![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
evet bende siyah ama suya katinca kirmizi oluyor. o zaman stokun siyah olmasinda sakinca yok degilmi? siz hoagland formulu ile marulda iyi netice alinca bende marulu hoaglandla yetisdirmeyi dusundum. ec 1.16 su anda ph 6 7 arasi. ben 11 litreye 275 ml a 275ml b stoktan koydum. ec cok yuksek 2.47 oldu. tankim kucuk oldugu icin eriyikli sudan baska tanka alib su ilave ederek ec yi dusurdum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
evet ayarladim simdilik durumlari iyi. iki gundur gelisme yok gibi. bir soru sorayim. tohumdan uretim yaparken tohumu torfa ekdigim zaman 0.8 ec li eriyikden kullanmaliyimmi yoksa yeserene kadar sumu kullanmaliyim nemlendirmek icin? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hızlı çimlenmesi için perlit içine tohumları serpiştiriyorum ve en düşük ec olan 0.8 de besin veriyorum. Çabucak büyüyorlar ve oradan tekrar perlit içindeki yerlerine şaşırtıyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
ben hepsini torfa ektim. o zaman torfu 0.8 ec li suyla nemlendireyim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Sn Hocam benim marullar 4 gunur iyi durumdaydi. Aksam suyun seviyesini kaldirdim her sey normaldi sabahda iyiydi ama saat 2 falan boylece ezilmis duruma dusduler. ec olcdum normaldi ph da normaldan biraz azdi soda attim suya sodyub hidrokarbonat. Ama gunes bugun cok oldu direk uzerlerine vuruyordu. Sebeb ne ola bilir? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Xaliq85;1487353]Sn Hocam benim marullar 4 gunur iyi durumdaydi. Aksam suyun seviyesini kaldirdim her sey normaldi sabahda iyiydi ama saat 2 falan boylece ezilmis duruma dusduler. ec olcdum normaldi ph da normaldan biraz azdi soda attim suya sodyub hidrokarbonat. Ama gunes bugun cok oldu direk uzerlerine vuruyordu. Sebeb ne ola bilir? Kökler besini alabiliyor mu, Havalandırma yapabiliyor musun, Besini hangi aralıkta veriyorsun,nasıl veriyorsun, |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|