agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni146Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2016, 22:55   #1
Yeni Üye

PacMan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-11-2015
Tekrar Merhaba;

Evet bahsettiğiniz kişilerin yazılarına bakmakta faydalı olacak. Zaten düşüncemde şimdilik NFT film tekniği var. Ticari Düşünüyorum bu sebepten çok fazla video izleyip ,Makale okumalıyım.

Ellerinize sağlık Teşekkür ederim.

sulukök beğendi.
PacMan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 13:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Meteorolojiye baktım, üç gün hava ılık hatta sıcak olacak. Domatesler artık delikli saksılara sığmaz oldular zaten. Bir ikisi yan yatmaya başladı. Bugün hızla fideleri kasalardaki perlit içine, yani son üretim yerine aldım.

Kasaların dibine 3 4 cm yükseltici köpük parçaları koydum. Onun üzerine elimde kalan polikarbon parçalarından plaka. Amaç perlitin ve köklerin aşağıdan hava alması. Perlit çuvalını da üzerine yatırdım. Üzerine 6 delik açıp domatesleri o deliklerden içeri diktim.

Kasaların altında dörde katlanmış elektrikli battaniyeler var, naylon torba içinde. Havalar çok soğuduğunda kökleri ısıtacak, birazcık da havayı belki. Bu birkaç gün gerekmeyecek. Bu arada fideler biraz ortama ve soğuğa alışırlar, çok soğuklarda takviye yaparım.

Şimdilik herhangi bir otomasyon yok. Damla sulama bile yok. Elle sulamaya devam. Haftaya önce onu yapmaya çalışırım. Sonra da besin karıştırıcıyı kurarım.

Taşınma işinden birkaç fotoğraf.

Eklenen Resimler

kursun, smnvrl, Milla ve 1 kişi beğendi.
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 09:05   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Domateslerin beslenmesi yarı otomatik duruma geldi.

En hızlı, en kolay olacak şekilde basit bir sulama düzeneği kurdum. Boylamasına uzun iki damlama borusunu birleştirip aradan bir noktadan giriş sağladım. Buradan otomobil cam suyu pompası ile besin veriyorum. Ayarlanabilir damlama memeleri ile de bitkilere dağıtıyorum.

Şimdilik besini elle hazırlayıp 5 litrelik şişeye koyuyorum. Pompa oradan basıyor. Günde üç defa 2şer litre veriyorum, keyifleri yerinde. Ne de olsa sera soğuk olduğu için gelişme biraz yavaş oluyor.

Soğanlar da yavaş yavaş kalınlaşmaya başladı ama henüz sofralık değil. 2 hafta sonra diktiğim ikinci nesil de boy gösterneye başladı.

Bu gece kış gelecek. Hava sıfır altına inecek. Elektrikli battaniyeler kökleri ısıtıyor ama çok soğursa takviye için içeride yağlı elektrikli radyatör kullanacağım. Bizim domatesler biraz lüks. Böyle bir iki soğuk atlatırsak o arada gelişmiş ve alışmış olurlar, sonra da bahar gelir zaten...

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025