![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Çilek
İlk çileğimiz kızarmaya durdu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Salatalıklarımız gözükmeye başladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerim
Domateslerimin meyvelerini görünce çok sevindim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Salatalık koltuk ornekleri
Salatalıklarım da oluşan koltuklar. Bunları bir kaç gün sonra koparacağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Domates koltuk alma zamanları
Bu koltuğun birkaç gün daha beklendikten sonra alınması kanatindeyim. ![]() Bu koltuğun ise alınabileceğini düşünüyorum. ![]() Bu koltuklar henüz çok ufak biraz daha büyüsünler 10-12 cm olana kadar bekleyelim. ![]() Bitkinin üst kısmında bulunan koltuklar çok ufak onları bir müddet koparmayalım. Alt tarafta bulunan koltuğumuzun sanırım zamanı gelmiş sabahın erken veya akşamın serin bir saatinde sağa sola hafifçe eğerek ve bitkiye zarar vermeden incitmeden kabuğunu soymadan koparlım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
PH ve EC değerleri
Aşagıda fotografta gördüğünüz salatalıklarımın Ec değeri 1,76 PH değeri ise 6,71 Ph nın yüksek olduğunu zannediyorum. Sizce Ec ve Ph a müdahale etmelimiyim. PH düzenleyici ne kullanmalıyım. Ya da böyle kalsın mı inanın bilemedim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu resimlerde gördüğünüz domateslerim 50cm boya ulaştılar ve çiçeğe durdular. Gelişimleri de gayet hızlı. Akşam ölçtüm EC:2.63 PH :5,93 Ph sanki düşük gibi geldi. Sizce tankı boşaltıp sistemi yıkayıp tekrar mı doldumalıyım. Yoksa PH düzenleyici birşeyler mi kullanmalıyım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| mustafa tepe, teras bahçeciliği, topraksız salatalık, topraksız tarım |
|
|