![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2012
|
Alıntı:
Kullanılan gübrelere göre Ec tespiti doğrudur ama sizi yanıltabilir de, Ec yi düşürmek için su kullanınız. Ancak; Bu işi yapmak ve tadına varmak istiyorsanız, bir Ec metre almanız gerekir. Ph ölçümü için; sayın Leventali'nin de sayfasında belirttiği gibi lahana suyundan faydalanabilirsiniz. Başarılar, Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaçsever
|
Cevaplarınız için teşekkürler Sayın "ateşkeptan". Son bir noktayı daha sorayım. Makro besinleri 1/10 oranlarda pet şişelere koydum ve enjektörle çekiyorum çoğu kişi gibi. Biber formülünün tablosunda PotasyumNitrattan A'ya 172gr B'ye 171gr koyup solüsyon yapmış. Ben böyle solüsyon yapmadığımdan besin tankına 172+171=343gr PotasyumNitrat mı(10 lt için 3.43gr) koymalıyım? Birde biberin EC'si 2'nin üstünde mi? 2.5'e yakın çıkıyor tabloya göre. Ayrıca dereotu ve maydonoz içinde formulleriniz var mı? Düzenleyen duvane : 11-05-2014 saat 15:12 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biber de besin eriyiği Ec si 1.8 ile 2.2 arasında uyguladım ve başarılı oldum. Ph ise 6.0 ile 6.5 arasında tuttum. Ancak; benim uygulamam Karadeniz şartlarında. (Sayın Envor'un ortaya koyduğu tez ) bulunduğu ortam, iklim ve şartlara göre bu değerleri gözlemlemek gerekir. Maydanoz ve dereotu için bir formül göremedim. Marul besin eriyiği yeterli olacaktır sanırım. Ec si 0.8 ila 1.0, Ph 6.5 ile 7.0 arası yeterli olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaçsever
|
Gözümden kaçmıştı FLORİDA domates formulünde KalsiyumKlor olduğunu, dün uygulama esnasında farkettim. Bende kalsiyumklor yok, çevre ziraatçilerde de bulamadım ![]() MonoPotasyumFosfat PotasyumNitrat PotasyumSülfat KalsiyumNitrat MagnezyumSülfat AmonyumNitrat stoklarımdaki makrolar, bunları kullanabileceğim domates formülünüz varmmı sevgili ateşkaptan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaçsever
|
#141 5 aşamalı, #142 ve #147 3 aşamalı ama kış dönemi diyor. Kış için olanlarda 2. ve 3.evrelerde EC yüksek(kalsiyumdan) gelir gibi... TripleSüperFosfatımda yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Teknenin bakımı tamamlandı, zehirli boyanın son katı atıldı, ve denize inmek üzere hazırlandı. ![]() ![]() Yedikule marullar oldu sana sekizkule, daha yeni kapanıyorlar. ![]() ![]() ve topladığım çilekler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Teknem denizde, ![]() Tali mendirekteki iskeleye bağlandı, ![]() Lavanta benzeri bir çiçek, ![]() Limandaki taşların içinde kendine yer bulmuş, Kokusu ayni lavanta kokusu, ![]() Artık dikilecekler le daha fazla ilgilenebilirim . Domatesler ve diğerleri viyoller de kaldılar. Tekne denizde olduğuna göre, Onlarla ilgilenme zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaçsever
|
Bende çileklerde ilk hasadı yaptım, 4 tane ![]() BENZER RESİM Agregat cocopeat ve perlitten oluşuyor. Neden olabilir? Çok nemli kalmasındanmı ki? Haftada bir besinli sulama yapıyorum, her fide için 300ml ama genede nemli gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Tipik kalsiyum eksikliği
Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan durum. Kalsiyumu artırınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2014
|
Merhaba @ateşkaptan; Ben evimin terasına ufak çapta bir sera yaptım, bu seramın içerisine akan su kültürüne uygun pimaş borularla hazırladığım bir sistem kurdum. Bu sistem sayesinde 25 adet fide yetiştirebiliyorum, vermiş olduğunuz kimyasalların fiyatları oldukça yüksek. Sizden ricam bana bir öneride bulunmanız, şu anda hazır olarak satılan besin eriği kullansam benim işimi görür mü ? Ben sizin dediğiniz kimyasallardan almaya kalktığıma oldukça yüksek meblağlar ortaya çıkıyor, hassas tartı ve ölçüm aletleri hariç. Benim elimde hazır olan araç gereçler şu şekilde; dijital ph ve ec metre, akan su kültürüne uygun pimaş borular ile hazırlanmış sistem, sera, su tankı ve 2 şer litrelik a ve b stok besin eriği. (kullandığım besin eriği bknz. Teşekkürler, Sedat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Besin eriyiğini; Sayın Leventali nin amatörler için büyük özveriyle hazırladığı organizasyondan alma imkanınız varsa, bence o hazır besin eriyiğin den daha kıymetlidir. Bu işin aslını öğrenmekte bonus'u. İşin özü seçim sizin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Rastgele kaptan teknede suda artik. Istanbul tuzlada yasayan arkadasim gecen yagli izmarit mercan baligi yakalamislar bayagi iri idiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2014
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim, @Leventali; beyin yapmış olduğu organizasyon bitmiş durumda. Bir başka organizasyona kadar bekleyeceğiz anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Bu yılın ilk balığı
Bu sezonun ilk balığı bugün kısmet oldu. Bu gün deniz muhteşemdi, sıcaklık 30 derece ve manzara, ![]() Ve sezonun ilk balıkları, ![]() Mangal yakmaya değer ![]() Ve çatıdaki marullardan bir tanesini, salata olarak sofraya koyup, Meşhur ayranı da yanına ekleyince bir tek roka kaldı. Onu da komşu getirdi. ![]() Gerisini resimledim ama, reklam olmasın dedim.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Afiyet şeker olsun kaptan istavritler de ye beni diyor mübarek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2010
|
Ateşkaptan bey Benim biber fidelerimin yaprakları kocaman oldu ama tomurcukları sanki içi boş gibi sorun nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaçsever
|
Bugün tesadüfen farkettim ki 40 kök çileğin 3 kökünde bit oluşmuş, bu resimdeki(bknz) gibi ama yeni başlangıç gib daha az. Ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
sn duvane arapsabunu ve kekik suyu sıkın ama bit mi kızılörümcek mi? tüm çileklere sıkın çok hızlı çoğalıyorlar yoksa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaçsever
|
beyaz bitler, kırmızı örümcek değiller sanırım. diğer çileklerede bulaşmış. arapsabunu zarar vermez dimi? arapsabununu ne ölçülerde kullanmalıyım? nasıl hazırlamalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Ates abi baliklar harika gozukuyor. Sonbaharda krace cekerdik Tuzla limaninda kracelerin mangali bir baska tatli oluyor. Dikkatimi cektide bayragimiz yeni galiba. Tekne yenilenince oa yeni olsun dedin galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf koyabilirseniz, belki nedenini anlayabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstavritler de çok nefisti, nedense Karadeniz de avlanan, mayıs ve haziran ayı balıkları çok lezzetli oluyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda, domates ve biberler yerlerine dikildi.
Teknenin bakımı nedeniyle uzun zamandır yerlerine dikilmeyi bekleyen biberler, seradaki marulların tükenmesinden sonra, onların yerine dikildiler. Kendilerini şu anda göremezsiniz, zira çok küçükler, ![]() Dün,Sera sıcaklığı rekor düzeydeydi. ![]() Domateslerim de viyoller de epeyi zayiat verdiler , ama; sonun da yeni kanallar hazırladığım, resimdeki yerlerine bugün itibariyle dikildler. Bir kanalda Likopenli domatesler, bir kanalda iri domatesler, öbür kanalda da pembe domatesler. ![]() Tabi ben bu işlerle uğraşırken, ilçem tam bir cümbüş yeri idi. İki aydır gürültü, patırdı derken bu akşam beş de, herzamanki sakinliğine kavuştu. Tabii, kimler geldi, kimler geçti buralardan, Ben oyumu Ankara'da kullandığımdan, pek ilgilenmedim ama, yinede bazı kareler sizler için çektim. Zaten iki parti burada çekişiyor. Devlet Bahçeli, ![]() Ve Kadir Topbaş, ![]() Küçücük, sakin ve sessiz ilçem yarın başkanını seçecek. Ne değişecekse!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Seranin ici bayagi bir sicakmis. Havalandirma gecen seneki sistemmi **** bu sene degisiklik varmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Karadeniz bu, dün 30 derece olan sıcaklık, bugün 15 derece, hatta gece dahada düşer. zira hala yağmur devam ediyor. Sera içindeki marulları yakın komşulara dağıttım. O sayede biberleri sera ya dikebildim. Domatesler için ise; sera dışında yaptığım yeni kanallara dikildiler, inanın bir günde yeni yaprak verdiler. Ama sera dışındaki marullar kaldı. 12 tane daha marul var kıyıp da sökemedim. Hıyar, Kavun,Karpuz ve Kabaklar da bu yüzden viyoller de kaldılar. Hatta kornişon salatalıklar çiçek bile verdiler. Ya marulları yine hısım akraba dağıtacağız, veya biraz daha bekleyip kornişon salatalıkları viyolde büyümüş göreceğiz. Hele şu yağmurlar geçsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Sayın ateş kaptan öncelikle iyi geceler ben bu gece ilk besin sülüsyonumu sizin paylaşımlarınız sayesinde hazırladım. Şimdi değerli kaptanım A tankı : kalsiyum nitrat : 125 gr demir : 3.5 gr B tankı : magnezyum sülfat :100 gr potasyum sülfat :34 gr mono potasyum fosfat :55 gr mikrolar : borikasit: 102 ml mangan : 63 ml çinko : 25 ml bakır : 40 ml sodyum molibdat: 33 ml her iki tankında 2.5 litreye tamamladım bu sizin 3 lü domates formülünün 2 evresi dört e böldüm 250 litrelik nihai besin için hazırladım 10 litre için 100 ml A 100 ml B ilave edip besleme yapma niyetindeyim sülüsyonu seyretmek amacıyla böyle yaptım gözle görülür bir yanlış varmı birde demir diğer elementlerden çok dominant gibi sanki ne kadar seyreltsende hep aynı bu normal mi teşekkür ederim. Saygılar... Düzenleyen alitezel : 01-06-2014 saat 23:08 Neden: resimli tekrarlanacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
|
|