![]() |
Burada konuşulanlar yağ insana çok zararlı tüketmeyin. Diyen doktorlarımız doludur. Bu gerçekte doğru ama sizin vucudunuzda yağda eriyen vitaminler var o yüzden yağda almanız gerekli bu da doğru. Burada kesinlikle abarmadığınız sürece bir yerlerde yazmıştım çok yoğun yeşil yem tetani hastalığı yapar. Sonucta o da bir hayvan saygı ister. Ne kadar işe bile yaramasa ben onun yeşil ot yediğinde mutlu olduğunu tahmin ediyorumsa onu besliyor olsaydım yine söylüyorum sadece mutlu olsun diye bile yeşil yem ihtiyacını karşılardım.
|
*** arkadaşlar yaklaşık bir aydır bu yem makinası ile uğraşıyorum ve kendime yaptım
|
3. olarak akvaryum pompasını denedim
|
Önce sistemin için kutluyorum ve bilgilendirme olarak resimlerini koyarsan belki tartışarak ya da bizlere fikir ve ilham vererek farklı şeyleri fark edebiliriz.
|
en kısa zamanda fotoğraflarıda paylaşacağım
|
arpa çimlendirme
2 Eklenti(ler)
6 gün sonraki arpalar çimlenmiştir
|
ilk ürünümüzün resmi yaklaşık 1 kg arpa 8 kg yeme dönüştü katkı gümre veya hormon kullanılmadan
|
Merhaba efendim,
Rast geldiğim bilimsel bir araştırma; .... ''çimlendirme deneylerinde görüldüğü gibi, tuzluluk, konsantrasyonuna bağlı olarak arpa tohumlarının çimlenmesini engellemiştir''... ALINTI; Kolay gelsin, sağlıcakla kalın. Saygılarımla lütfen. |
arpa çimlendirme
2 Eklenti(ler)
içersine veya suyuna herhangi bir gübre koymanıza gerek yok sadece normal çeşme suyu kullanıyoruzeğer kuyudan su çekerseniz klor tableti kullanıyoruz 6 günde yemler hazır ayrıca arpa çiminin suyunu kıyma makinası ile çıkartıp için inanın 40 derde deva bir ilaçmış ben sabahları içiyorum şeker, kalp vede kanser gibi rahatsızlıklara da çok iyi geliyormuş çimlenmiş arpaları ineklere yedirdik size samimiyetimle söyleyeyim inek elimdeki yeme adeta saldırdı nerdeyse zincirini kopartacaktı büyük bir iştahla yedi bunun videosuda youtuba duvartarimi yazın görebilirsiniz ayrıca beyaz sineklik koymayın kökler sardığı için çıkartnası zorlaşıyor birde yemlerin dayanma süresi şu an makinadan çıkalı 5 gün olduğu halde herhangi bir bozulma yok
|
forumu bugün okudum kimi bunun zararlı olcağını düşünüyor kimi de bu besini hayvanları besleyemiyeceğini söylüyor bence biraz bilgi kirliliği var gibi şöyle yörükler hayvanları yeşil ot yesin diye dağları aylarca mesken ediniyorlar diyeceksinizki çeşitlilik var bunuda elde etmek için mobil 150 kiloluk kapasiteli 6 adet makinayapacağım bunlarada arpa, buğday, mısır, hatta biraz çim tohumu atıp deneyeceğim hatta yonca tohumuda olabilir
|
dostlar Herkese Acık çagrı tepsi üretimi icin kalıp yaptırmak istiyorum herkesin birleşdigi bir ebatda kalalım ve üretelim uygun fiyatda sunacagım şimdiden ilginize teşekkür
cpr profiller istediginiz uzunlukda hazır cekiliyor yüksel erdogan 0539 2782281 saygılarımla |
ab-tar
Bu makine ile ilgili firma önere bilirmisiniz.
|
illa dahakendim deneme yapacam diyen arkadaşlara su pompası olarak halıyıkama süpürgelerin su püskürtme pompasını kullanırsanız daha dayanıkli olur takriben 30 tl
ben hidroform kullanıyorum saygılarımla Selamlar |
Arkadaslar,
bu yem buyuk bas bir hayvan icin nasil bir rasyon icinde kullaniliyor, bu konuda bir bilgisi olan var mi? |
How to Grow Wheatgrass - YouTube
Bu videodakileri aynen uygulayıp sadece su ile buğday çimlendirmeyi düşünüyorum. İzleyeceğim yolu not ettim. 1 Buğdayları delikli bir kapta yıka. Delikli kabı bir kabın içine koy. Hizasına kadar su doldur. 2 12 saat sonra kaptan çıkar suyu boşalt. Delikli kaptaki buğdayları tekrar yıka. Boş kabın içine delikli kabı koy. Üstünü ört. 3 12 saat sonra başka bir delikli kabın altına şeffaf su emici yastık koy.(cam sil gibi karton olabilir.) üstüne buğdayları boşalt yay. Tekrar sula. Üstünü kapat. 4 24 saat sonra tekrar sula. 5 24 saat sonra tekrar sula üstünü kapat. 6 24 saat sonra tekrar sula. üstünü kapat. 7 24 saat sonra tekrar sula. çıkar bi bak. üstünü kapat. 8 24 saat sonra tekrar sula. 9 24 saat sonra tekrar sula. Biraz su dolu kaba koy. Haftasonu yapmayı düşünüyorum. 9 günde tamamlanmasını umuyorum. Başarılı olursam sürekli yapıp tavuklarıma taze yeşillik olarak yedirmeyi düşünüyorum. |
arpa
Alıntı:
saanen keçi.mp4 - YouTube |
Sayın duvartarımı,
Sabah sabah güne gülümseyerek başlamama neden oldunuz. Siz de hep gülün e mi? :D |
Alıntı:
|
S.a arkadaslar çok uzun zaman oldu siteye girmeyeli,gerci bu uzun zaman içerisinde pekte fazla yol kadedilmemiş.Duvar tarımı arkadas video eglenceli olmuş hele kamerayı elinde tutan arkadas sesi amma gur oyle :)
Arkadaslar arpa hasılı nasıl yapılır,kuften mantardan nasıl korunulur,hangı mazemeler kullanılır az cok fikir sahibiyiz.Arpa hasılında asıl kafa yorulacak temel konu rasyon a nasıl e ne kadar katacagımız,bu konu hakkında kafa yormamız gerekli.. |
Alıntı:
|
AgriTOM
Alıntı:
saygılarımla, Tevfik ÇAĞLAN 549 4556506 Agri Makina Ltd. Şti. Agri Makina - Beslemede En yi Verim | AGRTOM | 7/24 Taze Yem | Tel: +90 232 458 08 62 - Email: info@agrimakina.com | yem makinas agritom.com Facebook tada takip edebilirsiniz... |
Bu mesele beni uzaktan yakindan hic ilgilendirmiyor, hayvancilikla münasebetim bahcemdeki 4 tavuktan ibarettir, fakat aman Allahim bu ne azimdir yahu, Massallah. Mükemmelsiniz, yaklasik 7 saattir bastan sona kadar okudum, sadece katilim yapan, fikri ve manevi anlamda ülkemin kalkinmasi icin didinen siz abilerime ablalarima katkilarindan dolayi tesekkür etmek istedim. Sanirim akinselcuk hocam demisti "insanimin karsiliksiz yardim etme duygusu tetikliyor bu olayi" Subhanallah, hocam bu üretim sayesinde kimler ekmek yiyor düsünsenize? Delimus hersey senin basinin altindan cikti, helal...:D ama en cok sevindigim olay akinselcuk abinin, seyyah53 kardesin barismalari...:D Ama Ali osman küresir abinin foruma girisi ve mükemmel tespitleri harikaydi... Abi bosver al sen bi makina, bak rahatina, kizma hemen ya, bakasana 2 senedir bi buzdolabini ceviremedin, deneme amacli üretime. :D herhalde bu isten en cok zevk alan duvartarimi abi oldu... baksana cocuklar gibi sen videosunda...:D teewfix beyide tebrik etmek gerekir... Ticaret erbabi kolaylikla mal satmayacagi insanla bilgisini paylasmaz. satisin 17 (bi aralar 17 diye okumustum, katlamissindir tabikiyle) degil 1000 olsun kardesim. :D whisky icinde biseyler yazmak isterdim ama, fabrikayi actiktan sonra vardir hakli bi sebebi, buradakilerle bazi seyleri paylasmamasinin, diye düsünüyorum. Isimlerini sayamadigim ancak katkilariyla bu olaya isik tutan katilimcilardanda özür dilerim. Ben yatar, yetivesin gari...:D
|
Arkadaşlar bende böyle bir sistem kurmak istiyorum.Ama benimki biraz daha basit olacak.Nasıl yaparım yol gösterirmsnz ? :confused:
|
bende ufaktan başladım tava bulmadım istediğim gibi bende plastik süzgeç buldum baya büyük boyutlu ve nem ölçer ve derecem aldım bakalım dün başladım bakalım neler olacak bi yandan tava araştırıp aydınlatmak içinde şerit led lambası düşünüyorum bakalım neler olacak bekleyip görecerm başarılı olursa biraz yatırıp yapıp köyde muhtarlık arazisi kiralıp hayvancılığa girecem diğer bütün arkadaşlardan yardımlarına acığım bu konularda bana yardımcı olabilecek arkadaşların önerilerini bekliyorum
|
en sonunda bende başardım arpa çimlendirmeyi gayet güzelde oldu ama halla tava arayışı içindeyim süzgeçleri bıraktım uzun saksılarda yapamay başladım oluyor ama saklardan cok yüksek alcak ve birazda geniş olsa güzel olur kullana bileceğim tava tavsiye eden varsa görüşlerine bekliyorum
|
Selamlar, VISKHY hakkında bi bilgisi olan var mı? En son bi web sitesi kurmaktan, makinenin kurulumuyla ilgili hizmet vermeye başlamaktan bahsetmiş. Daha sonrasıyla ilgili bi mesajına rastlayamadım. Eğer bu hizmeti vermeye başladıysa, Bursa Karacabey'deki çiftliğim ile ilgili kendisi ile iletişime geçmek istiyorum.
|
Alıntı:
|
Bende kendi kendime diyorum neden kokuyor bunlar die meğer plastik yapmış ondan en güzeli krom bakalım birazda bunu araştırmak gerek benim resimleri becerebilirsem yükleyecem
|
beceremedim bi türlü resim yüklemeyi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025