agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni146Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2016, 22:27   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Teşekkürler Sayın resulgur. Aslında şu anda arduinoyu termometre olarak kullanıyorum. Henüz sistemi tam otomasyona geçirmedim. Sistemi geçen yaz benzer ama başka bir yapıda kurmuştum, o çalışma ve arduino detayını şu bağlantıdan okuyabilşrsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/evde-to...lari/37539.htm

Şu an besin hazırlamayı da, vermeyi de elle yapıyorum. Tam otomasyona geçince öncekine benzer olacak, sadece besleme pompaları farklı amaca hizmet edecek. Öncekinde havada püskürtme yapıyordu, şimdi damlama sistemine su basacak. Ama bilgisayar ve elektronik kontrol mantığı aynı.

smnvrl ve Resulgur beğendi.
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2016, 15:48   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
ilk çiçekler meyve bağladı

Aslında iki üç gün oluyor da, şu bir iki günlük soğuklar da geçsin diye bekledim. On kadar çiçek meyve bağlamış durumda. Nohut kadar değilse de küçük bezelye tanesi kadar oldular. 70 80 kadar açılmış çiçek var, hızla da büyümekteler.

Dün gece sıcaklık 1C dereceye kadar düştü dışarıda. Alttan elektrikli battaniye, üstten yağlı elektrikli radyatörle ısıttım. 10C dereceye kadar düştü, ama iyiler. Boyları uzadığından artık askıya almıştım. Artık sera içinde sera yapmak pek mümkün değil. Yine de naylon vs ile biraz örttüm. Bu gece ve yarın daha sıcak olacak. Umarım böyle kazasız devam ederiz.

Eklenen Resimler
    
Milla ve Dudugen beğendi.
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2016, 10:55   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Domatesler büyümekte

Epeydir güncelleme yapmamışım. İlk nesil çiçeklerin neredeyse tümü meyve bağladı. Her bitkinin en az bir salkımı var. Salkımlar da doldu sayılır; tabii baştakiler büyük, sondakiler yetişmeye çalışıyor.

Dünkü soğuğu da biraz ısıtma ile atlattık. Yani ölümcül soğuk yoktu ama üretimi durduracak kadar soğuk idi. 4C dereceye kadar düştü dışarıda. İçeride 14C derecede tutmaya çalıştım.

Fidelerin bir kısmı neredeyse tavana ulaştı. Tavan yüksek değil, 2 metre, zaten 40 50 cm den başlıyorlar. Hemen geldik sınıra. Herhalde tavanda yan yan ilerleteceğim. Biraz sıkışık düzen oldu, alt taraflar epeyce kalabalık. İlk büyük yaprakları budamam lazım ama tam zamanını kestiremiyorum. İlk salkımlar dolmaya başladığına göre herhalde artık salkım altında kalan yaprakları budayabilirim. Hem hava alırlar, hem güneş, hem besin.

Eklenen Resimler
    
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026