![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Türkiye için fazla lüks bir üretim şekli olduğunu düşünüyorum. Pahalı ve istenileni elde etmeniz için çok daha fazla emeğe ihtiyaç var. . Türkiye'nin doğası, iklimi ve toprağı yeterli bir seviyede. ( Sadece hastalıklar yönünden negatif bir durum mevcut ) Topraksız tarım yerine topraklı tarımı çok rahat bir biçimde kullanmak yeterli. . Bu konunun başından beri savunduğum herkesin yaptığı gibi domates, marul, çilek yerine çok daha yüksek getiriye sahip kesme çiçek üzerinde topraksız tarım yapmak Türkiye şartlarına uygun olacaktır. . Yakın bir zaman topraksız Garbera kesme çiçeği denemesi yapacağım bunu burada paylaşabilirim. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-11-2010
|
sayın megbilgi; ben de çok araştırıyorum ama sizin gibi istekli birisi bulamadım beraber hareket edecek. Tek başına da amatörden öte geçmiyor. Topraksız su kültüründe Lale üretimi de harika sonuçlar veriyor. Antalya çiçek üretimi için ideal yer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Alıntı:
Hollanda bile kesmelik laleyi toprakta üretmeye devam ediyor. Lale için iyi araştırmanızı tavsiye ederim. . İkinci konu çok kısa sezonluk bir çiçek ve soğuklatma ( soğan için ) ihtiyacı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2024
|
Merhaba, hobi amaçlı evimde topraksız tarım yapmayı düşünüyorum ve başlangıç için durgun su kültürü ile başlamaya karar verdim. NPK gübre kullanarak durgun su kültürü yapabilir miyim, yapılabilirse nasıl yapabilirim, bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Topraksız tarım için formüller ve besin hazırlama forumda var. Bunların tümünü okuyup, anlamanız gerekiyor. Gübre üreticisi firma satış sitelerinde iz elementler dahil satılan ürünlerden formülleri elde etmek olanaklı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
amatörler topraksız tarım |
|
|