![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Alıntı:
Elinizdeki gübre özelliği Amonyum içeren fosfat gübresidir. (MAP (Mono Amonyum Fosfat). MAP gübresi nedir? MAP (12-61-0) suda tamamen eriyen bir gübredir. Formülü NH4H2PO4 - %12 N (azot) + %61 P2O5 (fosfor) ..) Fosforik asit değildir. Fosforik asit sıvı halde bulunan ve pH düşürmek ve fosfor ihtiyacının bir kısmını buradan karşıladığımız bir asit türüdür. Sayın Tezel'in de belirttiği üzere "besin eriyiklerinin hazırlanması" başlıklı konu içeriğini okumanızı öneririm. Selamlar, Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
Teşekkürler kaptan neden bu pH yükseliyor diye düşünüp duruyordum meyer yükselmesi bitkinin besini aldığının göstergesi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
sayın ateşkaptan size bir soru sormak istiyorum acaba siz bu kavun formüllerine denediniz mi ? bende kavun yetiştirmek istiyorum ancak hangisini kullanmam gerekir ? florida olan mı çukurova üniversitesinde yapılan mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak; Dar alanda çok bitki yetiştirirken, yaprağı bol ve her tarafa salkım saçak dağılan kavun, karpuz ve kabak gibi sarılıcı bitkiler, her türlü hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bana göre, bu tür bitkiler ayrı bir yarde ve geniş bir alanda yetiştirilmelidir. Yaprakları da devamlı kontrol edilerek, yeşil bit ve külleme gibi hastalıkları, daha başlamadan kontrol altına almak gerekir. Her iki kavun formülü, Üniversitelerce denenmiş formüllerdir. Rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz iklim şartlarını göz önüne almanız gerekir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
peki karpuz denediniz mi ? eğer denediyseniz onu hangi besin eriyiğinde yetiştirdiniz ? yine kuvun gibi domates ve salatalık eriğinde mi? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domates eriyiği ile patlıcan, Salatalık eriyiği ile pembe domates, marul eriyiği ile çilek, çilek eriyiği ile de marul yetiştirdim. Önemli olan pH ve Ec değerleri. Yinede, yetişecek sebzenin; Üniversitelerce denenmiş formüllerini dikkate almak, gelişimi , tadı ve irilik ve şekil açısından çok önemli. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
merhaba ; küllenme konusunda gerçten dikkat edin ben ve çevremde 2 arkadaşım aynı şekilde denemelerinde küllenme çok oldu. Sanki genetik bir hastalık gibi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2015
|
Merhabalar, Aranıza yeni katılıyorum. Fakat yeni konu açma problemi yaşıyorum. Yetkililer yardımcı olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
yeni üye olmanızdan dolayı olabilir **** üyeliğiniz belki onaylanmamıştır |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
hadi sn Ateşkaptan çalışmalarınız henüz başlamadımı günler öncesinden biletimi aldım, türbinde baka kaldım )başlayın artık lütfen |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısınız!. Henüz Kastamonu'ya gidemedim. Torun sevgisi yüzünden Gebze'deyim. Bu hafta sonu kısmet olursa Çatalzeytin'deyim. Soğukların uzun sürmesi bu kararımda etkili oldu. Geçen yıl da Mart-Nisan ayı soğuk geçmişti. Bahçeleri olan arkadaşların çalışmalarını beğenerek ve ilgiyle takip ediyorum. Böylece özlemimi de gidermemi sağlıyorlar. Bu sene, Sera dışına, iki adet sistem daha kurmayı düşünüyorum. Marul ve çilek için. Söz verdiğim, stok besin eriyiği hazırlama videosunu çekmeyi düşünüyorum. Gübreyi hazırlamak isteyen arkadaşların bir sorununu daha dikkate alarak, bu konudaki eksikliklerini ve kafalarında oluşacak sorularına bir cevap olacağını umuyorum. Ayrıca; Sayın Vetman996 dan mart ayı içinde talep ettiğim, ancak gidemediğim için siparişini veremediğim çileklerinde, siparişini vererek, Yapraktan uygulamayı düşündüğüm çeşitli gübre kombinasyonlarının sonuçlarını da burada paylaşmayı umuyorum. Umarım tribünde yerini alan siz değerli dostları, hayal kırıklığına uğratmam. Sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Farklı Gübre Karışımı İçin Florida Domates Formülü?
Sayın Ateş Kaptan, Bu sene sizin kullandığınız Florida Formülünü kullanarak balkonda domates denemeyi düşünüyorum. Gübre olarak da geçen sene Sayın Levent Ali'nin binbir fedakarlıkla hazırlayıp gönderdiği, ama taşınma nedeni ile kullanma fırsatım olmayan gübreleri kullanacağım. Florida Formülünün orijinal belgesi bende de var. Ancak bu sabah formüle ve elimdeki malzemelere detaylı bakınca epeyce bir fark/eksiklik gördüm. Kloridler ve Fosforik asit başta geleni. Siz, soranlar oldukça hemen bir formül hesaplayıp yayınlıyorsunuz. Hydrobuddy mi kullanıyorsunuz, kendi özel Excel tablonuz mu var? HydroBuddy'ye ppm formülü ve elimdeki malzeme listesini versem, benzer bir liste alabileceğimi düşünüyorum. Bir de ben bu aşamada önce tek formül uygulamayı düşünüyorum. Ortalama ne öneririsiniz? Evre 3 gibi bir şey mi mesela? Ortam farkı da olacak. Bu sene İzmir'deyim. Daha sıcak - daha Florida gibi. Daha önemlisi, bu yaz da aeroponik yapmayı düşünüyorum. Genelde daha düşük EC kullanılıyor. Ben de zaten deneyerek bulacağım doğruyu. Geçen sene EC 2.0 ile oldukça mutlulardı. Besin olarak da Kudret Bey'in standart domates kitini kullanmıştım. Çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmir, Florida ortamına yakın bir iklime sahip, rahatlıkla florlda besin eriyiğini kullanabilirsiniz. Domates için, fide aşamasından meyve dönemine kadar geçen evreler için dönemlere göre formüle edildiğinden, size su evre uygun diyemem. Florida besin eriyiği formülüne göre, çok değişik alternatifli gübre kullanabilirsiniz. Fomüllerden hareketle gübre hesabı yaparken, matematiksel dört işlemi yaparak gübreleri buluyorum. Hydrobuddy kullanmıyorum. Çalışmalarınız da başarılar, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
merhabalar kaptan dört gözle paylaşımlarınızı beklemekteyiz. dediğiniz gibi havalar anca ısınmaya başladı, bir gün baharı yaşıyor diğer gün kış geri geliyor. hürmetler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
sn Ateşkaptan )Engin beyin )bir arkadaşım topraksız tarım serası |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
ilgi çekici bir sistem |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Nihayet Çatalzeytin'deyim. Dün, yüksek kesimlere kar yağdı. Soğuğu sahilde de hissedildi. Deniz ilk gün çok güzeldi. Sonradan esen Kuzeyli rüzgarlar (Yıldız poyraz) havayı iyice soğuttu. Deniz de kabardı tabi. Bu gün hava yağışlı. Yüksek kısımlar yine kar yağışlı. ![]() Çatı da yaptığım topraksız tarım sistemleri ve serada, rüzgar ve yağıştan meydana gelen bozulmalar olsa da genelde iyi durumdalar. Seranın bir metrelik kısmındaki naylon yırtılmış, hemen o kısmı tamir ettim. Sera içini temizledim. İlaçladım. ![]() Sayın Vetman996 nın gönderdiği Albion cinsi çileklerim geldi. Seradaki sisteme 100 köke yakın albion çilek dikimi (22.04.2015 günü) yapıldı. Ayrıca; hazır marul fidesi bularak, sera içine dikimi yapılarak, sistem faaliyete geçirildi. ![]() Sera içindeki sistemi, damla sulamalı olarak yapmıştım. Geçen yıl ayarlı drip, spagetti sistemi zaman bulamadığımdan yapmamıştım. Damla sulama sistemindeki tıkanmalar nedeniyle, yeni sistemi monte etmek için kolları sıvadım. Dikilmeyi bekleyen marul fideleri. ![]() Gelir, gelmez, Viyollere tohumları diktim. Sera içine istifledim. Sera içi sıcaklık bir ara bu haldeydi. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
En çok dikkatimi çeken olay ise, domates ektiğim sistemde, kendiliğinden büyüyen bir kök maydanoz 2014 eylül ayında, 10 cm kadar idi, Sistem çalışmadığı halde, tam bir dev bitki haline gelmiş. Tahminen 15 bağ maydanoz çıkar. Yaprakları da çok iri. ![]() Geçen yıl sera içine diktiğim Kartopu çiçeği, sistem çalışmadığı halde köklenerek gelişimini tamamlamış. Kökleri oldukça yayılarak nemli kalmayı başarmiş. ![]() Gelir, gelmez, Viyollere tohumları diktim. Sera içine istifledim. ![]() Tohumların ekimi yapılan viyol başlarına isimleri yazıldı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Çiçeğiniz ortanca, güzel gelişmiş. Nisbeten serin ve gölgeyi sever. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera dışında, toprak içinde bulunan çileklerim 250 kök, soğuk yüzünden çiçeklenme olmamış.iki adet çiçek görebildim. ![]() Çiçeklenen çilek, ![]() Dere otu ile müştereken büyüyen çilekler, ![]() Viyollerdeki tohumların püskürtme yoluyla sulanması yanında, sebzelerin çiçek tutumu için hava vermeyi düsünüyorum. (Tozlaşma için) Boya tabancası ![]() Kompresör ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
hayırlı günler insallah bu sene çalışmalarınız daha da iyi olur. besin hazırlama videonuzu da sabırsızlıkla bekliyorum. ayrıca linkteki video ile ilgili yorumunuz olurmu? yuzde 75 talaş yuzde 25 kum karısımına dikdiği bitkilere bu formülü kullanıyor. saygılar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilek ve marul dikiminin ertesi günü, Çilek, ![]() Marul, ![]() Bir kök Maydanozun, yapraklarından kaybetmesine rağmen boy ve kalınlığı için mukayese, ![]() Geçen seneki Çileklerden viyol içine alınanların sıcakların artmasıyla oluşan çiçeklenmeleri, ![]() Ve bir görünüm. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çileklerdeki gelişme müthiş; ![]() Marullarda kendilerini toparladılar, ![]() Yeni bir sistem deniyorum, ![]() Tekneyi görmeye gittim, akşam manzarası, liman içi, ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni sistem (çilek ve marul için), imalata devam. ![]() Ayrıntı ![]() Marullar adaptasyonu tamamladı. ![]() Albion çilekler ![]() Salatalık hayata merhaba diyor. ![]() Düzenleyen ateşkaptan : 29-04-2015 saat 21:57 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin yaptıkların yanında benimkisi amatör kalır. Sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sizin yaptıklarınızın yanında benimkisi matör kalır ![]() besin hazırlama nezaman!, sabırsızlanıyoruz? |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Ateskaptan agabey, Vira vira bol hasatlar takipteyiz. Düzenleyen fagu03 : 02-05-2015 saat 22:13 Neden: Imla hatasi |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Besin eriyiği hazırlama işini unutmadım. Ancak işlerimin çok yoğun olması nedeniyle biraz geciktirmiş olacağım. Sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Seranın altı mayısda ki hali Marulların bulunduğu alan Albion Çileklerin son hali ![]() Çileklerden çiçek açmaya çalışan da var ![]() Marulların yakından görünümü ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|