agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Todor / Sera (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/23168.htm)

idris şenol 29-08-2011 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 848018)
neyse uzun uzun yargılamak yerine burdasınız ,sağlıklısnız bunu bilmek enazından bana yetti
sitemimiz size olan samimiyetinizden af buyurun:))
sayın todor buzaman zarfı içersinde seranızda yeni gelişme oldumu
son çalışmalarınzıdan birkaç fotoğraf paylaşırsanız çok sevinicem saygılarımla

sayın todor sizden seranızla ilgili çalışmalarınızın görsel resiminizi bekliyoruz...lütfen!!!geçiştirmeyin:))
sayın todor ,ilk başlığı okuyun lütfen
http://81.22.102.157/forum/showthread.php?t=24562

nuran bulut 11-01-2012 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 748484)
Bağlantım çok kötü, geç cevap verebiliyorum. Özür dilerim.

Sercan 1969, 15er dakka veya 12 şer saat denedim, yeterli gelmiyor.

İbrahim Doğan, havuzlar en 7 m, boy 25 m, derinlik 10 cmden başlayarak 40 cm eğimli.

Zencefil1708, o viyoller konik kesitli. Bendeki viyoller ise kare kesitli. Konik kesitin şöyle bir dezavantajı var, ikinci üçüncü kullanımdan sonra fideler, straforun içine kök salmaya başlıyor. İçlerine insert konulacak olursa ekstra maliyet demek. Ve eğer üzerlerinde yeterli ağırlık yoksa, et kalınlığından dolayı dipleri suya temas etmiyor, bu sefer bitki suya kök salamıyor. O zaman da havuzda çimlendirme şansımız olmuyor.

Kgursan, yazlık çeşitler var fakat biraz fazla ilgi gerektiriyor. Bir kaç gün içinde satmanız lazım yoksa sapa kalkıyorlar. Sİzden Bağdat Restorant'da aldığım frezyalarda havuzda. Bir tanesi goncada. fakat çok kuvvetli değiller. Çünkü besin eriği çiçekli bitkiler için değil, yapraklı bitkiler için. En azından ürerler düşüncesiyle dikmiştim. Bir ara fotoğraflarını çeker görüşlerinizi alırım.

Sarıcan, normal EC değerim 1.2 µmhos. Bitkinin gelişim durumuna göre (bu da 2 gün ile 7 gün arasında bir süreye denk geliyor) 1,0 µmhoya düşünce, 1/2 oranında boşaltıp, gübre ve temiz su ile tamamlıyorum. Kaç m3 su kaybım var bilmiyorum. Kontrolü güvenlik açısından ikişer ecmetre ve phmetre ile yapıyorum. Bir arıza durumunda ya da kalibrasyon kayması durumunda fark edebeilmek için. Günlük her sabah ölçüyorum.

Haka41, ilçemiz süs bitkisi yanında meyve sebze üretimi açısından da çok gelişmiş bir bölge. Ülkenin kivi üretiminin büyük bölümü bizde. Kayda değer şeftali, elma, kiraz üretimlerimiz var. Tabi ki sebze üretiminde Antalya ile yarışamayız ama oldukça miktarlı üretiyoruz. Avantajımız pazara yakın olmamız. Düşünün ki, ben marulu kopardıktan 2 -3 saat sonra istanbulda tezgahta oluyor. Antalya için bu süre bir gün demek. Yani dezavantajımız kadar avantajlarımızda var. Para işi her sektörde sıkıntılı. Hiç bir şeyin garantisi yok ki hayatta.

Sevgili Malbman, masraflar yüksek ama şimdilik böyle. İlerde düşürmenin yollarına bakıcaz. Etiket bastırayım dedim, 10X20 mm ebatlarına1250 lira dediler. En az 500.000 adet olursa.
Jelatin yaptırayım dedim, 1750 lira dediler 50.000 adedine. 0,035 kuruşa geliyor tanesi. Şimdi tanesini 0,1 kuruşa alıyorum ama en azından parakende alabiliyorum. Malum, dar alanda oynamaya çalışıyoruz. İlerde her şeyi toptan alınca maliyetler çok düşecek. Nakliye şirketiyle masaya ona göre oturcam. Bazı şeyler tecrübe edildikçe önümü daha net görebiliyorum. Şimdilik girdiler biraz yüksek olacak mecbur.

Güler Hanım, Furkan Yıldız, Tuta, Zenfreee, Nrkrkmz hepinize teşekkür ederim.

sayın todor .ben düzceden mesaj yazıyorum. ben ve kardeşim tarımla ilgileniyoruz.sizin yaptığınız işte bize çok cazip geldi. mümkünse sizden adres ve tel no istiyoruz , yaptığınız işi yarinde görmek ve bilginizden faydalanmak istiyoruz. şimdiden teşe3kkür ederiz. kadri çelik. nuran bulut.

Todor 12-01-2012 04:26

Özel mesaj ile gönderiyorum.

idris şenol 12-01-2012 18:13

:)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 898412)
Özel mesaj ile gönderiyorum.

sayın todor sizi tekrar görmek bizi mutlu etti:)
sizden ricam, yalovaya bağzen yolum düşmekte adres **** telofon numarınızı verirseniz bende sizi ziaret ederim :)

Todor 12-01-2012 22:39

Ben hep buradayım. :)

raddle 17-01-2012 13:00

Sevgili Todor,

Benim de size sormak istediğim bir soru var, ama mesaj kutunuz dolu olduğu için mesaj gönderemedim.((

Todor 17-01-2012 13:58

Özel değilse burdan sorun.

koyu yesil 20-01-2012 21:42

Sayın Todor,
oncelikle calismalarinizda basarilar dilerim.
konuyu basindan itibaren bir cirpida okudum, feslegen yetistirerek basladiginiz surec yanlis anlamadi isem 1.5yila yaklasti.
bu sure zarfinda, ticari olarak getiri elde edebilir noktaya ulasabildiniz mi?
ve neden cogu ureticinin yaptigi gibi domates veya salatalik, biber yetistirmeyi dusunmediniz? bunlar daha karli olabilir miydi?

Todor 20-01-2012 21:50

Hayır, ticari olarak bir şey elde edemedim. Çünkü İBB meyve sebze hali ile çalışıyorum. Büyük marketlerin talebini karşılayamadığım, yerel market ve pazarların bilmediği ürünler yetiştirdiğim için hal ile çalışmaya mecburum şu aşamada. Dolayısı ile küllüm zarar. :)

Domates, biber gibi ürünler için ise ısıtma gerekli ve bölgemdeki ısıtma maliyetleri ile zaten böyle bir şeye kalkışmam doğru bir hareket değil.

seazone 21-01-2012 09:56

Sayın todor ısıtma olarak ne kadar kaloriye ihtiyacınız var hesap yaptırabildiniz mi? Şile linyit kömürü ocağında 80 tl tonu zonguldak kömürü madende tonu 120 tl olması gerekli bir dönüme 1500000 kalori iş yapar gibi duruyor oda günde sadece geceleri 250 kg kömür hesabına denk tutuyor. o da günlük 30 tl ısıtma gibi (geceleri) sizce yüksek bir maliyet mi?
Bence kalorini hesaplatıp bir üstünde çalışma yapılabilir.

Todor 21-01-2012 21:20

Hesap yaptırmadım fakat kasabadaki süs bitkisi yetiştiricilerinin kullandığı miktar belli. Benim bulunduğum yer kasabaya göre 5-10 derece daha soğuk oluyor. ,Ayrıca kazan ve tesisat maliyetleride eklenince şu an için beni aşan rakkamlar ortaya çıkıyor. Nekadar rantabıl olduğu ise tartışılır.

Ve mevcut sistemimde bahsi geçen bitkiler için uygun değil zaten.

Süha Şendoğan 22-01-2012 09:14

Sevgili Todor,
Yeni logon ve seradaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim.
3 senedir seni ziyaret edemedim inşallah bu sene sevgili Cemal beyle ziyaretine geleceğiz, söz..

Todor 22-01-2012 14:37

Teşekkür ederim SÜha Bey. Her zaman beklerim.

0LeA 22-01-2012 22:04

tebrikler.. harika bi su kültürü serası olmuş..
çok özendim..

koyu yesil 27-01-2012 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 901822)
Hayır, ticari olarak bir şey elde edemedim. Çünkü İBB meyve sebze hali ile çalışıyorum. Büyük marketlerin talebini karşılayamadığım, yerel market ve pazarların bilmediği ürünler yetiştirdiğim için hal ile çalışmaya mecburum şu aşamada. Dolayısı ile küllüm zarar. :)

Domates, biber gibi ürünler için ise ısıtma gerekli ve bölgemdeki ısıtma maliyetleri ile zaten böyle bir şeye kalkışmam doğru bir hareket değil.

Sn. Todor,
Umarim en kisa surede zarardan kara gecebilirsiniz. elbette birseyler uretebilmenin zevkini mutlulugunu yasiyorsunuzdur, umarim bu maddi olarak birseyler de kazanmaniz ile katlanarak devam eder.

idris şenol 28-01-2012 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 901822)

sevgili todor şimdi bu işin dönüm noktasındayız
sizden ricam
günahlarınızı
sevaplarınız
kısaca hatalarınızı yazarmısınız
yanlışta anlmayın lütfen:))
şöyle yapsaydım daha iyi olurdu ,diyeceğniz köşeler neler
topraksız tarımda para varmı?
topraksız tarıma başlıycak olan seracılarımıza tavsiyeleriniz
yoksa bu işi yapmayalımmı:confused:
umarım sizden fazlsıyla cevap bulacağam temenisiyle,,,saygılarımla idris şenol

Todor 28-01-2012 17:06

Bana soranların hepsine aynı cevabı veriyorum. Satış işini halledebilecek misiniz?
Satabiliyorsanız para var, satamıyorsanız para yok.

Keşke şöyle yapsaydım dediğim bir nokta yok. Sistemim çok güzel işliyor. iÖngördüğüm üretim miktarını ve kalitesini yakalayabildim.

seazone 30-01-2012 15:38

Sayın Todor bey ec ve ph seviyelerini hangi dengede tutuyorsunuz? Kışın ve yazın farklı bir uygulama yapıyormusunuz? Mineraller açısından azaltığınız veya arttırdığınız mineraller var mıdır? Teşekkürler.

Todor 30-01-2012 17:29

Ec : 1.2
pH: 6.5
Yaz kış aynı
Gübre içeriğini bitkinin durumuna göre ayarlıyorum. Mesela, fide aşamasında 50 ppm fosfor, sonra 30 ppm'e kadar düşüyorum gibi. Böylece köklenmeyi teşvik edip, çiçeklenmeyi baskılıyorum.

seazone 30-01-2012 22:09

Gerçekten çok küçük bir detay gibi gözüküyor ama çok önemli bir detay bu fide aşaması dediğiniz biz fide olarak aldığımızı düşünürsek direk olarak ekim yapınca 30 ppm mi ayarlayacağız yoksa anladığım dışardan fide gibi satın aldığımızda suya ekim yaptıktan 10 15 gün kadar sonra fosforu 30 ppme çekeceğiz. Teşekkürler.

Todor 30-01-2012 23:42

Tohumdan satışa ortalama 50 gün. İlk hafta 50, son hafta 30 ppm gibi uyguluyorum.

seazone 31-01-2012 08:41

Son kez sizi rahatsız ediyorum Sayın Todor;
Havuzlarınız bayağı büyük son hafta fosforu düşürmek için havuzunuzu komple boşaltıp 30 ppm e ayarlıyıp öyle mi dolduruyorsunuz?

Todor 31-01-2012 15:43

hayır. Fidelerin durduğu havuzdaki çözeltiyi farklı formülle hazırlıyorum. Daha sonraki havuza aldığımda, her su değişiminde iki farklı formülü değişik oranlarda katıyorum. Zaten ikinci havuzda yaklaşık 30 gün kalıyor. Birinci hafta ilk formülden %75 ikinci formülden %25 oranlarında,sonra sırasıyla %50-%50, %25-%75 ve %0-%100 oranlarında katıyorum. Birinci formülde fosfor 50 ppm, ikinci formülde 30 ppm. Bu yöntemle sadece 4 besin tankı kullanarak bir çok farklı kombinasyonlar hazırlayabiliyorum. Arada duruma göre dışardan ekstra müdahalede bulunuyorum. Bazen bir havuza direk 3-5 kg potasyum sülfat verdiğim zamanlar geliyor. Bitkinin durumuna göre. Tek tip besin solüsyonu 365 gün işe yaramıyor.

seazone 01-02-2012 17:02

Teşekkürler Sayın Todor cevapların için.

sakura haru 15-03-2012 14:27

durgun suda marul yetiştirme

Sayın todor simavda 5 yıldır jeotermalli seracılık yaptım.Şu anda ise kendi yerime ıstmasız sera kuruyorum.Simav yalova arası o kadar uzak sayılmaz.Acaba ziyaretinize gelebilirmiyim

akçay 15-03-2012 16:13

sayın Todor çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum.sormak istediğim sondaj suyunuzun EC si kaç?

Todor 15-03-2012 22:11

Sondaj değil, keson kuyu. pH:6.5 EC: 0.4

Todor 15-03-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakura haru (Mesaj 925842)
Sayın todor simavda 5 yıldır jeotermalli seracılık yaptım.Şu anda ise kendi yerime ıstmasız sera kuruyorum.Simav yalova arası o kadar uzak sayılmaz.Acaba ziyaretinize gelebilirmiyim

Hijyen sebebi ile çalışanlar dışında kimseyi sera içine sokmama kararı aldık. Ama tanışmaya bekleriz.

akçay 16-03-2012 08:43

sayın todor suyunuz çok güzelmiş gerçekten.yanlız keson kuyu nedir anlamadım.benim sondaj 100mt suyumuz kaliteli değil ec 0.96 komşular yüzeye yakın yani 30-40 mt de çok ğüzel su var dediler gerçekten öyleymiş şimdi 40 mt sondaj vurdurmayı düşünüyorum.hayırlısı.

Todor 16-03-2012 08:58

Keson kuyu: çapı geniş, örme taştan, betondan veya briketten yapılan kuyular. Yüzey sularını toplarlar ve depolarlar. Hani bildiğimiz çıkrıklı kuyular.
Daha fazla detay için: http://www.agaclar.net/forum/buralar...htm#post141256

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025