![]() |
|
![]() |
#931 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2016
|
Sn ateşkaptan öncelikle bizlerle bıkmadan usanmadan bilgilerinizi paylastığınız için size cok tesekkür ederim..sayın ateskaptan bir süredir topraksız tarım torf ve perlit karışımı katlı sistem ile çilek yetiştirmek için arastırmalara devam ediyorum bugunde bursada yapmaya baslayan birinin serasına gittim ama görüsemedim..sorum şu size çilek fidesinin üc yıllık olduğunu 1 yıl az 2.yıl daha cok 3.yıl 1.yıl kadar verim veriyor diye söylüyorlar..tecbürelerinize dayanarak 1 fide basına yıllara göre verim ne kadardır saygılar sunarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Alıntı:
Mesele gübreleri eritebilmek. Bana göre 1 ton için hazırlanacak konsantrasyonun, 5 er litre olarak stok en ideali. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda ki çilek fidelerim iki yıllık. Gelecek bahara ayni fidelerle devam edeceğim. Bu yıl stolon (yeni fide verme) ları koparmak suretiyle. çileklerin verime yatmasını yani çilek vermesini sağladım. Ancak seneye stolonları kesmeyerek yeni fide almayı ve eskilerin yerine yeni fideleri dikerek devam etmeyi düşünüyorum. Bu sene hiç durmadan çilek aldım. Tabi iklim şartları, çilek cinsi, üretim ortamı (sera, açık alan), üretim sistemi (katı ortam v.s), otomasyon v.s gibi bir çok neden bitkinin verimine etki eder. Önümüzdeki sene verim nasıl olacak, deneyerek göreceğiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
|
sayın Alp; Çilek de bir gözlemim de fosfor miktarının artışı ile orantılı olarak çiçeklenmenin artışı ve stolonların kopartılması üzerine, kardeşlenmenin artması. Her ikisi de verim artışına neden olmuştur. Bunlara ait gözlemlerimin de bilinmesini istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2016
|
sayın ATEŞKAPTAN kudret beyin sayfasınıa fotoğraf ekledim bunlarda başka açılardan hıyarların gelişimi neden yavaş yardımcı olurmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak; Sayın Kuzucu nun da belirttiği üzere, gelişme tamamlanmadan meyveye boğmuşsun. Salatalık geliştikçe hepsi büyür. merak etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kuzucu; Sizin deneyim ve gözlemlerinize ulaşabilmek için tabirimi hoşgörün biraz daha fırında çalışmamız gerekir. Sevgiler. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Sn Ateskaptan hocam. Verdiginiz yardimlar sayesinde cok sukur besin eriyigimi hazirladim ve sistemi kurdum. fakat a stokunda demir koydugum zaman tamamen siyah renge boyandi. ayni zamanda suya a ve b stoklardan eriyik qoydugum zaman suyun son rengi acik kirmizi oldu. bu normalmidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
eriyik hazırlanması ile ilgili hazırladığım video yu izlerseniz belki yararı olur. https://www.youtube.com/watch?v=yB0pL-5rKR0&t=2244s |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ama bir litrede 10gr demir eritmeden direkt toz halinde olan demirden 16.6gr alip bir litrede eritib stok a ya dokdum. ama onuda belirteyim bendeki demir sulfat degil ve sizin videoda olan demir sulfat gibi acik yesil renkde degil. bendekinin toz halinda rengi zaten siyah renkde bundan ol bilirmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Marul için eriyik hazırlıyacaktınız. Orada 2.5 ppm idi. Ama 5 ppm e göre hesap doğru. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Ağaçsever
|
evet bende siyah ama suya katinca kirmizi oluyor. o zaman stokun siyah olmasinda sakinca yok degilmi? siz hoagland formulu ile marulda iyi netice alinca bende marulu hoaglandla yetisdirmeyi dusundum. ec 1.16 su anda ph 6 7 arasi. ben 11 litreye 275 ml a 275ml b stoktan koydum. ec cok yuksek 2.47 oldu. tankim kucuk oldugu icin eriyikli sudan baska tanka alib su ilave ederek ec yi dusurdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaçsever
|
evet ayarladim simdilik durumlari iyi. iki gundur gelisme yok gibi. bir soru sorayim. tohumdan uretim yaparken tohumu torfa ekdigim zaman 0.8 ec li eriyikden kullanmaliyimmi yoksa yeserene kadar sumu kullanmaliyim nemlendirmek icin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
|
Hızlı çimlenmesi için perlit içine tohumları serpiştiriyorum ve en düşük ec olan 0.8 de besin veriyorum. Çabucak büyüyorlar ve oradan tekrar perlit içindeki yerlerine şaşırtıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaçsever
|
ben hepsini torfa ektim. o zaman torfu 0.8 ec li suyla nemlendireyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaçsever
|
Sn Hocam benim marullar 4 gunur iyi durumdaydi. Aksam suyun seviyesini kaldirdim her sey normaldi sabahda iyiydi ama saat 2 falan boylece ezilmis duruma dusduler. ec olcdum normaldi ph da normaldan biraz azdi soda attim suya sodyub hidrokarbonat. Ama gunes bugun cok oldu direk uzerlerine vuruyordu. Sebeb ne ola bilir? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2016
|
tanktaki su sıcaklığı 20 -30 derece olması gerekli yazıyor kitaplarda bitkilerin besin eriğinden faydalanabilmesi için. o zaman karışım tankına rezistans mı atmak gerekli soğuk havalar için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Xaliq85;1487353]Sn Hocam benim marullar 4 gunur iyi durumdaydi. Aksam suyun seviyesini kaldirdim her sey normaldi sabahda iyiydi ama saat 2 falan boylece ezilmis duruma dusduler. ec olcdum normaldi ph da normaldan biraz azdi soda attim suya sodyub hidrokarbonat. Ama gunes bugun cok oldu direk uzerlerine vuruyordu. Sebeb ne ola bilir? Kökler besini alabiliyor mu, Havalandırma yapabiliyor musun, Besini hangi aralıkta veriyorsun,nasıl veriyorsun, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Ağaçsever
|
[QUOTE=ateşkaptan;1487469] Alıntı:
Kokler besin aliyor, havalandirma icin akvaryum icin olan hava motoru gunde 16 saat calisiyor, besin 12 litrelik plastik kapda ustune strafor atdim oyle daim suda duruyor marullar. Besinde daim ec yukseliyor azalma yok. ama besini aliyorsa azalmali. bugun 4 gundur marullar sistemde ama hic buyumediler ama iyi durumdalar. qaliba toprakdan cikarib sisteme aldigim icin kokleri kucuk oldugundan besini iyi alamiyorlar. **** hoagland formulu uymadi. sizin onerdiginiz iki marul formulu var. en iyi hangisini tavsiye edersiniz onu deneyeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
|
Ben tüm denemelerimi katı ortam da gerçekleştirdim. Ancak; marulları yeni diktiğinizi yani topraktan yeni alarak, şimdiki yerine dikmeniz sebebiyle, bitkinin yeni ortama alışması ve uyuşması gerekir. Yapraklarını bükmesi, eski yapraklarını dökerek yeni yaprak üretme aşaması gerçekleşecektir. Biraz sabırlı olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaçsever
|
Merhaba Sayın Hocam. Sizi yormuyorum umarim. Yayinladiginiz 8 asamali hiyar formulunu hangi asamalar icin kullanmaliyim bunu soyleye bilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tek aşamalı olarak Hoagland ı uyguladım . Onunla da verim aldım. Seçim senin. . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Ağaçsever
|
hoaglandi kullaniyorum. ama 8 asamali olanida denemek amacli kullanmak istiyorum farki gormek nedenile. sormak istedgim 8 asamanin hangisi kac hafta kullanilmali. yani 1ci asama kac hafta 2ci asama kac hafta kullaniyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2016
|
Sayın Ateşkaptan sizden bir ricam olucaktı. Su analiz sonuçlarına göre: Ca 84.0 ml/l Mg 21.9 ml/l Na 294.4 ml/l K 0.39 ml/l (HCO-3) 161.04 ml/l Cl 113.60 ml/l Sülfat 622.56 ml/l (NO3) 0.339 mg/l PH 8.09 E.C 1483 umhos/cm A Tanka ![]() CaNo3 12.96 kg KNO3 4.46 kg NH4NO3-0.800 gram Fe 50 gram B Tanka: ( 500 litre) MKP 4.76 kg KNO3 8.94 kg MgSo4 4.52 kg Trend(mikro element) 30 gram Zn 90 gram B 15 gram Cu 36 gram Mn 50 gram Mo 20 gram C Tanka: (500 litre) CaNo3 3 kg KNO3 6 kg NH4NO3 0.500 gram Fe 150 gram D TANKA : (500 litre) MgNO3 2.5 kg KNO3 5 kg MKP 3 kg Trend 50 PH TANKA(500 litre)- Nitrik Asit(12%): 8.400 litre Bunları karıştırıp seralara dagıtan 100 litrelik mixer tankı mevcut. Şimdi 6 adet sera var, her biri 250 m2 ibaret bu seralarda domates, hıyar biber yeriştirilmektedir, bu seraların 3'ü 1.9 E.C ile gübre dagıtılyor, öbür üçüne 2.1 E.C ile komut verilyor. Şimdi benim demek istediğim bu hesaplamayı nasıl hesaplarız, eger bu 1500 m2 lik bir yer değilde 1 ha yer olsa rakamlar değişirmi, bu gübrelemeyi hangi formullerle hesaplarız. Bu konuda detaylı bir şekilde anlatıp yardımcı olurmusunuz? Saygılarla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2016
|
6 adet seranı dördü topraksız, ikisi topraklı kısım. Topraksız A- B tanklarından gübre emiyor, topraklı C-D tanklarından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En doğrusu büyüme ve hasat sonu arasındaki oranı bitkinin gelişmesine paralel olarak paylaştırmak. Mayıs eylül arası 5 aylık periyot dikkate alınması ve bu evrelerin 8 eşit paraya bölünmesi. Yine de bitkinin gelişimi gözle takibi şart. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Saparow; Vermiş olduğunuz değerlere göre genel bir analiz yapmayı ve formülü çıkarmayı düşünüyorum. Ancak; Torunumun doğum günü için şu anda Gebze de bulunmaktayım. İki gün sonra Ankara ya döneceğim. Bilgisayarım Ankara da kaldı. Dönünce hemen yardımci olacağım. Şöyle bir bakınca : Sayın İdris Şenol'un da belirttiği gibi, Potasyum ve Azot fazla gibi , potasyumnitrat B tankında iki katı ilave edilmiş, En kisa zamanda görüşmek üzere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|