![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn Todor; Işık altında dediğiniz gibi bitkinin resmini çekip negatifini aldım. Bu görünüşe göre kırmızı led ihtiyacı var sanırım benim bitkilerin. Doğru mudur ? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
İlçe Bazında Güneşlenme Süre ve Şiddet İstatistikleri
Ana konu başlığından farklı bir konu ama ışık/renk konusunun devamı olarak burada devam etmeyi uygun gördüm; daha uygun bir konu başlığı varsa oraya aktarılabilir. Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE)'nin Türkiye genelinde bir Güneşlenme Haritası var. Bunun da ilçeler bazında ayrıntlarına erişmek mümkün. Aylara göre günlük güneşlenme süreleri ve şiddetlerini görebiliyorsunuz. GEPA Günlük radyasyon miktarını günlük güneşlenme süresine bölerek ortalama güneş ışığı şiddetini bulabilirsiniz. Mesela Edremit için Haziran ayı radyasyon ortalaması olarak 6.36 KWh/m2-gün ve güneşlenme süresi olarak da 11.52 saat verilmiş. 6.36 KWh/m2 / 11.52 saat = 552 watt/m2 buluruz. Daha sıcak bölgelerde bu değer 1000 watt/m2 civarında olabilir. Bu bilgiyi de bitkilerin sulama ihtiyacının belirlenmesinde kullanabiliriz. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında mantık çok basit; nesnenin rengi olarak gördüğümüz şey, üzerine düşen beyaz ışığın yansımasıdır. Eğer tüm düşen ışığı yansıtıyorsa biz objeyi beyaz, hiç yansıtmıyorsa siyah görürüz. Eğer obje sarı ise, bu demektir ki sadece tayftaki sarı ışğıı yansıtıyor, diğerlerini absorbe ediyor. Zaten bize de bitkinin absorbe ettiği ışık lazım değil mi? O yüzden renginin kontrastı bize yeterli. Neden bitkiye kullanmayacağı ışığı verip boş yere enerji tüketelim. ![]() Fotoğraftaki bitki için konuşursak, bence 7 kırmızı 3 mavi veya 8 kırmızı 2 mavi led ihtiyacımızı karşılar diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|