![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Teşekkürler Sayın Şenol, bu vesile ile bir de küçük video paylaşayım. Internette benzerlerini görmüşsünüzdür ama, bir tane de ben hazırlayayım dedim. Ağabeyim burada iken ondan rica ettim. Ben ARI kadrosundan domates çiçeklerinin tozlanmasını yaparken o da yakım çekim yaptı. Tozlanmayı göstermeye çalıştık. Umarım bizim gördüklerimizi sizler de görebilirsiniz... https://youtu.be/uLYTSqfbd1s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
sayın sulu kök kadrosuna beni yazabilirsiniz taşın altına elini sokacak bir babayiğit bulmak lağzım ![]() söz konus vidoonuz açmıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
https://youtu.be/7l0R8ovulQc Bir de yukarıdaki bağlantıyı vereyim. Ufak bir değişiklik olmuş. Bu görülebilir umarım. Gübre paylaşım işi güzel de, gerçekten epeyce uğraşmak lazım. Yani malzeme bulacağımı garantivgörsem hadi derim. Bu kış da Denizli deyim, nerede ne bulunur hala öğrenemedim. Olmaz değil, ama zor. Levent Ali azmi lazım ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Epeydir burayı ihmal etmişim yine. Bizim sera tavana kadar domates ile doldu. Her tarafa dal budak saldılar. Ben de bilerek pek koltuk almıyorum. Arka tarafa geçecek yer kalmadı. Çoğunluk üç, bazılarında dört nesil domates var ve çiçekler açmaya ve ve meyve bağlamaya devam ediyor. Son soğukları da hasarsız atlattık. Çiçekler boş geçmedi, hepsi meyve bağladı. Tabii gelişme biraz yavaş, o kadar. Biraz da resimler anlatsın son durumu... Ben Mart sonuna hasat yaparız diye umuyordum ama son iki ısınma denemesi tutmadı havanın, serin geçti, herhalde Nisan ilk hafta sonu hasat yaparız. Tohumları 4 Aralıkta dikmişim, yaklaşık 120 gün olacak, tohumdan hasada, pek de fazla ısıtmadan, kış günü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler traş oldu
Önceki resimlerde görüldüğü gibi seranın içi ormana dönmüştü. Alt yaprakları budamak için havaların ısınmasını bekliyordum. Bugünden sonra ısınacak. Hemen alttan iki üç nesil yaprağı budadım. Artık meyveler daha iyi beslenecek. Hava da alacaklar. Nem çok artmaya başlamıştı, o da azalır. Sanırım ona bağlı bazı yapraklarda çürüme gibi belirtiler başlamıştı, umarım onlar da yok olur. Havalar ısınınca sanırım bir hatfada ilk domatesler kızarmaya başlar. Tanesi 50 grama yaklaşanlar var, olunca tartar bakarız artık. İşte henüz kızarmamış yeşil domatesler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|