![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Hidroponik besinler sistem icerisinde bile koklerde toplanabiliyor ve zaman zaman yikamak gerekiyor, bunlari kontrolsuz sekilde toprakdan yani kokten verince toprakta birikme yapmaz mi ? Boyle bir tehlike varsa sonuc geridonulemez zararlar verebilir saniyorum. Saglicakla kaliniz |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Alıntı:
Dikkat ederseniz, topraklı bitkilerde besini toprağa değil de yaprağa verilmesi, bitkinin besini hemen özümlüyerek, bünyesine almasını sağlamaktır. Toprakta var olan elementlere, bizde besin eriyiği ile müdahale edince, bir takım elementlerin alımı etkileniyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
![]() birde sn ateşkaptan yapraktan tam olarak ne oranda hangi elementi veriyorsunuz |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar element aldıklarını bilmem mümkün değil. Ama gözlemleyerek, bitkinin memnuniyetini görebiliyorum. Zaten maksat denemek. Gözlemlemek ve en iyi sonuca ulaşmak. Bildiğin üzre Hoagland formülünü deniyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
bitkiler için hazırladığımız besini bitkilerdemi püskürtüyoruz ![]() birde ne sıklıla |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözlemlerime göre, yaprağa püskürttüğüm besin anında yapraktan emilmektedir. Yani kökten alınan besine göre daha hızlı bünyeye girdiğinden, gelişmede ona bağlı olarak dahada hızlanmaktadır. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
|
|