![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Adı üstünde iz element çok çok az kullanılıyor. Topraksız tarımda zaten amaç az maliyetle yüksek kalite ve çok ürün elde etmek. Kimse fazladan bir şey eklemez. Genelde araştıralarak bulunan bir yöntem olduğu için kulaktan dolma işlerle değilde ince hesaplarla yürüdüğü için fazla sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Alıntı:
Beni düşündüren olay bu ? Eğer bir birikim oluşuyor ise bu işe şüphe ile yaklaşmak gerekiyor. ... Belki şunu diyebilirsiniz. Topraklı, doğal olarak üretilen ürünlerde iz element olmaz mı ? Mühtemel olacaktır. Ancak bu oranda mı olacak ? Sanayi daha düzgün üretim yapacağı için iz element doğal olandan çok daha yüksek olacaktır. Bir araştırılması gerekecek ? ... Yapılan bazı yaprak analiz tez konuları var onları okuyorum. Topraksız tarımda üretilen sebzelerin yapraklarındaki elementlerin orantısal durumlarını incelemişler. Sonuç pek parlak değil... ... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Bu durumda yani fazla olan element tehlikeli biçimde bitkiye oradan da insana geçiyor ve insan sağlığını tehdit ediyor ise aynı durum topraklı tarımda geçerli değil midir ? Misal demir yönünden zengin bir toprakta domates yetiştirsek bu insan sağlığını dediğiniz gibi tehlikeye sokar mı **** nitrat zengini bir toprakta marul yetiştirsek mesela sağlıksız bir ürün mü yetiştirmiş oluruz örnekleri çoğaltabiliriz bu ürünler yetiştikleri ortamlardaki elementleri elementlerin miktarına bağlı olarak mı yoksa ihtiyaçları kadar mı alır. Biraz uzun oldu sanırım sorum ama kusura bakmayın saygılar. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Alıntı:
Bende araştırıyorum... Bazı bölgelerimizde bazı hastalıkların kronik olarak o bölgedeki insanlarda görülmesi belkide bu elementlerin aşırı olarak besin zinciri içinde olması gibi. Guatr hastalığı, kalp hastalıkları bölgesel özellik gösterebiliyor. Şimdi aklıma gelenler daha fazlada olabilir. ... |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|