![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Sayın İdris Şenol hemşerim, Sayın Sulukök, Sayın Kimyager ve beğenide bulunan tüm dostlar hepinize çok teşekkür ederim. Sayın Sulukök; Ben de zaman zaman çilek ağacı dediğimiz boruların dibinde biriken besinli suyu el pompası ile çekerek soğanların üzerinden dökerek sulama yapıyorum. Bu şekilde sulanarak yetiştirdiğim soğanları da afiyetle ailecek yiyoruz. Bu güne kadar bir sıkıntısını görmedik, bence bir sıkıntı olmaz. Ama üstadlar ne der bir de ona bakmak lazım. Saygılarımla Turhan Engin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Ellerinize sağlık, hepsi tertemiz, capcanlı, sağlıklı. Seranız da çok düzgün, tertipli. Ben henüz düzen kurmayı beceremedim, içerisi tamirhane gibi, sizinki ise çiçekçi vitrini gibi. Buna paralel bir soru soracağım. Ben de denemek için perlite soğan diktim. Büyüdüler de, fena değil boyları kalınlıkları. Ama domatese öncelik verdiğim için bunların doğru dürüst sulama sistemi bile yok. Ara sıra plastik şişenin delik kapağından püskürterek besliyorum. Yine domates besini. Sorum şu, böyle biraz uyduruk tepeden püskürtme yaptığım için soğan gövdesi de nasibini alıyor. Domatesten korkum yok, besleme kökten, meyve tepede, bulaşık korkum yok. Ama soğanlardan çekiniyorum. Bir haftadır 0 EC su ile besliyorum, bulaşık varsa gitsin diye. Ne de olsa kök bitkisi ve de köke yakın yerleri yiyor olacağız. Bir aralar Sayın İsmail Karagülle epey kafa yormuştu bu konulara. Ne dersiniz (herkese sormuş olayım), ben bu soğanları yiyebilir miyim?.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Allah nazarlardan saklasın. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Sayın Turhan Bey çalışmalarınız için sizi kutlarım ben de bu yıl bu işe başlayan biri olarak ufak tefek aksaklıklar olsa da şimdilik iyi gidiyor. Bu sene çıraklık dönemimiz bakalım ilerki yıllarda neler olacak kısmet olursa tabiii bu yıl sorun olur da bırakmaz isek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın Mustafa Tepe; Öncelikle beğeniniz için teşekkür ederim.Aksaklıklar ,talihsizlikler ve hatalar hepimizde olmuştur . Ve de olmaktadır.Asıl mesele bütün olumsuzluklarla bıkmadan usanmadan mücadele verebilmektir. İnşallah sonraki yıllarda çok daha iyi işler çıkarmanız dileği ile ;İyi çalışmalar, bereketli hasatlar temenni ederim. Saygılarımla Turhan Engin... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili topraksız tarım severler, Bu sezon seramda geçmiş yıllarda kullanmış olduğum adını beşibiryerde verdiğim agregatıma iki malzeme daha ekleyerek ( vermikülit ve solucan gübresi ) yedisibiryerde bir agregat hazırladım. Kullandığım bitki besinini değiştirmeden fidelerimi ektim. Bitkilerimin gelişimine ait fotoğrafları zaman zaman sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Hepinize bereketli hasatlar diler, saygılar sunarım... Turhan ENGİN Domateslere ait fotoğraflarla başlayalım... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberlere ait fotoğraflar, |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Patlıcanlara ait fotoğraflar, |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Turhan Bey Maşallah ne çalışma ne azim ne özen ne intizam ne ne ne sizi tebrik ederim diyecek hiçbirşey yok sadece sizi alkışlıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Ellerinize saglik, o nazar boncugunun biraz buyugunu tam ortaya koysaniz da nazardan korusa. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar; Sayın Mustafa Tepe Hocam,Sayın Engin Kızıltan ve diğer arkadaşlar, beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Sayın Kızıltan nazar boncuğunun çapı on santimetre fotoğrafta küçük gibi görünüyor . Kayınvalide' min hediyesi olduğundan etki alanı geniştir . Siz hiç merak etmeyin tam koruma sağlar. Sayın Tepe , sizin çalışmalarınız da mükemmel başarılarınızın devamını dilerim Görüşmek umudu ile , kalın sağlıcakla Saygılarımla Turhan Engin |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
böyle kayınvalide dostlarbaşına )çalışmalarınız çok güzel |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın İdris Şenol, darısı hepimizin başına... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2016
|
çok güzeli. elinize emeğinize sağlık |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
selam turhan engin bey akıllı vana sistem kurmuştunuz nasıl gitti çalışmanız birde vidoonuz var ![]() https://www.youtube.com/watch?v=q6Nv5QUogeA |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın İdris Şenol; Akıllı vana (auto pot) sistemini kurduktan sonra bir arkadaşım ısrarla bunu istedi ben de kendisine hediye ettim.Ben sistemi verdikten üç ay sonra tayini çıktı ve Çorlu dan ayrıldı.Kendisi ile telefonda ara sıra görüşüyoruz. Sistemin çalışmasından gayet memnun. Saygılarımla Turhan Engin. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam sevgili topraksız tarım severler, Uzunca bir zamandan beri yapmış olduğum topraksız tarım sistemi kurulumlarından dolayı forumda paylaşımda bulunamadım... Daha sonra bu çalışmaları sizlerle paylaşacağım... Bugün ise soğuyan havaların etkisinden bir nebze kurtulmak adına yazdan kalan, daha önceden paylaşmadığım seramızın en coşkulu halinin görüntülerini takdirlerinize sunuyorum... Öncelikle salatalık fotoğraflarıyla başlayalım... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Biber ve biberiyeler... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kudret narı fotoğrafları... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2016
|
tablo gibi olmuş maşallah hıyarlar topraklı tarımdamı yetiştiriyorsunuz |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
|
Abicim, gene döktürmüşsün emeklerine sağlık.... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın Beşiktaşlı ve Sayın Volkan0048; Sayın Beşiktaşlı, görmüş olduğunuz bütün ürünler topraksız tarımda yetiştiriliyor. Saygılarımla Turhan Engin... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ocak ayı başlarında kurulumuna başlayıp bitirdiğimiz 100 metrekarelik topraksız çilek serasına ait fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum... Öncelikli olarak sera içerisinin membran ile kaplanması ve saksı standlarının imalat ve kurulumuna ait fotoğraflarla başlayalım... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Beşibiryerde agregatın hazırlanması aşmasındaki fotoğraflarla devam ediyoruz... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıların hazırlanması ve doldurulması ait fotoğraflar... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
|
Turhan abim, süpersin emeklerine sağlık, çok çok güzel.... Allah'a emanet olasın başarılar... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Kardeşim; Sizlere de çalışmalarınızda başarılar, sağ olun var olun... Saygılarımla Turhan Engin. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın topraksız tarım severler. Seramın nisan 2017 fotoğraflarını beğeninize sunuyorum. herkese mutlu bir hafta sonu dilerim. Saygılarımla Turhan ENGİN |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların devamı; |
|