agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni2470Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2014, 20:27   #331
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.

ateşkaptan beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2014, 13:55   #332
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Yeşil bit için kullandığım karışım çok işe yaradı ve biberler rahatladı. Yeni çıkan yaprakların kıvrılması da sona erdi. Hastalık atlatıldı. Büyüme hızlandı.

Name:  4.jpg
Views: 1640
Size:  79.8 KB

Domateslerim ikinci çiçeğe geçtiler.

Name:  6.jpg
Views: 1643
Size:  55.1 KB

Marullarım yenecek kadar büyüdüler. (Sayın Kızıltan'ın önerdiği yaprak yaprak koparılacaklar)Bu akşam iftar da sofra da olacaklar.

Name:  3.jpg
Views: 1636
Size:  75.6 KB

Karpuz dişi meyvesi görücüye çıktı. Bakalım döllenip, büyüyecek mi. Zira, bu sene hiç bal arısı görmedim, Bonbus arısı hiç yok, bir kaç tane eşek arısı gördüm, onlarında pek çiçeğe yaklaştığını görmedim.

Name:  2.jpg
Views: 1662
Size:  53.9 KB


Salatalıklar ise büyümeye devam ediyorlar. Yarın kopartırım.

Name:  5.jpg
Views: 1627
Size:  78.9 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2014, 14:26   #333
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
Sayın ateşkaptan hocam,

Çok süperler,ellerinize sağlık bol hasatlar,iştah açıyorlar hocam,

bu karışımı da not ettim.

Tecrübelerinizden çok faydalanıyoruz,teşekkürler...

ateşkaptan beğendi.
volkan0048 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2014, 11:23   #334
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.
Yetiştiricinin, Antalya'dan beklediği besin elementi henüz gelmedi.

Toprak sahibi arkadaşım ph metre almayı düşünüyordu. Vazgeçirdim. Bugün, elimdeki ph metre ile toprak ph nı ölçmeyi düşünüyorum.

20-25 Cm derinlikten (gerekirse bir kaç noktadan) toprak alıp, bir bardağa koyup, üzerine saf su koyarak karıştırıp, dinlenmesini bekleyip, ölçüm yapacağım.

Sonucunu paylaşırım.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 12:50   #335
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yetiştiricinin toprak PH'ı fazla yüksek olabilir. Yapraklardaki klorofili aniden sıfırlamış gibi.
Sararmanın olduğu domateslerin diplerinden aldığım toprağın ph 7.52-7.35 çıktı. yani yüksek,

Antalya'dan talep ettiği Demir ağırlıklı microelemetleri toprağa karıştırarak (üzerinde ki kullanım miktarına uygun) ph ı düşürebileceğini söyledim.

Sezon sonunda, hasat kalkınca toprağa kükürt serpmesini ve toprağı aktarmasını belirttim.

Ayrıca, yapılabilecek bir işlem varsa, önerilerinizi bekliyorum.

volkan0048 beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 21:18   #336
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-03-2014
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 30
Sevgili "ateşkaptan",
#166'da 1990 Florida domates formülünün 2012'de yeniden revize edilmiş hali var. Onda da bakır miktarı dikkatimi çekti. Ana tabloda bakır istemi oranı 0.2g yazılmış. Besin tablosunda ise 0.1 bakırsülfat ile bu ihtiyacın karşılanacağını belirtmişsiniz. Bakır sülfattaki bakır oranını (%25.4) dikkate alırsak ~0.8g bakırsülfat olmalı, bir gözatabilirmisiniz?

duvane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 05:15   #337
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvane Mesajı Göster
Sevgili "ateşkaptan",
#166'da 1990 Florida domates formülünün 2012'de yeniden revize edilmiş hali var. Onda da bakır miktarı dikkatimi çekti. Ana tabloda bakır istemi oranı 0.2g yazılmış. Besin tablosunda ise 0.1 bakırsülfat ile bu ihtiyacın karşılanacağını belirtmişsiniz. Bakır sülfattaki bakır oranını (%25.4) dikkate alırsak ~0.8g bakırsülfat olmalı, bir gözatabilirmisiniz?
Domatesler için benim de uyguladığım bu formüldeki bakır hesabı tabloya geçerken 0.79 gr yerine 0.1 gr olarak almışım. Ben de bu şekilde bakırı eksik uyguladım.

Bazen dikkat dağılınca ne kadar da titizlensem, ayni hata devam ediyor. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler. Diğer hesapları da kontrol ederseniz çok sevinirim.

Düzeltilmiş tablolar bu sayfadadır.

duvane beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 05:21   #338
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Florida 2012 Beş aşamalı Domates formülü

Tablo 1

Name:  florida-2012.jpg
Views: 1760
Size:  60.4 KB

Tablo 2

Name:  gübreiçeriği.jpg
Views: 1799
Size:  69.9 KB

Birinci evre gübre hesabı
MagnezyumSülfat'dan-->Magnezyum>40/0.1*100=4 ml>4*100/1000=0.4 gr>0.4*100*10=400 gr MagnezyumSülfat gerekir.--->Kükürt>4*0.13*100=52 ppm
KalsiyumNitrat'dan-->Azot>70/0.15*100=4.67 ml>4.67*100/1000=0.467 gr.0.467*100*10=467 gr KalsiyumNitrat gerekir. --->Kalsiyum>4.67*0.19*100=88.73 ppm>Mevcut=150-88.73=61.27 ppm Kalsiyum gerekir.
MonoPotasyumFosfat'dan-->Fosfor>50/0.23*100=2.17 ml>2.17*100/1000=0.217 gr>0.217*100*10=217 gr.MonoPotasyumFosfat gerekir.--->Potasyum>2.17*0.28*100=60.76 ppm>İhtiyaç=120-60.76=59.24 ppm.gerekir.
KalsiyumKlor'dan -->Kalsiyum>61.27/0.36*100=1.70 ml>1.70*100/1000=0.17 gr>0.17*100*10=170 gr. KalsiyumKlor gerekir. Veya (KalsiyumSülfat'tan>61.27/0.233*100=2.63 ml>2.63*100/1000=0.263 gr.KalsiyumSülfat gerekir.0.263*100*10=263 gr
PotasyumKlor'dan-->Potasyum>59.24/0.51*100=1.16 ml>1.16*100/1000=0.116 gr>0.116*100*10=116 gr.PotasyumKlor gerekir.(PotasyumSülfat kullanılırsa>59.24/0.449*100=1.32 ml>1.32*100/1000=0.132 gr>0.132*100*10=132 gr. PotasyumSülfat)
DemirIISülfat> 2.8/0.201*10=1.39 ml>1.39*10/100=0.0139 gr>0.0139*100*10=13.9gr DemirIISülfat
BorikAsit>0.7/0.175*10=0.4 ml>0.4*10/1000=0.004 gr>0.004*100*10=4.0 gr>veya ml olarak>0.4*100*10=400 ml BorikAsit
ManganSülfat>0.8/0.325*10=0.246 ml>0.246*10/1000=0.00246 gr>0.00246*100*10=2.46 gr> veya ml olarak>0.246*100*10=246 ml. ManganSülfat.
ÇinkoSülfat'dan>0.3/0.364*5=0.165 ml>0.165*5/1000=0.000825 gr >0.000825*100*10=0.825 gr> veya l olarak>o.165*100*10=165 ml ÇinkoSülfat.
BakırSülfat>0.2/0.254*5=0.157>0.157*5/1000=0.000785 gr>0.000785*100*10=0.785 gr veya 0.157*100*10=157 ml BakırSülfat.
SodyumMolibdat>0.05/0.396*1=0.126 ml>0.126*1/1000=0.000126 gr>0.000126*100*10=0.126 gr> veya ml olarak>0.126*100*10=126 ml. SodyumMolibdat.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 05:24   #339
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Tablolar

Birinci evre

Name:  dom1.jpg
Views: 1879
Size:  49.8 KB

İkinci evre

Name:  dom2.jpg
Views: 1820
Size:  50.9 KB

Üçüncü evre

Name:  dom3.jpg
Views: 1822
Size:  51.8 KB

Dördüncü evre

Name:  dom4.jpg
Views: 1949
Size:  52.9 KB

Beşinci evre

Name:  dom5.jpg
Views: 1858
Size:  51.0 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 13:19   #340
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Her ne kadar formüllere göre gübre tablolarını hesaplayıp burada yayınlıyorsam da, gübreleri kullanacak forum üyelerinin, hesapları yukarıdaki hesap şekline uygun olarak yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum.

Nedeni;

a) Ben hata yapabilirim, (on kerede baksam bazen o hatayı yakalayamıyorum)

b) Kullanılan gübre içerikleri değişebiliyor. Aldığınız gübrenin gübre yüzde oranlarını mutlaka dikkate alınız. Ben hesaplarım da DemirIISülfat'ı dikkate alıyorum, Eğer demir işleme tabi tutulmuşsa (şelatlama) o değeri esas almanız gerekir.

c) Genelde dengeli gübre diye çiftçilere satılan Azot, Potasyum ve Fosfat gübrelerinden oluşan karışımdan da faydalanılarak gübre tablosu oluşturulabilir. Örneğin 15.15.15 veya 18.18.18 gibi. Elimizde bu gübrelerden varsa, değişik alternatifler oluşturulabilir.

Kimsenin yanlış uygulama yapmaması için, dikkatsizlik veya başka nedenle oluşan değerlerin düzeltilmesi için, sayın Duvane gibi dikkatlilerin uyarılarını bekliyorum.

volkan0048 ve Ginseng35 beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 13:39   #341
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Marullar, artık kapanma noktasındalar, akşamları yaprak, yaprak kopartılarak sofraya geliyorlar. Sayın Kızıltan'ın önerileri ile bu işin olduğunu kanıtladık..

Bir tiyo da benden.Yapraklarını koparttığım marulların, açılan bu sapları çevresi, perlit yükselmesi yapılarak, buralardan köklenmesi teşvik edilerek, sapa (çiçeğe) kalkması önlenmiş oluyor. Yani bu bölgeyi yeniden dolduruyorum.

Name:  4m.jpg
Views: 1585
Size:  40.8 KB

Biberlerim bit istilasından kurtuldular, ama karıncalar yine iş başında. Artık tek tek biberleri dolaşıp, bit taşıyabilecek karınca varlığını araştırıyorum. Karınca olan yerde mutlaka bit oluyor.

Ayrıca; karıncalar, bitleri biberin en tepesine yani yeni oluşan yaprakların içine taşıyorlar. Karıncayı gördüğünüz biberin en tepe noktasını bir araştırın, mutlaka çok küçükte olsa bitlerin bu yaprakların yeni oluşan kıvrımlarının içinde olduğunu göreceksiniz. Şimdi karıncaları yok etmenin peşindeyim.

Biberlerim çiçekteler.

Name:  5b.jpg
Views: 1553
Size:  33.2 KB

Bu döllenmiş karpuz.

Name:  1k.jpg
Views: 1690
Size:  57.3 KB

Bu da henüz döllenmemiş dev kabak olacak dişi çiçek. Erkek çiçekler henüz açmadı.

Name:  2k.jpg
Views: 1615
Size:  34.3 KB

Ve kabak bitkisi aldı başını gidiyor. Kabak dişi çiçeği döllenip, büyümeye başlayınca, diğer uzantılarını kesmeyi düşünüyorum. Bırakırsam, her yeri, kaplar.

Name:  6k.jpg
Views: 1554
Size:  78.0 KB

Milla, duvane ve volkan0048 beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 13:46   #342
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Dün çok rüzgar vardı. Limana kadar yürüdüm.Yürüyüş yolundaki manzara.

Name:  1.jpg
Views: 1548
Size:  34.5 KB

Name:  2.jpg
Views: 1510
Size:  48.7 KB

Denize girilen plaj kısmı, Rüzgar ve Ramazan nedeni ile bomboş.

Name:  3.jpg
Views: 1527
Size:  34.2 KB

Bu kornişon hıyarı akşam sofrada.

Name:  3h.jpg
Views: 1581
Size:  74.3 KB

fagu03, Milla, duvane ve 1 kişi beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 14:32   #343
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-04-2010
Şehir: Almanya
Mesajlar: 199
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ateşkaptan Mesajı Göster
Her ne kadar formüllere göre gübre tablolarını hesaplayıp burada yayınlıyorsam da, gübreleri kullanacak forum üyelerinin, hesapları yukarıdaki hesap şekline uygun olarak yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum.

Nedeni;

a) Ben hata yapabilirim, (on kerede baksam bazen o hatayı yakalayamıyorum)

b) Kullanılan gübre içerikleri değişebiliyor. Aldığınız gübrenin gübre yüzde oranlarını mutlaka dikkate alınız. Ben hesaplarım da DemirIISülfat'ı dikkate alıyorum, Eğer demir işleme tabi tutulmuşsa (şelatlama) o değeri esas almanız gerekir.

c) Genelde dengeli gübre diye çiftçilere satılan Azot, Potasyum ve Fosfat
gübrelerinden oluşan karışımdan da faydalanılarak gübre tablosu oluşturulabilir. Örneğin 15.15.15 veya 18.18.18 gibi. Elimizde bu gübrelerden varsa, değişik alternatifler oluşturulabilir.

Kimsenin yanlış uygulama yapmaması için, dikkatsizlik veya başka nedenle oluşan değerlerin düzeltilmesi için, sayın Duvane gibi dikkatlilerin uyarılarını bekliyorum.

Todorun bir sayfada soyle aciklamasi vardi. Gubre ayari kosullara bagli olarakda degiskenlik gosteriyor. Hava durumu rakim ruzgar gibi ekenlere bagli olarak.

ateşkaptan beğendi.
fagu03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 02:44   #344
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Sayın ateskaptan. Ben safranboluda büyüdüm. Hanım inebolulu. Çatalzeytinin yarısı karabükde. Eniştem çatalzeytinli.

ateşkaptan beğendi.
Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 21:25   #345
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal Mesajı Göster
Sayın ateskaptan. Ben safranboluda büyüdüm. Hanım inebolulu. Çatalzeytinin yarısı karabükde. Eniştem çatalzeytinli.
Sayın Uysal,

Size söylemiştim, ortak dostlar çıkar diye.

Özellikle ilçe ismini yazmadım. Ama beni takip edenlerin çoğunun beldeyi tahmin edeceğini biliyorum.

Çatalzeytin; benim doğduğum ve bulunmaktan haz aldığım, vaktimin nasıl geçtiğini anlamadan yaşadığım, emeklilikte olması gerekenleri bulduğum, bozulmamış doğasıyla bana göre cennetten bir köşe.

Nisan başı geliyorum, Teknenin bakımı, topraksız tarım ile olan uğraşı derken,Temmuzun sonun da çingene tabir edilen palamut avı, dört gözle beklediğimiz bir etkinlik. İstavrit ve çinekop la devam eden balık avı sezonu, ekim sonun da Ankara'ya dönüşle sona eriyor.

Enişteniz buralı olduğuna göre, ziyaretine geldiğiniz de görüşürüz sanırım. Beni bulmanız için Ateş Kaptan rumuzu ile sorabilirsiniz.

Selam ve sevgiler.

Murat Uysal beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 21:45   #346
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Domateslerin alt dallarının alınması elzem. Hava akımının sağlanması, dolayısı ile hastalık oluşmasının önlenmesi ve besin eriyiğinden tasarruf için bu gün alt dallar koparıldı.

Name:  5.jpg
Views: 1506
Size:  46.2 KB

Ayrıca; Domates çiçeklerinden döllenme olduktan sonra, taşıyabileceği, beslenebileceği ve dolayısı ile irileşmesi için yeteri miktarda çiçek haricindeki uçta olan ve henüz gelişmemiş olanlar koparılmalıdır.

Name:  1.jpg
Views: 1526
Size:  58.7 KB

Nihayet arılar teşrif ettiler. Dereotu çiçekleri ile güzel bir görüntü oluşturdular.

Name:  2.jpg
Views: 1541
Size:  55.4 KB

Döllenen minik pembeler.

Name:  3.jpg
Views: 1498
Size:  34.2 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 13:53   #347
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-03-2014
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 30
#151'deki formülü çileklerime uyguluyorum marttan beri. Çileklerimin(festival) aromasında ekşilik fazla, meyveleri 3cm civarı büyüklüğe sahipler.. Biraz daha şekerlenmeleri hoş olur diye düşünüyorum. Aklıma potasyumsülfatı arttırmak geldi ama forumdaşlarıma danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
Sevgili "ateşkaptan" bu konuda sizin bir öneriniz varmı?
Büyük çileğimin aromasıda şekerli olmuş

Eklenen Resimler
  
duvane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 10:36   #348
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvane Mesajı Göster
#151'deki formülü çileklerime uyguluyorum marttan beri. Çileklerimin(festival) aromasında ekşilik fazla, meyveleri 3cm civarı büyüklüğe sahipler.. Biraz daha şekerlenmeleri hoş olur diye düşünüyorum. Aklıma potasyumsülfatı arttırmak geldi ama forumdaşlarıma danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
Sevgili "ateşkaptan" bu konuda sizin bir öneriniz varmı?
Büyük çileğimin aromasıda şekerli olmuş
151 deki formül ile ilgili düşüncelerimi daha önce yazmıştım. Gelişme çok iyi fakat çiçek tutumu az idi.

Dal, döl, bal. Potasyumu denemekte yarar var.

Büyük çileğini Allah bağışlasın, çok şeker. Çileklerden daha güzel.

Başarılar.

duvane beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 10:42   #349
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Dev kabak, çiçeklerini açtı. Çiçekleri bile çok büyük.

Bu dişi çiçek.

Name:  1.jpg
Views: 1488
Size:  37.8 KB

Bu da erkek çiçek.

Name:  5.jpg
Views: 1528
Size:  39.2 KB

Bu ise kavun dişi çiçeği.

Name:  3.jpg
Views: 1538
Size:  37.0 KB


Bu domates çeşiti. Likopenli domates. Marketten kış mevsiminde aldığım domateslerin tohumlarından.

Name:  4.jpg
Views: 1509
Size:  58.6 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2014, 12:27   #350
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Biberlerin çatal oluşturarak çiçeklenmeye başlamaları ve boylarının 1 metreye ulaşması sonucun da, altta kalan ve güneş alması azalan ve bu nedenle büyüme eğilimi gösteren yapraklarını kopartarak, hem besin eriyiğinden tasarruf yapmış, hem de biberin boylanması ve çiçeklenmesini teşvik etmiş oluruz. Dolayısı ile kuvvet yukarı bölüme kayar. Aynen domates de yaptığımız gibi.

Ayrıca, havalanması da sağlanmış olacaktır.

Name:  1.jpg
Views: 1480
Size:  59.0 KB

Name:  2.jpg
Views: 1473
Size:  47.8 KB

Domateslerde, ikinci evre besin eriyiği büyümeyi hızlandırdı.

Name:  6.jpg
Views: 1512
Size:  66.0 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2014, 22:39   #351
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Dev kabak; Salatalık için hazırlanan 50 litrelik besin eriyiğinin büyük bir bölümünü tek başına harcıyor. Her gün yeniden ilave yapıyorum. Salatalık besin eriyiği dördüncü aşamasındayım. Geçen yıl Domates besin eriyiği ile birlikte büyüttüğüm salatalıklar, belli bir zaman sonra salatalık dişi çiçekleri döllenmeyip sararıyorlardı. Burada ise böyle bir olayla karşılaşmadım. Salatalık besin eriyiği benden tam not aldı. Profesyonellerce de korkmadan kullanılabilir.

Name:  2.jpg
Views: 1538
Size:  77.5 KB

Gözlemlediğim Kabak dişi ve erkek çiçekleri bir gün içinde açtılar ve sonra kapandılar ve düştüler. Bir gün içinde de döllenme gerçekleşti.

Name:  1.jpg
Views: 1583
Size:  45.5 KB

Salatalık besin eriyiği ile büyüyen karpuz ve kavunların gelişimi fena değil. Gözlemleyip, sonucunu hep birlikte göreceğiz.

Name:  3.jpg
Views: 1502
Size:  39.7 KB

Biberler, çiçekten meyveye döndüler. Biber besin eriyiği geçen yıl kullanıp, sonuç aldığım tek evreli bir formül. Gelişim çok iyi, bit istilasına rağmen. Çok çabuk toparlandılar.

Name:  biber.jpg
Views: 1417
Size:  32.1 KB

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2014, 22:29   #352
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Dev kabak 9 gün önce döllendi. Şimdiden 4 kğ buldu. Yukarı doğru büyüyordu. Dalın, meyveyi taşıması imkansız, o yüzden yere yatırıldı. Fazla dallar ve uçlar koparıldı. Besin tasarrufu şart. 50 litrelik tanka, günde iki defa besin ilavesi yapıyorum.


Name:  2.jpg
Views: 1447
Size:  43.1 KB


Karpuz dev kabak yapraklarının altında büyürken, kabağa yaptığım operasyon sonun da yakalandı. Habersizce bu kadar büyümüş.

Name:  4.jpg
Views: 1426
Size:  35.5 KB

Yine dalların arasında büyüyen kavun meyvesi.

Name:  5.jpg
Views: 1383
Size:  25.7 KB

Domatesler de Florida 2012 3. evredeyim. Gelişme mükemmel.

Name:  7.jpg
Views: 1457
Size:  58.7 KB

Biberlerin alt dalları ve yaprakları alınınca temelli boylandılar. Çiçeklenme ve çiçekten meyveye dönüşüm mükemmel.

Name:  8.jpg
Views: 1399
Size:  59.9 KB

Milla ve oldgandalf beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2014, 22:36   #353
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Marulların artık hasat zamanı, Yapraklarını kopartarak belki 20 marulu koparmamış olduk.
Artık olgunlaştılar, sapa kalkmadan, çok büyüyenler komşularla birlikte tüketilecekler.

Name:  8.jpg
Views: 1439
Size:  51.0 KB


Akşam iftardan önce evin altındaki salıncaklı oturma grubundan limana bakış.

Name:  1.jpg
Views: 1381
Size:  18.1 KB

fagu03 ve Milla beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 07:10   #354
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Marulların artık hasat zamanı, Yapraklarını kopartarak belki 20 marulu koparmamış olduk.
Artık olgunlaştılar, sapa kalkmadan, çok büyüyenler komşularla birlikte tüketilecekler

Sn Ateskaptan

Bu soylediginizi tam anlayamadim. Yaprak hasati yaparak fazladan bir miktar marul elde edilmis mi oldu ? Koparsaydiniz toplam hasat daha az mi olacakti ?

Yaprak hasati yaptiginizda sapa kalkma riski olduguna gore, 35 gunde hasat yerine kac gunde mecburi hasat ( koparma ) yapmak durumu olustu ?

Bu tip hasat faydali oluyormu diye meraklandim, ornegin kendi intiyaci icin bir aile 7-8 marul dikip yaprak hasati yapsa ne sure devamedebilir diye meraktayim. Azami sure bilinirse koparmaya gecmeden nekadar once yeni marul dikecegini hesaplayabilecegiz.

Yaprak hasati yaptikca giderek kartlasma veya tat bozuklugu oldu mu ?

Bu ahiret sorulari gelse gelse Rize`liden gelirdi zaten, saglicakla kaliniz.

Milla beğendi.
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 07:58   #355
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
Sayın ateşkaptan hocam,

ne güzel sonuçlar,başarılarınızı gördükçe,kendim başarmış gibi seviniyorum,

dev kabağın sonunu merak ediyorum

kolay gelsin...

volkan0048 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 20:35   #356
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Sn Ateskaptan

Bu soylediginizi tam anlayamadim. Yaprak hasati yaparak fazladan bir miktar marul elde edilmis mi oldu ? Koparsaydiniz toplam hasat daha az mi olacakti ?

Yaprak hasati yaptiginizda sapa kalkma riski olduguna gore, 35 gunde hasat yerine kac gunde mecburi hasat ( koparma ) yapmak durumu olustu ?

Bu tip hasat faydali oluyormu diye meraklandim, ornegin kendi intiyaci icin bir aile 7-8 marul dikip yaprak hasati yapsa ne sure devamedebilir diye meraktayim. Azami sure bilinirse koparmaya gecmeden nekadar once yeni marul dikecegini hesaplayabilecegiz.

Yaprak hasati yaptikca giderek kartlasma veya tat bozuklugu oldu mu ?

Bu ahiret sorulari gelse gelse Rize`liden gelirdi zaten, saglicakla kaliniz.[/QUOTE]

Sayın Kızıltan;

Marul büyümeye başlayınca, kökünden koparmadan, yan dallarını koparmak suretiyle, her akşam soframızda salata olarak gelmiş oldu. Eğer dibinden koparsa idim, tahminen 20 kök marul kesilmiş olacaktı. (Bu sistemi öneren sizsiniz. Sistem başarılı oldu)

Ancak; Marulların nihayet bir ömrü var. Hele mevsim yaz olunca sıcakların etkisiyle hemen sapa kalkma eğilimindeler. Koparılan kısımların mutlaka perlit içine alınması gerekir.

Yaprak hasatında tat bozukluğu olabileceği (toprakta oluyormuş) söylendi ama, tadında ve büyümesinde hiç bir sorun görmedim.

Kış olsa idi hemen sapa kalkmayıp, uzun süre yaprak hasadı yapılabileceğini sanıyorum.

Benim marullar yedikule marulu, artık kapanıp olgunlaşmak üzereler. 100 kök dikmiştim. Biraz da göbeğinden istifade edelim.)

kiziltan ve Milla beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 20:40   #357
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi volkan0048 Mesajı Göster
Sayın ateşkaptan hocam,

ne güzel sonuçlar,başarılarınızı gördükçe,kendim başarmış gibi seviniyorum,

dev kabağın sonunu merak ediyorum

kolay gelsin...
Bu kabak 70 kğ gelmiş olan kabağın tohumundan. Bakalım besin eriyiği ile ne kadar büyüyecek, salatalık için hazırlanmış besin eriyiği yeterli gelecek mi? Burada paylaşıp hep beraber göreceğiz inşallah.

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Başarılar dilerim.

fagu03 ve Milla beğendi.
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 22:27   #358
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Ateskaptan

Denemenin basarili olmasina sevindim.
Tesekkurler
Saglicakla kaliniz

ateşkaptan beğendi.
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 22:41   #359
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Ateskaptan

Internette okudugum ve kisin toprakta denedigim bir sey daha var, kis sartlari ve evde sadece kuzey isigi aldigimizdan sonucunu goremedigim bir yontem.

Yaprak hasadi yaptiginiz marullari sokmeye baslayinca, mumkunse iki tanesini yuzeyden ( perlitten ) 3-5 cm yukaridan maket bicagi ile kesiniz. Kalan kisim cok kisa surede yeniden yaprak verip buyuyor. Ben denemeyi bitiremedigimden buyume suresini tam olarak bilmiyorum.

Bu bana bir yumurta ureticisinin yaptiklarini da hatirlatiyor. Tavuklar yaslanip artik yumurta verimliligi dustugunde, yemlerini hergun biraz azaltarak sonunda kesiyor. Tavuklar tum tuylerini dokuyor, kellesiyor. Sonrasinda yavas yavas yem veriyor ve eski yemleme duzenine ulasinca tavuklar yeniden yumurta veriyor. Hani cep telefonu pillerine sok elektrik verip tekrar kullananlar gibi.

Iki kokte deneyebilirseniz, sonuc iyi olursa bir yenilik olur. Internette bunu kelem, kirmizi kelem gibi urunlerde de yaptiklarini okudum.

Denemeye meraklisiniz diye onereyim dedim,
Saglicakla kaliniz

ateşkaptan ve Milla beğendi.
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2014, 08:37   #360
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
Sayın ateşkaptan ve kızıltan hocalarım,

sizlerden çok şeyler öğreniyoruz, birinizin araştırıp öğrendiğini tavsiye ederek

yönlendirmeniz, birinizin de yeni tavsiye ve bilgileri uygulama merakınız, sayesinde biz de

çok güzel bilgiler,denemeler ve sonuçlar sayesinde,

Bilgi haznemiz artıyor,

bu hafife alınacak şeyler değil,

bir sürü arge, zaman ve Ansiklopedi'lere bedel bilgiler,

kısaca hazine değerinde şeyler bunlar,

sizlere teşekkür ediyorum,

Allah razı olsun diyorum,

saygılar....

ateşkaptan ve Milla beğendi.
volkan0048 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025