agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni146Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-01-2016, 13:59   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Meteorolojiye baktım, üç gün hava ılık hatta sıcak olacak. Domatesler artık delikli saksılara sığmaz oldular zaten. Bir ikisi yan yatmaya başladı. Bugün hızla fideleri kasalardaki perlit içine, yani son üretim yerine aldım.

Kasaların dibine 3 4 cm yükseltici köpük parçaları koydum. Onun üzerine elimde kalan polikarbon parçalarından plaka. Amaç perlitin ve köklerin aşağıdan hava alması. Perlit çuvalını da üzerine yatırdım. Üzerine 6 delik açıp domatesleri o deliklerden içeri diktim.

Kasaların altında dörde katlanmış elektrikli battaniyeler var, naylon torba içinde. Havalar çok soğuduğunda kökleri ısıtacak, birazcık da havayı belki. Bu birkaç gün gerekmeyecek. Bu arada fideler biraz ortama ve soğuğa alışırlar, çok soğuklarda takviye yaparım.

Şimdilik herhangi bir otomasyon yok. Damla sulama bile yok. Elle sulamaya devam. Haftaya önce onu yapmaya çalışırım. Sonra da besin karıştırıcıyı kurarım.

Taşınma işinden birkaç fotoğraf.

Eklenen Resimler
    
kursun, smnvrl, Milla ve 1 kişi beğendi.
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025