agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni341Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2017, 15:36   #91
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-12-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli Mesajı Göster
Bitki gubre alirken her gubreden orantili alir. En basta suya gubre karistirirken bu orana gore katmak gerek. Boylece bitki besin emdikce hepsinden ayni oranda emer siz suya besin katinca ayni oranda katarsiniz
Merak ettiğim buydu, tesekkürler.

al-har beğendi.
Sunay Gönen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2017, 15:39   #92
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-12-2017
Alıntı:
Bitki gubre alirken her gubreden orantili alir. En basta suya gubre karistirirken bu orana gore katmak gerek. Boylece bitki besin emdikce hepsinden ayni oranda emer siz suya besin katinca ayni oranda katarsiniz
Merak ettiğim buydu, tesekkürler.
Bir soru daha:
Katı ortam kapali sistemde messla çilekte günde kac defa ve kadar süre sulamayı nasıl ve neye göre düzenliyoruz?

Sunay Gönen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2017, 16:28   #93
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2014
Kati ortamda cilek yapmadim henuz. Yapinca yazarim

arslanereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2018, 17:46   #94
Ağaç Dostu

A seklinde katli yapmaya calisan bir abimiz de sonunda dogru yolu buldu. 2000 marulu uc ay satmaya ugrasip satamayip cope atinca tum zarari sineye cekip katli sistemden vaz gecip gec de olsa dogruyu buldu.

Eklenen Resimler

kamil35 ve Fatih Ada beğendi.
Eski 09-01-2018, 03:44   #95
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2017
Abi Rabbim yardımcın olsun harcamalarını düşündüğüm zaman baya zorluklar yaşamışsın inşallah getirisi herşeyi yoluna koyar . Bitkilerle pek aram yoktur fakat baya hikaye gibi okudum bir looser olarak başlayıp tekrar ayağa kalkışınızı mutlulukla izledim umarım gelecek sorunları halledip daha iyi günler yaşarsınız.

Fırtına42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 09:35   #96
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Katli sistemin duz sisteme gore bir faydasi oldugunu sanmiyorum, getirisi varsa bile goturusu daha cok olur.

Anlamadigim su, arkadasiniz katli sistemde satamadi da duz sisteme gecince mi satacak ? Asil onemli olan satabilmek, satamadigin mal icin sistem katli, duz, havuz ne olursa olsun farketmez ki .

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 10:27   #97
Ağaç Dostu

Sayin kiziltan
Bence iyi bir urun yetistirmek lazim her seyden once. Bizim agzimizin laf yapmasi veya biraz avam tabiriyle cambaz olmamizin urunu satma konusunda etkisi mutlaka var fakat eger urununuz kaliteli degilse agzinizla kus tutsaniz yine de satamiyorsunuz.
Arkadasimiz A seklinde yapmisti dolasiyisla duzgun bir urun yetismedi. Her seyin basinda duzgun kaliteli bir urun yetistirilmesi lazim satmak icin. Katli sistemde bana gore aydinlatma ve havalandirma dolayisiyla kaliteli urun yetistirilmiyor.
Su an arkadasimizin urununu biz aliyoruz fidelrini biz verdik ucretsiz gubresini de biz verecegiz ve yaz aylarinda 50 kurus kis aylarinda 70 kurusa tum urununu biz alacagiz. ****** once kalite...

Eski 28-01-2018, 06:09   #98
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Sayin kiziltan
Bence iyi bir urun yetistirmek lazim her seyden once. Bizim agzimizin laf yapmasi veya biraz avam tabiriyle cambaz olmamizin urunu satma konusunda etkisi mutlaka var fakat eger urununuz kaliteli degilse agzinizla kus tutsaniz yine de satamiyorsunuz.
Arkadasimiz A seklinde yapmisti dolasiyisla duzgun bir urun yetismedi. Her seyin basinda duzgun kaliteli bir urun yetistirilmesi lazim satmak icin. Katli sistemde bana gore aydinlatma ve havalandirma dolayisiyla kaliteli urun yetistirilmiyor.
Su an arkadasimizin urununu biz aliyoruz fidelrini biz verdik ucretsiz gubresini de biz verecegiz ve yaz aylarinda 50 kurus kis aylarinda 70 kurusa tum urununu biz alacagiz. ****** once kalite...
https://m.haberler.com/dikey-topraks...391007-haberi/
İyi günler sizin yazılarınızın bir kısmını okurken dikey veya katlı sistemi önermediğinizi anladım, ben bu işi yapmıyorum ama bu haberdeki gibi yapanlar nasıl sürdürebilir yapabiliyorlar.Gerçi haberi yapanlar abartmışlar sanki adam çok zenginde yani çiftçilikten çok para kazanmışta bu dikey sistemlede servetine servet katıyormuş.Bu kadar kazançlı bir işmi bu sizce.Benim çiftçiler var kendisi yetiştirip kendisi pazarda satıyor bu yıl 2-3 liraya kıvırcık marul sattılar pazarda.Yani bu marulları satmak önemli Migros carfour gibi bir yer almadan bu işin sürdürebilirliği yok onlarda 2 ayda verirler parayı.Hal filan almaz bu kadar marulu.Demekki dikey sistemde üretilen marulları bir şekilde satabiliyor adam ki 9 defa üretim yapabiliyor.Siz ne düşünüyorsunuz acaba?

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2018, 19:21   #99
Ağaç Dostu

bu tür haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. yılda 8-9 kez ürün alınabilir eğer havalandırmanız ve sisteminiz iyi olursa. fakat her şeyin başında iyi bir havalandırma istiyor. benim seram 2,30 m omuz yüksekliği 4.80 m çatı yine de havalandırma konusunda sorunlar yaşıyorum. tek kat olmasna rağmen. sera yüksekliği 3 metre olmalı bence. bu serada 4 metre bile olsa ki resme bakınca sanki arada bir şey yok gibi gözüküyor. 10 kat marul koymuş. mantıksal olarak düşünün ki nereden hava alıyor nereden güneş alıyor. belirli bir yere kadar her sistemde marul büyüyor. fakat piyasanın kabul edeceği marul olmuyor.
şimdi düşünelim. 1 dönümde 40 bin marul yılda 360 bin marul hiç yoktan adet başına 40 kuruş kazansa ki maliyeti 20 kuruşa çıkıyor marulu -60 kuruşa satsa kazanır bunu. yılda 150 bin kazanacak. siz olsanız ne yapar eder iki üç dönüm kurmaz mısınız? tefeciden para alır yine kurarsınız. bunu yapanlara sorun yaptığınız bir yer var mı gelip görebilir miyiz diye. cevabını düşünün.

Eski 28-01-2018, 20:24   #100
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
bu tür haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. yılda 8-9 kez ürün alınabilir eğer havalandırmanız ve sisteminiz iyi olursa. fakat her şeyin başında iyi bir havalandırma istiyor. benim seram 2,30 m omuz yüksekliği 4.80 m çatı yine de havalandırma konusunda sorunlar yaşıyorum. tek kat olmasna rağmen. sera yüksekliği 3 metre olmalı bence. bu serada 4 metre bile olsa ki resme bakınca sanki arada bir şey yok gibi gözüküyor. 10 kat marul koymuş. mantıksal olarak düşünün ki nereden hava alıyor nereden güneş alıyor. belirli bir yere kadar her sistemde marul büyüyor. fakat piyasanın kabul edeceği marul olmuyor.
şimdi düşünelim. 1 dönümde 40 bin marul yılda 360 bin marul hiç yoktan adet başına 40 kuruş kazansa ki maliyeti 20 kuruşa çıkıyor marulu -60 kuruşa satsa kazanır bunu. yılda 150 bin kazanacak. siz olsanız ne yapar eder iki üç dönüm kurmaz mısınız? tefeciden para alır yine kurarsınız. bunu yapanlara sorun yaptığınız bir yer var mı gelip görebilir miyiz diye. cevabını düşünün.
Anladığım kadarıyla ortam uygun olursa bu kadar marul üretilebileceği doğru,birşey daha öğrenmek isityorum sizce bitki perlit ortamında mı daha hızlı büyür yoksa su ortamında mı ? birde su üsütnde üretiyorlar ilginç.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2018, 20:46   #101
Ağaç Dostu

Sondan baslayayim. Ust uste yetistiriliyor.
Bence perlit orraminda yerlestirmek daha kolay. Ama iscilik ( urun hasat edilince perlitte kalan ya da koklerde kalan perliti temizlemek filan ) daha cok. Akan suda daha hizli buyuyor ama akan su cok sikintili. Oncelikle aritilmis su kullanmak gerekiyor. İkincisi de su oldugu icin cok cabuk besin degerleri degisiyor. Her ne kadar otomasyon filan deseler de hikaye hepsi. Uc gunde yeniden degisiyor suyun sekli. Ara ara atmak gerek suyu onun disinda surekli otomasyon.

Eski 29-01-2018, 10:14   #102
Ağaç Dostu

Besin sivisi surekli donuyorsa sorun kacinilmaz. Dikkatle formul hazirlaniyor, ilk turu atip depoya dondugunde bitkilerin aldigi elementler artik yok, yani ppm degeri degiosmis, simdi siz otomasyonla yeniden besin ekleseniz bile olusan karisim hicbir zaman istediginiz formul degil. Dolayisiyla urunu etkiliyor. Mumkun olsa da sivi sistemde dolastiktan sonra geri donmesi bu sorun hallolur. Ancak bu cok buyuk maliyet ve kalan sivinin ne yapilabilecegi zorlugundan dolayi sorunlu, dokemezsiniz cevre sorunu olusur.

Bu sorun havuz sistemi icinde boyle.

Deneyerek bir dolasimda nekadar sivi bitki tarafindan aliniyor bulunabilirse, okadar sivi verilebilirse sistem sonunda kalan sivi azalir. Ne kadar az sivi kaliyorsa, bu depoya donse bile yeniden dolduruldugunda depo icerigi istenen formule okadar yakin olur.

Bence bu sorunun olmadigi ya da emaz olacagi sistem fitilli sistem, mutlaka orada da etkilenme olacak, ama fitilin bagli oldugu alt depo cok kucuk olur ve ornegin 2-3 saatte bosalirsa bu formul isi hallolabilir.

Bununla ilgili gordugum ve begendigim tek sistem " autopot " sistemi. Saksi altinda bir miktar besin var, kokler bunu cekip bitirince otomatik tekrar doluyor.Surekli tamamlamiyor, besin tamamen bitince tekrar dolduruyor. Alttaki depo nekadar az hacimli olsa okadar iyi. Sistem elektriksiz oldugundan elverisli. Bu vana sistemi borulara uygulansa iyi olur saniyorum.

Boyle bir uygulama var, borunun sonuna kucuk bir depo koyup dolasip oraya ulasan sivi belli seviyeye gelince samandira yukselip sivi girisini kapatiyor. Samandiraya bagli kucuk elektrik anahtari sinyal verip giristeki vanayi kapatiyor. Samandira ayarli oldugundan ornegin sistemde 5 mm sivi olunca durdurabiliyorsunuz.

greens ve arslanereli beğendi.
Eski 29-01-2018, 11:31   #103
Ağaç Dostu

Boyle bir distem icin de marul cok luks oluyor. O kadar yatirim yapip marul yetistirmek karli bir yatirim olmuyor. Haftada bir suyu degistirmek lazim gubre maliyeti olacak ama disardan degil de kendin hazirlarsan gubreyi o maliyet de kismen halloluyor. Baska cikar tol bulamadim ben.

greens beğendi.
Eski 29-01-2018, 12:13   #104
Ağaç Dostu

Bu sistem icin maliyet cok dusuk. Bir tane autopot vana aliyorsunuz 20-30 TL. Borularinizi hepsi ayni yukseklikte olacak sekilde yerlestirip vanayi baglarsaniz tek vanayla 40-50 boruyu kontrol edersiniz. Sizin sistem daha pahali, pompa kullaniyorsunuz, zaman ayari kullaniyorsunuz. Autopot sistemde bunlar yok, elektrik ve vana da yok. Deponus biraz yukarida vana acilinca sivi yercekimiyle kendiliginden sisteme doluyor.

Autopot ile ilgili sitelere bakin, bircok saksi birbirine bagli, siz saksi yerine borulari koyacaksiniz. Tek dikkat edilecek sey borularin birbiri ile tam olarak ayni yukseklikte olmasi, yoksa birisinde 1 cm sivi varken oburunde hic olmayabilir ve ya 5 cm. olur. Cunku bu sistem en bastaki boruda bulunan sivi yuksekligi ile vanayi acip kapatiyor.

Autopot icin asil avantaj siviyi doldurup vana kapaninca bekliyor, sivi tamamen bittikten sonra yeniden acilip dolduruyor. Sifon sistemi oyle degil, soyle dusunun tuvaletteki sifindan biraz su alin hemen dolmaya baslar, autopot tamami bisalmadan acilip doldurmuyor. Bu arada kokler havalanmis da oluyor.

malbman ve al-har beğendi.
Eski 29-01-2018, 12:38   #105
Ağaç Dostu

Aceleyle birseyler cizdim. Borularin hepsi ayni duzlemde, depo yukarida sivi yercekimiyle asagi gidiyoer, elektrik yok.

1- Sistem ayarlanmis seviyeye kadar dolu
2- Bitkiler besini cekiyor, tamami bosalana kadar bekliyor
3- Tamami bosalinca ayarlanmis seviyeye kadar doldurup duruyor.

Sizde borular, hortumlar ve depo zaten var, bir tane autopot lazim o da 25-30 TL ( Tartes de var ). 30 TL harca, elektrik parasi, pompa ve zaman saati parasi verme, bitkinin altina herseferinde enbastaki formuldeki besin gelsin.

1 numarali sekildeki sivi seviyesini diyelim 1 saatte bitecek sekilde ayarlarsaniz yaklasik her saat taze tam formulasyonlu besin gelir.

Bu basit sekildeki yuvarlaklari borunun bastan gorunusu olarak dusunun, her yuvarlak bir boru, besin bir bastan doluyor, diger bas kapali. Disari besin sivisi cikisi yok.

Akliniza yatarsa Tartesten bir vana alip seranin bir kosesinde 2-3 boruyla deneyebilirsiniz, calisirsa, memnun kalirsaniz buyutebilirsiniz.
Name:  BORULU AUTOPOT.jpg
Views: 1609
Size:  26.0 KB

malbman, lolla, A.öz ve 1 kişi beğendi.
Eski 29-01-2018, 12:39   #106
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Bu sistem icin maliyet cok dusuk. Bir tane autopot vana aliyorsunuz 20-30 TL. Borularinizi hepsi ayni yukseklikte olacak sekilde yerlestirip vanayi baglarsaniz tek vanayla 40-50 boruyu kontrol edersiniz. Sizin sistem daha pahali, pompa kullaniyorsunuz, zaman ayari kullaniyorsunuz. Autopot sistemde bunlar yok, elektrik ve vana da yok. Deponus biraz yukarida vana acilinca sivi yercekimiyle kendiliginden sisteme doluyor.
Eğer pratikte de aynı şekilde işlerse Sayın Kızıltan'ın fikri çok makul. Ama burada da besin eriyiği tankının yüksekte olması, besin eriyiğinin ısısını korumak için tankı toprağa gömememek anlamına geliyor. Bu nedenle soğuk havalarda tanktaki besin eriyiğinin bir şekilde ısıtılması ve bunun için de enerji kullanılması gerekir diye düşünüyorum.

Ama bu enerji kullanımı, akıllı vananın besin eriyiğinin optimum olarak kullanılmasını sağlaması yanında, ihmal edilebilir bir miktarda olabilir.

devrann beğendi.

Düzenleyen malbman : 29-01-2018 saat 12:49 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2018, 09:25   #107
Ağaç Dostu

Sayin ustadlarim
Fikirleriniz cidden cok faydali birebir olmasa bile mutlaka bir alinti kullaniyorum ve her gun biraz daha ileri gitmeye calisiyorum. Simdiye kadar ogrendigim birkac sey var.
1. Sistem ne kadar buyurse calismasi da dertleri de hastaliklari da siki tilari da o kadar farklilasiyor. Ustadlar kendileri bir seyler deniyorlar bastan sona bu forumda okumadigim cok az konu vardir. Butun konulari okudum bazilarini sonuna kadar okumamisimdir sadece. Ustadlar balkonlarinda veya teraslarinda denemeler yetistirmeler yapiyorlar cok da faydali fakat sadece temel yetistiricilik bilgileri acisindan ilerleme kaydediliyor. Bunum disinda sistemi buyuturseniz veya ticari dusunurseniz bu bilgilerin ustune mutlaka yeni ve kendi deneyimlerinize dayanan bilgiler eklemek zorundasiniz.
2. Nasil sistem.uygularsaniz uygulayin ( durgun su, akansu, perlit vs.) topraksiz tarimda sikinti yasayacaksiniz. Besin konusunda. Tahminim tek sartla yasamazsiniz o da dort dortluk bir sera ile. ( sicakligin 25 derece sabit havalandirmasinin super oldugu mukemmel bir serada. ) bunun disinda mutlaka sorun yasanacak. Bitki hicbir zaman besini ayni oranda almiyor. Sabah ile aksam, iki saat once ile iki saat sonrasi bile farkli. Ph degerine gore ortamin nemine gore gunesin konumuna gore isigin derecesine gore her sey ama her sey bitkinin besin almasina etki ediyor.
Care?
Ya urunu durduracaksiniz yavas buyuteceksiniz ki urun topraktaki gibi 70-90 gunde buyurse topraksiz tarim cok mantiksiz bir yatirim olur. Ya da urun hem hizli yetisecek ve siz de seranizin durumuna gore seranizi destekleyeceksiniz urunun besin almasini hemde dengeli almasini saglayacaksiniz. Otomasyon sistemleri burada caresiz bence. Sayet bir otomasyon sistemi olsa tum besinleri tek tek olcup suya katsa o zaman eksilen besin tamamlanir belki ama bitkinin almasini otomasyon sistemi saglamaz. Mukemmler bir sera ise bugun itibariyle isitmasi dahil 500-600 bin tl ye cikar. Yetmedi birde isletmesi var ki katmadegeri yuksek bir urun yetistirmiyorsaniz surumunuz cok degilse ve kendiniz pazarlamiyorsaniz zaten bu yatirim para kazandirmaz. Bu haliyle topraksiz yatirim karli bir yatirim degildir. Avrypa evet topraksiz tarim yapiyor fakat bizim kulturumuz ve sartlarimiz onlardan cok farkli. Oncelikle girdi maliyetleri onlarda cok dusuk. İkincisi onlar pazarda daha iyi fiyat aliyor. Ucuncusu bir marul orneginden yola cikayim bizde pazarda en buyuk marul secilir yapragi cok olmali. Ben 400 grami bulmaya calisiyorum. Pazar 700-800 grama kadar cikiyor. Bir arkadasim gecen yil gelmisti hollandadan orada toprakta marul yetistiriyor. Biz 170 gram olarak satariz diyor. 180 gram olursa market mali iade eder diyor. Aradaki kultur farki. Dolayisiyla avrupa hep tipraksiz marul yapiyor diye konusmak bana gore biraz sacma cunku yaristigimiz kulvarlar cok farkli.
****** bu kadar serzenisten sonra ben yine de topraksiz tarim yapiyorum yapacagim da 24 saat gozetim ve her gun yeni bir tecrubeyle. Maddi olarak cok can yaksa da ilerlemeye devam edecegim.

Eski 03-02-2018, 19:12   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-02-2018
aylardır sitedeki yazıları okuyorum notlar alıyorum ve o kadar güzel bilgiler paylaşıyorsunuz ki hepinizin emeğine yüreğine sağlık.

bahman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2018, 08:18   #109
Ağaç Dostu

Ne kadar not alirsan al kardesim. Serani kurup gercekle yuzlesince her seyin cok daha farkli oldugunu goreceksin. Bir seyler ogreninceye kadar en az iki yilin ve 200-250 bin paran gidecek. Binlerce marulu cope atacaksin. Lanet olsun nerden girdim bu ise diyeceksin. Herkese bir seyler soracaksin ne gariptir ki herkesten aldigin cebap farkli olacak. Otorite olarak bildigin ve kabul ettigin kisiler senin paran ve senin malinla "bir de sunu deneyelim" diyecek dalga gecer gibi. Bu arada sen on binlerce marulu cope atacaksin hala kosturacaksin ne yaparim da kurtaririm diye. Sabahlara kadar bu forumda yazi okuyacaksin her gun yeni bir seyler daha ogreneceksin. Kasimda diktigim 15 bin tohumdan sadece 7000 fide aldim buyuk seraya 8000 tohum cop oldu. Kime sorsan bocek yemis kurt var falan filan sayikladilar. Halbuki hicbiri yokmus tamamen besin aynakli cikti. Geriden ahkam kesmesi kolay ve kimse kendindeki kusuru kabul etmek istemiyor ama senin paranla deneyler yapmaya pek hevesli. Sende yasayacaksin bunlari ve ogreneceksin kendi kriterlerini ortaya koyacaksin. Topraksiz tarim teknik isi ve dogru ama teknigin otesinde senin isin emin ol.

A.öz ve celik26 beğendi.
Eski 04-02-2018, 08:21   #110
Ağaç Dostu

Benden bu kadar arkadaslar. Artik bu forumu birakiyorum. Burasi yeni baslayanlar icin uygun bir yer ama ciddi dusunenler icin uygun degil. Yazsiklarimdan alinanlar varsa haklarini helal etsinler. Amacim kimseyi kirmak degil bu isi yapmak isteyenlere kendi karsilastigim sorunlari anlatmakti.
Her seye ragmen topraksiz tarim gelecegin isidir.

Turgay78 ve leobiz beğendi.
Eski 14-06-2018, 11:46   #111
Vfz
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2018
Merhabalar ben yeniyim evin balkonunda topraksız tarım yapmaya çalışıyor um ama olmadı. Marul ve çilek için besin eriği olarak ne kullanmaliyim ve nereden temin edebilirim bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Vfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2018, 23:54   #112
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-12-2015
Kudret hocadan temin edebilirsin

jacky_038 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2018, 12:20   #113
Ağaç Dostu

Merhaba arkadaslar.
Uzun zamandir buralarda yoktum meguldum biraz. Son gelismeler hakkinda bilgi vereyim merak edenler varsa diye yazayim dedim.
Sakaryadaki seramizi bosalttik oncelujle. Artik gebzede 5000 metrekare alanda nasipse sezonunda 50.000 urun yetistirecegiz. Su an 3000 metrelik alanimiz kuruldu urun yetismeye basladi ilk hasatlar da carsamba gunu cikmaya basladi. Carsamba, persembe,cuma hasat yapildi. Simdi hafta ici hergun hasat olacak sekilde calismalar tum hiziyla devam ediyor. Bir taraftan kalan 2000 metre kuruluyor bir yandan urunler dikilip hasat yapiliyor. İlk resimler de asagida.
Uretim surecinde yine daha once basimiza gelmeyen sikintilarla karsilastik. Oncelikle besin sikintisi yasadik. Sakaryada uretim yaptigimiz son zamanlarda da oldukca basarili sonuclar aldigimiz besin formulumuz gebzede istedihimiz sonucu vermedi. Ayni anda ayni turu ayni besinle yetistirmemize ragmen ayni sonucu alamadik malesef. Onun icin beain formulunde oynamalar yapmak zorunda kaldik. Anladigim kadariyla havaya, suya, gunese, seranin yuksekligine, ruzgarin konumuna kisaca havada ucan kuşa gore bile uretim seklinin besin formulunun revize edilmesi gerekiyor. Aksi durumda urun uzerinde farkli etkiler olusuyor. Urun yine yetisiyor sofraya konulacak hale geliyor ama para verilip alinacak paara gidecek musteri begenisini kazanacak sekilde yetismiyor. İlk donem %100 sonuc alamayacaksiniz.

Eklenen Resimler

Eski 16-07-2018, 15:13   #114
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2018
Merhaba , yeni seranız hayırlı olsun, çok sağlıklı görünüyor ürünler. Başarılarıya ulaşmışsınız çok güzel. Boruların çapı nedir acaba 1100 mi ? Ve fideden hasada ne kadar zamanda yetişti ürünler bu şekilde ?

tahsink Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2018, 22:14   #115
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2018
Merhaba, baştan sona okudum ve okumaya devam, teşekkürler başarılar dilerim

A.öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2018, 15:45   #116
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tahsink Mesajı Göster
Merhaba , yeni seranız hayırlı olsun, çok sağlıklı görünüyor ürünler. Başarılarıya ulaşmışsınız çok güzel. Boruların çapı nedir acaba 1100 mi ? Ve fideden hasada ne kadar zamanda yetişti ürünler bu şekilde ?
Sagolun. Borular 70 lik pimas boru. Fideden hasada derken eger toprakli fidelerin boyutundan hasata derseniz 40 gunu geciyor ama zaten toprakli satilan fideyi 70 lik boruya koyamiyorsunuz mecburen biraz daha buyutmek ya da bardak kullanmak zorundasiniz. Urunun hasat zamanini havalandirma hava sicakligi ve urunun cesidi degistiriyor yuvarlak konusursak 26 gunle 60 gun arasi degisiyor. Kis aylari 60 gune kadar uzuyor.

Eski 26-07-2018, 15:55   #117
Ağaç Dostu

Bu arada gebzede ilk urunlerimiz hasat edildi. 27 bin urunden 7000 hasat edebildik kalanini cope atmak zorunda kaldik malesef. Hendekte kullandigimiz besinler burada ayni verimi vermedi. Ayrica urunlere trips denilen zararli geldi dolayisiyla pazar degeri dustu. Urunlere hastalik gelmedi fakat cok sıkı gobekli oldu kendini acamadi urunler. Ayni markayi sakaryada uretmistik ve cok memnun kalmistik. Marka da besin de ayni olmasina hatta ec degerleri bile kullandigimiz suya cok yakin olmasina ( sakarya 0.32 gebze 0.45 ) ragmen ayni verimi alamadik. Urunler sekilsiz oldu bizde musterimize verip adimiza leke gelmesini tercih etmeyip 20. Bin urunu kaldirdik tezgahtan. Su an onlarin yerine koyduklarimiz yani ikinci sezon urunleri cok sukur gelismeleri iyi. Besin formulu uzerinde yaptigimiz degisiklikler ise yaramis gozukuyor. 10 gune kadar ikinci sezon hasat baslar nasipse. Sanirim bu isin dogasi bu bulundugunuz cevrenin sartlari sizi birebir etkiliyor ve uyum saglayincaya kadar zaiyatiniz oluyor.
Birkac hafta once AG tohum marmara sorumlusu Serkan bey buradaydi. Duydugum kadariyla kendisi 17 yildir bu firmada calisiyormus ve yurtdisi isle baglantilari olan biri. Kendisine dedim ki Serkan bey yurdisinda bu isi nasil yapiyorlar bir besin formulu veya tiyo alamaz miyiz daha sorunsuz urun ywtistirmek icin? Cevabi aynen soyle oldu. İmkansiz. Sen hollandadan birebir formulu alsan ayni tesisi birebir burada kursan mumkun degil ayni sonucu alamazsin. Kesinlikle bulundugun yere gore uyum saglayarak ke dine has yetistirme kriterleri gelistireceksin. Yurtdisinda da herkesin ortak noktasi burasi. Bulunduklari yere gore kriter gelistirmek.
Herkese kolay gelsin.

Eski 21-10-2018, 19:15   #118
Ağaç Dostu

Çok şükür bir hasat dönemi daha yaklaştı. Taşınma yeni sitem kurma büyütme iklimsel farklılıklar derken birçok sorunun üstesinden gelerek yeniden standart üretime başlandı. Allah kolaylık versin.

Eklenen Resimler

Eski 24-10-2018, 23:22   #119
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2018
Arslan Ereğli sizinle nasıl iletişime gecebilirim

Muslumm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 07:09   #120
Ağaç Dostu

0 535 363 5636 numaram uygun bir zamanda arayabilirsiniz.

casperia ve Fatih Ada beğendi.

Etiketler
marul, para, sera, topraksız tarım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025