![]() |
Alıntı:
sayın todor ,ilk başlığı okuyun lütfen http://81.22.102.157/forum/showthread.php?t=24562 |
Alıntı:
|
Özel mesaj ile gönderiyorum.
|
:)
Alıntı:
sizden ricam, yalovaya bağzen yolum düşmekte adres **** telofon numarınızı verirseniz bende sizi ziaret ederim :) |
Ben hep buradayım. :)
|
Sevgili Todor,
Benim de size sormak istediğim bir soru var, ama mesaj kutunuz dolu olduğu için mesaj gönderemedim.(( |
Özel değilse burdan sorun.
|
Sayın Todor,
oncelikle calismalarinizda basarilar dilerim. konuyu basindan itibaren bir cirpida okudum, feslegen yetistirerek basladiginiz surec yanlis anlamadi isem 1.5yila yaklasti. bu sure zarfinda, ticari olarak getiri elde edebilir noktaya ulasabildiniz mi? ve neden cogu ureticinin yaptigi gibi domates veya salatalik, biber yetistirmeyi dusunmediniz? bunlar daha karli olabilir miydi? |
Hayır, ticari olarak bir şey elde edemedim. Çünkü İBB meyve sebze hali ile çalışıyorum. Büyük marketlerin talebini karşılayamadığım, yerel market ve pazarların bilmediği ürünler yetiştirdiğim için hal ile çalışmaya mecburum şu aşamada. Dolayısı ile küllüm zarar. :)
Domates, biber gibi ürünler için ise ısıtma gerekli ve bölgemdeki ısıtma maliyetleri ile zaten böyle bir şeye kalkışmam doğru bir hareket değil. |
Sayın todor ısıtma olarak ne kadar kaloriye ihtiyacınız var hesap yaptırabildiniz mi? Şile linyit kömürü ocağında 80 tl tonu zonguldak kömürü madende tonu 120 tl olması gerekli bir dönüme 1500000 kalori iş yapar gibi duruyor oda günde sadece geceleri 250 kg kömür hesabına denk tutuyor. o da günlük 30 tl ısıtma gibi (geceleri) sizce yüksek bir maliyet mi?
Bence kalorini hesaplatıp bir üstünde çalışma yapılabilir. |
Hesap yaptırmadım fakat kasabadaki süs bitkisi yetiştiricilerinin kullandığı miktar belli. Benim bulunduğum yer kasabaya göre 5-10 derece daha soğuk oluyor. ,Ayrıca kazan ve tesisat maliyetleride eklenince şu an için beni aşan rakkamlar ortaya çıkıyor. Nekadar rantabıl olduğu ise tartışılır.
Ve mevcut sistemimde bahsi geçen bitkiler için uygun değil zaten. |
Sevgili Todor,
Yeni logon ve seradaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim. 3 senedir seni ziyaret edemedim inşallah bu sene sevgili Cemal beyle ziyaretine geleceğiz, söz.. |
Teşekkür ederim SÜha Bey. Her zaman beklerim.
|
tebrikler.. harika bi su kültürü serası olmuş..
çok özendim.. |
Alıntı:
Umarim en kisa surede zarardan kara gecebilirsiniz. elbette birseyler uretebilmenin zevkini mutlulugunu yasiyorsunuzdur, umarim bu maddi olarak birseyler de kazanmaniz ile katlanarak devam eder. |
Alıntı:
sizden ricam günahlarınızı sevaplarınız kısaca hatalarınızı yazarmısınız yanlışta anlmayın lütfen:)) şöyle yapsaydım daha iyi olurdu ,diyeceğniz köşeler neler topraksız tarımda para varmı? topraksız tarıma başlıycak olan seracılarımıza tavsiyeleriniz yoksa bu işi yapmayalımmı:confused: umarım sizden fazlsıyla cevap bulacağam temenisiyle,,,saygılarımla idris şenol |
Bana soranların hepsine aynı cevabı veriyorum. Satış işini halledebilecek misiniz?
Satabiliyorsanız para var, satamıyorsanız para yok. Keşke şöyle yapsaydım dediğim bir nokta yok. Sistemim çok güzel işliyor. iÖngördüğüm üretim miktarını ve kalitesini yakalayabildim. |
Sayın Todor bey ec ve ph seviyelerini hangi dengede tutuyorsunuz? Kışın ve yazın farklı bir uygulama yapıyormusunuz? Mineraller açısından azaltığınız veya arttırdığınız mineraller var mıdır? Teşekkürler.
|
Ec : 1.2
pH: 6.5 Yaz kış aynı Gübre içeriğini bitkinin durumuna göre ayarlıyorum. Mesela, fide aşamasında 50 ppm fosfor, sonra 30 ppm'e kadar düşüyorum gibi. Böylece köklenmeyi teşvik edip, çiçeklenmeyi baskılıyorum. |
Gerçekten çok küçük bir detay gibi gözüküyor ama çok önemli bir detay bu fide aşaması dediğiniz biz fide olarak aldığımızı düşünürsek direk olarak ekim yapınca 30 ppm mi ayarlayacağız yoksa anladığım dışardan fide gibi satın aldığımızda suya ekim yaptıktan 10 15 gün kadar sonra fosforu 30 ppme çekeceğiz. Teşekkürler.
|
Tohumdan satışa ortalama 50 gün. İlk hafta 50, son hafta 30 ppm gibi uyguluyorum.
|
Son kez sizi rahatsız ediyorum Sayın Todor;
Havuzlarınız bayağı büyük son hafta fosforu düşürmek için havuzunuzu komple boşaltıp 30 ppm e ayarlıyıp öyle mi dolduruyorsunuz? |
hayır. Fidelerin durduğu havuzdaki çözeltiyi farklı formülle hazırlıyorum. Daha sonraki havuza aldığımda, her su değişiminde iki farklı formülü değişik oranlarda katıyorum. Zaten ikinci havuzda yaklaşık 30 gün kalıyor. Birinci hafta ilk formülden %75 ikinci formülden %25 oranlarında,sonra sırasıyla %50-%50, %25-%75 ve %0-%100 oranlarında katıyorum. Birinci formülde fosfor 50 ppm, ikinci formülde 30 ppm. Bu yöntemle sadece 4 besin tankı kullanarak bir çok farklı kombinasyonlar hazırlayabiliyorum. Arada duruma göre dışardan ekstra müdahalede bulunuyorum. Bazen bir havuza direk 3-5 kg potasyum sülfat verdiğim zamanlar geliyor. Bitkinin durumuna göre. Tek tip besin solüsyonu 365 gün işe yaramıyor.
|
Teşekkürler Sayın Todor cevapların için.
|
durgun suda marul yetiştirme
Sayın todor simavda 5 yıldır jeotermalli seracılık yaptım.Şu anda ise kendi yerime ıstmasız sera kuruyorum.Simav yalova arası o kadar uzak sayılmaz.Acaba ziyaretinize gelebilirmiyim
|
sayın Todor çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum.sormak istediğim sondaj suyunuzun EC si kaç?
|
Sondaj değil, keson kuyu. pH:6.5 EC: 0.4
|
Alıntı:
|
sayın todor suyunuz çok güzelmiş gerçekten.yanlız keson kuyu nedir anlamadım.benim sondaj 100mt suyumuz kaliteli değil ec 0.96 komşular yüzeye yakın yani 30-40 mt de çok ğüzel su var dediler gerçekten öyleymiş şimdi 40 mt sondaj vurdurmayı düşünüyorum.hayırlısı.
|
Keson kuyu: çapı geniş, örme taştan, betondan veya briketten yapılan kuyular. Yüzey sularını toplarlar ve depolarlar. Hani bildiğimiz çıkrıklı kuyular.
Daha fazla detay için: http://www.agaclar.net/forum/buralar...htm#post141256 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025