![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Sayın Leventali nin gönderdiği gübreler, size bir sezon gidecek gibi görünüyor. Sayın Kızıltan'da bu işin hayırsever'i Topraksız tarımın en önemli kısmı besin eriyiği ve formülasyonudur. İşin aslını öğrendiğinize göre, mutlaka bir ec ölçer edinmeniz gerekir. Benim favorim analoğ ec. Ec ve ph ölçümü topraksız tarımın olmazsa olmazı. Çalışmalarınız da başarılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Marullar aldı başını, gidiyor. ![]() ve devamı, ![]() Bunlarda artan besinlerle beslenen topraklıdaki maydonozlar, ![]() Çilekler meyvedeler, ![]() ve domateslerim, havalar soğuk gittiği için henüz viyoldeler, ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Sn Ateskaptan Paylasimlarinizi ilgiyle izliyorum. " Hayirsever " tanimlamanizi yadirgadim, onceden de yazmistim benim anlayisima gore amatorluk bu. Levent Ali Bey sanal ortami soguk bir ortam olarak goruyor ve sanirim dogru, biz ise bu sanal ortamda sicak bir dostluk kurduk, bu bile bir basari. Yardim ve hayirsever yerine paylasim ve ya destek desek daha iyi olur mu ? Biraz da kayik ve balik tutma fotografi paylasirsaniz, denizden uzakta olan Kiziltan cok sevinecek. Saglicakla kalin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın KIZILTAN; Keşke herkes Hayırseverlik yapabilse, Sizin paylaşımcı olmanız ve elinizdeki besin eriyiklerini destek amacıyla, yeni başlayan veya eriyik temin edemeyenlere canı gönülden vermek istemenize ne denir ki!... Hemde, Türkiye'den uzakta, memleket özlemiyle. Havaların soğuk gitmesi, denizi bile etkiledi. Denizde hala bir hareketlilik yok. Balık için; Sıcakların bastırması ve denizin biraz ısınması gerekiyor. Hala yağmur ve sis hakim. Topraksız Tarım Hobim ikinci sırada kalır, Deniz sevdamın yanında. Teknem denize inmeye az kaldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
Cileklerinizi günde kaç kere ne kadar miktar suladınız |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilekler 3 er dakikalık olmak üzere, sabah saat 7,00 de başlamak üzere, saat 8.00, saat 10,00,saat 11.00, saat 12.00, saat 14.00, saat 16,00 ve saat 18.00 olmak üzere günde 8 defa besin eriyiği veriyorum. İki aşamalı çilek formülünü uyguluyorum. Ec değerim 1,5 _ 1.6 , Ph 6.00. Şu anda çileklerim bir aylık ve meyve dönemine dönmek üzereler, İkinci aşamaya başlamak için bu hafta sonunu bekliyorum. Çilekler için kullandığım pompa önemli, 5 metreye basabilen ve teknemde de kullandığım sintine pompası. Az enerji, çok iş. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teknemin son hali, Motor montajı da tamamlandı, Teknenin eski halinden eser kalmadı. Sezon için hazır. Çingene palamut, istavrit ve çinekop balıkları, amatör balık için favorimiz. Tabii sezon resmi olarak açıldığın da. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2013
|
Gönlümüzün sezonunu çoktan açtın bile Sayın Ateş Kaptan ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Ates abi, Lüferde gelirse fena olmaz. 1980-1985 arasinda Istanbul Heybeli ada sahilinden lufer yakalardi amator balikcilar. Mendirek denen yerden kirlangic cekerlerdi. Ben bunlari hatirliyorum. Biz cocuklar circir kayabaligi ceker kediler beklerdi. Sansli olursak ispari krace cekerdik. Izmarit ise Ates abi senin gibi teknesi olanlar yakalardi. Simdi balik kalmamis denizlerimizde. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2014
|
Tasiyenizle uygulamak üzere olduğum 2 evreli çilek(2.evre) formulünü 10lt musluk suyuna(0.3) göre düzenleyince; MonoPotasyumFosfat 2,41 gr PotasyumNitrat 2,42 gr PotasyumSülfat 1,17 gr KalsiyumNitrat 5,86 gr MagnezyumSülfat 4,04 gr Demir %6 0,83gr BorikAsit 0,004gr ManganSülfat 0,0062gr ÇinkoSülfat 0,0069gr BakırSülfat 0,0035gr SodyumMolibdat 0,0013gr bulunuyor(ml uyarlamasınıda yaptım). Bu makro besinlerde yukarıdaki EC içerik tablosuna göre ~2.07 çıkıyor. Ben mi yanlış hesaplıyorum "ateşkaptan". Doğruysa ne yapmalı bu ec için? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kullanılan gübrelere göre Ec tespiti doğrudur ama sizi yanıltabilir de, Ec yi düşürmek için su kullanınız. Ancak; Bu işi yapmak ve tadına varmak istiyorsanız, bir Ec metre almanız gerekir. Ph ölçümü için; sayın Leventali'nin de sayfasında belirttiği gibi lahana suyundan faydalanabilirsiniz. Başarılar, Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Cevaplarınız için teşekkürler Sayın "ateşkeptan". Son bir noktayı daha sorayım. Makro besinleri 1/10 oranlarda pet şişelere koydum ve enjektörle çekiyorum çoğu kişi gibi. Biber formülünün tablosunda PotasyumNitrattan A'ya 172gr B'ye 171gr koyup solüsyon yapmış. Ben böyle solüsyon yapmadığımdan besin tankına 172+171=343gr PotasyumNitrat mı(10 lt için 3.43gr) koymalıyım? Birde biberin EC'si 2'nin üstünde mi? 2.5'e yakın çıkıyor tabloya göre. Ayrıca dereotu ve maydonoz içinde formulleriniz var mı? Düzenleyen duvane : 11-05-2014 saat 16:12 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biber de besin eriyiği Ec si 1.8 ile 2.2 arasında uyguladım ve başarılı oldum. Ph ise 6.0 ile 6.5 arasında tuttum. Ancak; benim uygulamam Karadeniz şartlarında. (Sayın Envor'un ortaya koyduğu tez ) bulunduğu ortam, iklim ve şartlara göre bu değerleri gözlemlemek gerekir. Maydanoz ve dereotu için bir formül göremedim. Marul besin eriyiği yeterli olacaktır sanırım. Ec si 0.8 ila 1.0, Ph 6.5 ile 7.0 arası yeterli olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Gözümden kaçmıştı FLORİDA domates formulünde KalsiyumKlor olduğunu, dün uygulama esnasında farkettim. Bende kalsiyumklor yok, çevre ziraatçilerde de bulamadım MonoPotasyumFosfat PotasyumNitrat PotasyumSülfat KalsiyumNitrat MagnezyumSülfat AmonyumNitrat stoklarımdaki makrolar, bunları kullanabileceğim domates formülünüz varmmı sevgili ateşkaptan. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
#141 5 aşamalı, #142 ve #147 3 aşamalı ama kış dönemi diyor. Kış için olanlarda 2. ve 3.evrelerde EC yüksek(kalsiyumdan) gelir gibi... TripleSüperFosfatımda yok #141 deki 5 aşamalı uygulanabilir mi? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teknenin bakımı tamamlandı, zehirli boyanın son katı atıldı, ve denize inmek üzere hazırlandı. ![]() ![]() Yedikule marullar oldu sana sekizkule, daha yeni kapanıyorlar. ![]() ![]() ve topladığım çilekler. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Teknem denizde, ![]() Tali mendirekteki iskeleye bağlandı, ![]() Lavanta benzeri bir çiçek, ![]() Limandaki taşların içinde kendine yer bulmuş, Kokusu ayni lavanta kokusu, ![]() Artık dikilecekler le daha fazla ilgilenebilirim . Domatesler ve diğerleri viyoller de kaldılar. Tekne denizde olduğuna göre, Onlarla ilgilenme zamanı. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Bende çileklerde ilk hasadı yaptım, 4 tane Yeni kızaranların şekli daha düzgün. Domateslerin gelişimi iyi ama biberlerde durum kötü. 14 fide vardı, 10 fidenin üst yapraklarında büzüşme var. Bazıları büzüşmeden sonra kurumaya döndü resimdeki gibi büzüşme; BENZER RESİM Agregat cocopeat ve perlitten oluşuyor. Neden olabilir? Çok nemli kalmasındanmı ki? Haftada bir besinli sulama yapıyorum, her fide için 300ml ama genede nemli gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Tipik kalsiyum eksikliği
Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan durum. Kalsiyumu artırınız. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
-
Giriş Tarihi: 05-05-2014
|
Merhaba @ateşkaptan; Ben evimin terasına ufak çapta bir sera yaptım, bu seramın içerisine akan su kültürüne uygun pimaş borularla hazırladığım bir sistem kurdum. Bu sistem sayesinde 25 adet fide yetiştirebiliyorum, vermiş olduğunuz kimyasalların fiyatları oldukça yüksek. Sizden ricam bana bir öneride bulunmanız, şu anda hazır olarak satılan besin eriği kullansam benim işimi görür mü ? Ben sizin dediğiniz kimyasallardan almaya kalktığıma oldukça yüksek meblağlar ortaya çıkıyor, hassas tartı ve ölçüm aletleri hariç. Benim elimde hazır olan araç gereçler şu şekilde; dijital ph ve ec metre, akan su kültürüne uygun pimaş borular ile hazırlanmış sistem, sera, su tankı ve 2 şer litrelik a ve b stok besin eriği. (kullandığım besin eriği bknz. Teşekkürler, Sedat. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Besin eriyiğini; Sayın Leventali nin amatörler için büyük özveriyle hazırladığı organizasyondan alma imkanınız varsa, bence o hazır besin eriyiğin den daha kıymetlidir. Bu işin aslını öğrenmekte bonus'u. İşin özü seçim sizin. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Rastgele kaptan teknede suda artik. Istanbul tuzlada yasayan arkadasim gecen yagli izmarit mercan baligi yakalamislar bayagi iri idiler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
-
Giriş Tarihi: 05-05-2014
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim, @Leventali; beyin yapmış olduğu organizasyon bitmiş durumda. Bir başka organizasyona kadar bekleyeceğiz anlaşılan. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yılın ilk balığı
Bu sezonun ilk balığı bugün kısmet oldu. Bu gün deniz muhteşemdi, sıcaklık 30 derece ve manzara, ![]() Ve sezonun ilk balıkları, ![]() Mangal yakmaya değer ![]() Ve çatıdaki marullardan bir tanesini, salata olarak sofraya koyup, Meşhur ayranı da yanına ekleyince bir tek roka kaldı. Onu da komşu getirdi. ![]() Gerisini resimledim ama, reklam olmasın dedim.)) |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Afiyet şeker olsun kaptan istavritler de ye beni diyor mübarek ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2010
|
Ateşkaptan bey Benim biber fidelerimin yaprakları kocaman oldu ama tomurcukları sanki içi boş gibi sorun nedir |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf koyabilirseniz, belki nedenini anlayabiliriz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Bugün tesadüfen farkettim ki 40 kök çileğin 3 kökünde bit oluşmuş, bu resimdeki(bknz) gibi ama yeni başlangıç gib daha az. Ne önerirsiniz? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|