View Single Post
Eski 11-05-2019, 01:19   #30
mkarin19
/

Giriş Tarihi: 19-03-2019
Bu konuyu açmamdan itibaren topraksız tarımı öğrenme sürecim devam ediyor. İlk yazdıklarımla ve bildiklerimle şu an yazdıklarım ve öğrendiklerim arasında kıyaslama yaptığımda çok farklı yerlere geldik. Bu nedenle ilk yazdıklarım ile sonradan yazdıklarım arasında bazen çelişkiler oluştu. Kaliteli bir su ve çeşitli denenmiş formüllerle sebze yetiştirmek daha kolay olurdu. Suyun durumu ve su analizlerinin güvenilir olmayışı işi zorlaştırdı. Şu an EC metrenin ölçümünün dahi doğru değer gösterdiğinden % 100 emin değilim. Yıllardır bahçemizde hobi olarak sebze yetiştirdiğimizden dolayı Bitkilerin görünümünden ihtiyaçlarını, fazlalıklarını biraz da olsa anlıyorum. Bu durum avantaj sağladı ve hızlı müdahale ederek şu ana kadar büyük bir problem yaşamadan 34 günde bitkilerde iyi bir gelişim sağladık. 34 gün içerisinde 5 defa solüsyon içeriğini değiştirdim. 5 gündür kullandığım son formül şu an gayet güzel bir gelişim ve bitki görünümü sağladı. Bu formül aşağıda 1. resimde görülüyor. Ancak küçük çapta gördüğüm gelişim aksaklıklarından dolayı bu formülde yarın bazı değişiklikler yapacağım. Yarından itibaren uygulayacağım formül ise 2. resimde görülüyor. Şu anki görüşüm 3-4. salkım çiçek aşamasında bu su ile kullanılabilecek en iyi formülü elde ettim sanırım. (molibden 0,05 olacak)
NOT: Hiç kalsiyum ve magnezyum kullanmadan formüller de denedim ama kısa vadede gördüğüm sonuçlar iyi değildi. Suda oldukça fazla kalsiyum olmasına rağmen; formüldeki kalsiyumu arttırdıkça bitkiler daha canlı bir görünüm aldı.

(1 ton su için hesaplanmıştır)

Eklenen Resimler

Düzenleyen mkarin19 : 11-05-2019 saat 21:10
mkarin19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön