin meyve vermesi istenmez.Verirse ne olur.Bitki daha kök ve gövde olarak gelişemeden enerjisinin çoğunu meyveyi yetiştirmeye harcayarak kök ve gövdeyi ihmal edecektir.BU ise uzun soluklu bir hasat dönemi için istenen bir durum değil.

Bitki (çilek) gelişimi tamamladı diyebileceğimiz , görünüm ve ölçüler nelerdir.

Manifesto 28-02-2013 17:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle (Mesaj 1111057)
Bitki (çilek) gelişimi tamamladı diyebileceğimiz , görünüm ve ölçüler nelerdir.

Sn vetmanın serasından örnek.Resimdeki bu bitkinin 1 hafta önceki halinden sonra alınmaz mesela.
Bitki her haliyle artık ben meyve verebilirim diyor.:rolleyes:

İsmail Karagülle 28-02-2013 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111091)
Sn vetmanın serasından örnek.Resimdeki bu bitkinin 1 hafta önceki halinden sonra alınmaz mesela.
Bitki her haliyle artık ben meyve verebilirim diyor.:rolleyes:

Şöyle söyleyebilir miyiz? Sap kalınlığı ve yaprak genişliği belli bir seviyeye

geldiği zaman diyebilir miyiz? (Tabii yeterli kök gelişimi de , diyeceğim de bunu gözlemlemek zor)

Doğru anlamış mıyım acaba?

Manifesto 28-02-2013 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle (Mesaj 1111162)
Şöyle söyleyebilir miyiz? Sap kalınlığı ve yaprak genişliği belli bir seviyeye

geldiği zaman diyebilir miyiz? (Tabii yeterli kök gelişimi de , diyeceğim de bunu gözlemlemek zor)

Doğru anlamış mıyım acaba?

Yani tabi öylede denebilir.

Kök gelişmişse gövde ve yapraklarda gelişecektir.Anlayan göze yapraklar her şeyi anlatır.

yalandünya59 01-03-2013 09:58

Sayın Vetman996,

Mtuğrul ağabeyin yazdıklarından anladığım kadarıyla, siz çiçekleri 1-2 kere alacağınıza daha fazla almışsınız buda hasadı geciktirmiş, olsun diyeceğim ama sizin için 1 hafta önce bile çilek çıkarabilmeniz çok önemli aslında. Bu yüzden olsun, bişey olmaz demiyorum.
Bence bu foruma ve buradaki kişilere pek fazla bel bağlamadan profesyonel destek almanız şart. Emeğine, parana yazık be güzel kardeşim.

Besinli suyu geri atma yani seradan tahliye etme konusunu iyice bir düşün hatta, bence 1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et dene, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Allah yar ve yardımcın olsun, Hayırlı cumalar...

Saygılar...

yalandünya59 01-03-2013 10:00

Sayın MANİFESTO,

Keşke bu 415 nolu mesajınızdaki yorumu 1 hafta önce yapsaydınız, inanın vetman ozaman çiçek koparmayı bırakırdı, ve 1 haftada meyveler bile olurdu.

Lütfen gördüğünüz eksiklikleri hemen yazın, çünkü siz bu konuda sanırım bayağı deneyimlisiniz....!

Saygılar...

Manifesto 01-03-2013 10:05

Alıntı:

Sayın MANİFESTO,

Keşke bu 415 nolu mesajınızdaki yorumu 1 hafta önce yapsaydınız, inanın vetman ozaman çiçek koparmayı bırakırdı, ve 1 haftada meyveler bile olurdu.

Lütfen gördüğünüz eksiklikleri hemen yazın, çünkü siz bu konuda sanırım bayağı deneyimlisiniz....!

Saygılar...
Kaybedilen pek bi şey yok.

Adı üstünde deneme serası.Ayrıca yaklaşık bir ay önce çiçek mevzunu anlatmıştım.

vetman996 01-03-2013 10:57

Biz çiçek mevzusunu bir çok dosta danışdık. Dedikleri şuydu:
1-çilekleriniz büyümeyi tamamlamamış. ilkönce onların büyümesine fırsat verin
2-seranızda ısıtma sistemi yok. don olduğunda özellikle çiçekli çilekler zarar görür.
3-verdiğiniz Ec değeri düşük. bu düşük Ec değerinde çiçek bırakmayın
4-kökler yeterince gelişmeden çiçek bırakmanız doğru olmaz.
5-uniform bir meyve istiyorsanız aynı anda çiçek bırakın. vs. vs.

Sayın Manifesto çiçek koparmak hususunda yazdığım aşağıdaki yazıya da:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1090456)
Merhaba Sevgili Dostlar;

Kıymetli dostlar, deneme seramızda çiçekler açıyor biz koparıyoruz ama bir yandan da yanlış mı yapıyoruz diye tereddüt ediyoruz. malum dikim işinde geç kaldık, ilk açan çiçeklerin de koparılması gerektiğini biliyoruz çünkü kökün daha sağlıklı gelişmesi için bu gerekiyor. bir kaç çiçeği koparmaya kıyamadık, resimlerini sizlerle de paylaşalım istedik. sizce bu çiçekleri koparmak gerekiyor mu. ayrıca fide üzerinde ilk dikim zamanından kalma kurumuş kollar var, bunların da toplanması gerekiyor mu. değerli dostlardan paylaşım bekliyoruz. selamlar... saygılar...

269. mesajıyla böyle cevap vermişti.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1090487)
Bitkileriniz gelişemediği için meyveleri büyütmekte zorlanacak zamanından önce yaşlanacak ve hastalık ve zararlılara mukavemeti zayıflayacaktır.
Bir sırayı bırakın diğerlerini koparın,farkı görürsünüz.
Nasıl olsa deneme serası.

Şu bir gerçek ki havalar ısınınca çileklerimizin büyümesi de hızlandı. dün çok soğuk ve don bekleniyordu, biz bunu da atlattık. çiçeklerimizi kesme işini de sonlandırma kararı aldık.
ilk çiçekler koparma işi tüm çileklerde ise biz de zaten tüm çileklerin ilk çiçeklerini ancak kesmişizdir. selamlar...

Manifesto 01-03-2013 11:02

Doğru zamanda uygun çeşit ve ısıtma işi halledilirse çiçek koparmayada gerek kalmayacaktır.

vetman996 01-03-2013 11:11

Sayın Manifesto haklısınız. ıstma işini büyük serayı yaptığımızda paylaştığımız gibi yapmayı düşünüyoruz.
-çiçek koparmayla ilgili olarak yukarıda sayılan maddeleri yorumlayabilirmisiniz.
-çilekte çiçekleri bıraktıktan sonra yapılması gereken işlemleri paylaşabilirmisiniz.
-bizim deneme serasıyla ilgili olarak (deneme serası değil de normal seraymış gözüyle bakarak) özeleştiri yapabilirmisiniz.
-çilekteki lezzeti oluşturabilmek için yapılması gereken işlemleri de paylaşabilirmisiniz. selamlar... saygılar...

vetman996 01-03-2013 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59 (Mesaj 1111525)
Sayın Vetman996,
...

Besinli suyu geri atma yani seradan tahliye etme konusunu iyice bir düşün hatta, bence 1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et dene, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Allah yar ve yardımcın olsun, Hayırlı cumalar...

Saygılar...

Sayın yalandünya59
"1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et" inan ne demek istediğini anlamadım dostum. daha açıklayıcı paylaşımınızı bekliyorum.

Manifesto 01-03-2013 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1111558)
Sayın Manifesto haklısınız. ıstma işini büyük serayı yaptığımızda paylaştığımız gibi yapmayı düşünüyoruz.
-çiçek koparmayla ilgili olarak yukarıda sayılan maddeleri yorumlayabilirmisiniz.
-çilekte çiçekleri bıraktıktan sonra yapılması gereken işlemleri paylaşabilirmisiniz.
-bizim deneme serasıyla ilgili olarak (deneme serası değil de normal seraymış gözüyle bakarak) özeleştiri yapabilirmisiniz.
-çilekteki lezzeti oluşturabilmek için yapılması gereken işlemleri de paylaşabilirmisiniz. selamlar... saygılar...

Bakın şu ana kadar bu işin nasıl yapılması ve hangi kaynaklardan bilgi toplanması gerektiği konusunda ön bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum.

Yukardaki mesajlara cevap kolay fakat size tel numaramı yazdım aramadınız.

Mesajlaşma çogu zaman bildiğini ifade etmekten uzak.

İsmail Karagülle 01-03-2013 12:22

Vetman , sen işi çözmüşsün .Yukarıda derlediğin bilgilerin hepsi doğru .

Biz çiçek mevzusunu bir çok dosta danışdık. Dedikleri şuydu:
1-çilekleriniz büyümeyi tamamlamamış. ilkönce onların büyümesine fırsat verin
2-seranızda ısıtma sistemi yok. don olduğunda özellikle çiçekli çilekler zarar görür.
3-verdiğiniz Ec değeri düşük. bu düşük Ec değerinde çiçek bırakmayın
4-kökler yeterince gelişmeden çiçek bırakmanız doğru olmaz.
5-uniform bir meyve istiyorsanız aynı anda çiçek bırakın. vs. vs.

Bu bilgilerin hepsi de doğru . Tek tek değil hepsinin yerine gelmesi gerekir.

vetman996 01-03-2013 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111563)
Bakın şu ana kadar bu işin nasıl yapılması ve hangi kaynaklardan bilgi toplanması gerektiği konusunda ön bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum.

Yukardaki mesajlara cevap kolay fakat size tel numaramı yazdım aramadınız.

Mesajlaşma çogu zaman bildiğini ifade etmekten uzak.

Sayın Manifesto çok haklısınız kardeşim ya. siz telefon numaranızı yazdınız ve ben arayamadım. inanın şimdi hatırladım cumartesi görüşürüz dediğimi. biraz iletişim sorunum da var. şu an tarım ilçe müdürlüğündeki işimin başındayım. yarın mutlaka ararım kardeşim. daire, büyükbaş işi, kümes işi, sera derken bazen bir kaç parçaya bölünebiliyoruz.
Mesajda dediğiniz gibi bilgilerinizi ifade edemeyebiliyorsunuz. belki telefonda daha iyi anlatılıyor ama yüzyüze görüşebilmek en ideali. sizi zaten ziyaret edeceklerimiz listesine almıştık. siz değerli dostlar sayesinde birşeyler öğrenip uygulamak ve paylaşmak bize de mutluluk veriyor. görüşebilmek umuduyla selamlar... saygılar...

Manifesto 01-03-2013 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1111612)
Sayın Manifesto çok haklısınız kardeşim ya. siz telefon numaranızı yazdınız ve ben arayamadım. inanın şimdi hatırladım cumartesi görüşürüz dediğimi. biraz iletişim sorunum da var. şu an tarım ilçe müdürlüğündeki işimin başındayım. yarın mutlaka ararım kardeşim. daire, büyükbaş işi, kümes işi, sera derken bazen bir kaç parçaya bölünebiliyoruz.
Mesajda dediğiniz gibi bilgilerinizi ifade edemeyebiliyorsunuz. belki telefonda daha iyi anlatılıyor ama yüzyüze görüşebilmek en ideali. sizi zaten ziyaret edeceklerimiz listesine almıştık. siz değerli dostlar sayesinde birşeyler öğrenip uygulamak ve paylaşmak bize de mutluluk veriyor. görüşebilmek umuduyla selamlar... saygılar...

Kimsenin yanlış yönlenmesini zarar etmesini istemiyoruz.

Ben şöyle yaptım,böyle ettim türünden ifadeleride pek sevmem itici gelir.Ama 15 yıllık ziraat haytımda en başta ben bi şeyler öğrendiğimi düşünüyorum.

casper1 02-03-2013 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1111561)
Sayın yalandünya59
"1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et" inan ne demek istediğini anlamadım dostum. daha açıklayıcı paylaşımınızı bekliyorum.

Sayın yalandünya59,Eğer dediğinizi sayın vetman uygulayacaksa sanırım bahsedilen sıraya ayrı besin hazırlaması gerekecek.Yoksa drenajı tanka göndermese de yine tanktan gelen besini kullanacağı için değişen birşey olmaz.

vetman996 03-03-2013 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111616)
Kimsenin yanlış yönlenmesini zarar etmesini istemiyoruz.

Ben şöyle yaptım,böyle ettim türünden ifadeleride pek sevmem itici gelir.Ama 15 yıllık ziraat haytımda en başta ben bi şeyler öğrendiğimi düşünüyorum.

Sayın Manifesto merhaba.
Sizden öğrenecek çok şeyimiz var, bunu daha iyi anladım. Dostane tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Biz okyanusta hedefini belirlemiş yelkenli gibiyiz. bu yelkenli yanlış limanlardan hareket edebilir. ama en önemlisi doğru hedefi belirlemek ve gece vakti de yolunu aydınlatacak sizler gibi fenerlerin yardımıyla doğru hedefe ulaşabilmektir....
Selamlar... Saygılar...

İsmail Karagülle 03-03-2013 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1112624)
Sayın Manifesto merhaba.
Sizden öğrenecek çok şeyimiz var, bunu daha iyi anladım. Dostane tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Biz okyanusta hedefini belirlemiş yelkenli gibiyiz. bu yelkenli yanlış limanlardan hareket edebilir. ama en önemlisi doğru hedefi belirlemek ve gece vakti de yolunu aydınlatacak sizler gibi fenerlerin yardımıyla doğru hedefe ulaşabilmektir....
Selamlar... Saygılar...

Rüzgarın bol olsun. Yelkenlerin hep şişkin olsun .;)

vetman996 03-03-2013 19:03

5 Eklenti(ler)
Sayın İsmail Bey rüzgarımızın bol olması temennileriniz için teşekkürler...
Biraz fotoğraf paylaşalım:

vetman996 03-03-2013 19:07

5 Eklenti(ler)
Çiçeklerimizi kesmeyi bıraktık. inşallah meyvelerimizin de fotoğraflarını paylaşabiliriz....

Manifesto 03-03-2013 19:07

Havalar ısınınca bitkiler canlanmaya başladı.

Zemindeki otları temizlemeyi düşünmüyormusunuz.

vetman996 03-03-2013 19:09

4 Eklenti(ler)
bugünlük bu kadar fotoğraf yeter sanırım...

vetman996 03-03-2013 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1112847)
Havalar ısınınca bitkiler canlanmaya başladı.

Zemindeki otları temizlemeyi düşünmüyormusunuz.

Sayın Manifesto, zemindeki otları ilkönce yoldurduk ama tekrar çıktı. bu hafta içinde çapalayıp yok edeceğiz inşallah.

Manifesto 03-03-2013 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1112854)
Sayın Manifesto, zemindeki otları ilkönce yoldurduk ama tekrar çıktı. bu hafta içinde çapalayıp yok edeceğiz inşallah.

Bence çapalamayla uğrraşmayın.Ot ilacı atın.

Ama ot ilacınızın sistemik olmasın kontak tesirli olsun.Sistemik etkili ot ilacı çileklerinize zarar verebilir.

Kontak tesirli,Paraguat içerikli ot ilacı kullanabilirsiniz.2 günde kurutur.

İsmail Karagülle 03-03-2013 21:58

,Paraguat içerikli ot ilacı

Gerçi emin limanların bilgisi ama insan düşünmeden de edemiyor.

Aman sakıncalı değildir, inşallah.

Manifesto 03-03-2013 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle (Mesaj 1113007)
,Paraguat içerikli ot ilacı

Gerçi emin limanların bilgisi ama insan düşünmeden de edemiyor.

Aman sakıncalı değildir, inşallah.

Endişeniz nedir?

İsmail Karagülle 03-03-2013 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1113016)
Endişeniz nedir?

endişem , bir yerlerde okumuştum. Bilhassa toprakta tarımda kullanılan bu ilaçların bazıları , bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmış.

paraguayda yetişen bir bitkinin yaprakları bizde obeziteye karşı çay olarak kullanılıyor . Millet şifa bulacağım diye içerken , Bazı ülkeler bu maddenin toprakta yabancı otlara karşı kullanımında bitkinin yapısına geçeceğinden ve zararlarından söz ediyor.

Bu büyük çelişki . Hangisi doğru gerçekten bilemiyorum .

Ama benim topraksız tarıma ilgimi artıran ve beni cezbeden en önemli etken , Topraktan gelecek bazı zararların , ortamda toprak olamadığı için , bunlara karşı ilaç kullanma zorunluluğu olmayışından kaynaklanıyordu.

Toprak yoksa oradan gelecek hastalık vs de yok, o zaman buna karşı ilaçlama da yok.

çok küçük miktarlarda , yediklerimizden geçecek ilaç kalıntıları da yok demektir.

Şimdi , Yabani ota karşı ilaç denilince , irkilmedim desem yalan olur.

Madem ilaç kullanacağız, toprağın suyu mu çıktı?

Topraksız tarımın , birinci tercih nedeni ilaçlara ihtiyaç duyulmamasıydı .

Verim vs sonra gelen tercih nedenleriydi.

Endişem bu yüzdendir.

sağlıcakla kalın .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025