agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni248Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2019, 18:33   #1
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serifkrd Mesajı Göster
Merhaba konuyu en baştan sona kadar okuyup videoları izledim son durum nedir ve genel bir masraf bilgisi alabilirmiyim.
Ayrıca hasat yapacağınız ürünler icin satış planlaması düşündünüz mü bu konuda neler yaptınız ben istanbulda sebze meyve hâlinde bulunuyorum gıda alanında cok geniş bir çevreye sahibim ithal ürünler dışında tüm urunleri adet veya tonaj fark etmeksizin rahatlıkla piyasa durumuna gore satabilirim.
bu alandada bazı çalışmalar yapmayı planlıyorum
Merhaba.

Biz Rusya da çalışıyoruz. Onceligimiz bu sene icin pazar degeri olan, belirli kaliteyi yakalamis, hastaliklardan ve zararlilardan korunmuş, makul verimde urun uretme kabiliyetini kazanmak. Bu sene elde edecegimiz veriler önemli degerlendirmeler ve sonuclar ortaya koyacak bizim icin. Su an 250 m2 4500 fide ile uretebilecegimiz urun miktari da bolgedeki yerel pazar ve isletmelerde eritilebilir görünüyor. Daha yuksek kapasiteli uretime gecebildigimizde pazarlama konusu daha yuksek oncelige sahip olacak.

blnturkek ve Serifkrd beğendi.
nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2019, 18:47   #2
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Merhaba.

Paylasimlarimiza biraz ara vermistik.

Kanal direklerimizin buyuk cogunlugunu elden gecirdik. Diplerine beton dokulup saglamlastirildi ve kanal eğimleri arttirildi. Gectigimiz sezon drenaj problemleri sebebiyle ciddi zaman kaybi ve bitki stresi yasamistik.

Fidelerimizin 1000 tanesi yolda. Albion cinsi. Taze fide. Toplam 4500 civari fide dikecegiz. Yuksek hacimli fide ithal edemedigimiz icin karayolu kargo ile bir kasa fidenin gelis suresi ve bu suredeki dayanimini gormek icin denemek istedik. Pazartesi gibi elimizde olacak. Eger problemsiz ulasirsa 3000 fide daha Turkiyeden tedarik edip 500 kadar fideyi de Hollanda ithal buradaki tedarikcilerden temin edecegiz. Yine Albion cesidi ancak frigo fideler. Rusya piyasasinda frigo avrupa fidelerle Turkiyedeki fiyatlar arasinda ciddi fiyat farklari var. Ancak fiyat farkiyla beraber bu fidelerin onemli standartlari var. Birincisi govde caplari. Fideler B (8-12 mm), A (12-15 mm), A+ (>15 mm kardesli govde) gibi farkli siniflarda satiliyor ve gercek frigo fide tanimina giriyor. Uygun donemde sökülüp belirli sicaklikta bekletilmis. Ancak tr deki firmalarla gorustugumde govde çapı kavrami zaten yok. Temin edilecek fideler farkli kalibrelerde. En iyilerini gonderiyoruz deniyor ama bu muallak bir ifade. İkinci konu frigo fide mi? Sorusuna direk evet frigo fide cevabi aliyorum. Ancak ayrintiya girip hangi donemde söküldü ve dolapta bekleme süresi nedir? Sorusuna ise fidelet zaten soguk bolgede toprakta bekliyor, siz istediginizde sokup gonderecegiz ama sogukta bekliyor problem yok cevabi aliyorum ki bu cevap beni tatmin etmiyor. Bu yuzden 500-600 kadar avrupa fide kullanip farki gormek istiyoruz. Cunku frigo fide ilk dikimde maksimuk verime ulasmak icin ortaya cikmis bir yontem. Bu fark yuzde 20 lerde oluyorsa fide maliyetini aşan bir kazanc olustururki bu maliyete deger. Tum bunlari anlayabilmek icin farkli tedarikcilerden ayni cesit fideyle calisacagiz iste bu sezon. Ayrintilari gorsellerle paylasacagim. B

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
500 m2, çilek, topraksız

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025