agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni62Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2019, 17:25   #1
/

Giriş Tarihi: 19-03-2019
Birkaç gündür hava soğuk ve sürekli bulutlu. Bu nedenle bitkilerin su isteği çok az. Zannedersem Güneş olmadığından domatesler boyuna uzuyor. Kalınlaşma az. Bu durumun gübre formülü ile ilgisi yoktur umarım.

metin19 beğendi.
mkarin19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 18:15   #2
/

Bugün 10. gün. florida 1. aşama formülünü uyguluyorum. Dün küçük bir değişiklik yaptım ve formüldeki azot miktarını 85 ppm ve potasyum miktarını 150 ppm. değerine yükselttim. 2 Günde iyi yönde gözle görülür değişim gözlemledim. Yeni Ec değeri 3,32 (180 litre 2,5 ec kuyu suyu, 20 litre 0 ec arıtma suyu)

Eklenen Resimler

Düzenleyen mkarin19 : 17-04-2019 saat 20:13
Eski 17-04-2019, 21:15   #3
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Uygulama yapıcağmız formüller, aynı meridyen şehirlerin iklim yapısına göre olmalı yaz ve kış şartları göz önünde bulunmalı

metin19 beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 22:29   #4
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
Uygulama yapıcağımız formüller, aynı meridyen şehirlerin iklim yapısına göre olmalı yaz ve kış şartları göz önünde bulunmalı
İdris Bey; klasik sebze yetiştirme yönünden tecrübem iyi olmasına rağmen topraksız tarım tecrübem hiç yok. Ama mantığını çok iyi kavradım. Aşağıdaki resimdeki tabloda derlediğim birkaç çeşit formül var. Suyumuzun Ec değerinin çok yüksek olmasından dolayı diğer formüllere göre daha az ppm ve ec değerine sahip olan florida formülü ile başladım. Bitkilerin durumuna göre, kendi şartlarıma uygun bir formül oluşturma çabası içinde olacağım. Çeşitli yabancı ve yerli kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla Yüksek Ec değerinin meyve kalitesini bozduğunu (pazarlama yönünden bozuyor ama lezzet yönünden arttırıyor) ve verimi düşürdüğünü biliyorum. Su arıtma cihazı ile suyun Ec değerini düşürmeyi denedim ama 20 litre su arıttıktan sonra arıtma membranı tıkandı. Sanayi tipi su arıtma cihazları oldukça pahalı ve 50 m2 sera için almak akıllıca değil.
Sizin topraksız tarım konusunda tecrübelerinizden istifade etmek isterim.
Sizin daha önce kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir formül ya da önerileriniz varsa onuda bildirirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler

idris şenol ve metin19 beğendi.
Eski 18-04-2019, 18:14   #5
/

Biraz önce çektiğim fotoğrafta cocopeat ve perlit farkı açıkça görülüyor.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025