agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2011, 22:38   #91
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Artık boy uzamasını kıyaslayacak duvarda kalmamış. Ama korkarım ki o ormanda domates toplamaya gittiğinizde kırmızı başlıklı kızın kurdu çıkar karşınıza. Hala kıyıpta bir seyreltme yapamadınız herhalde.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 23:08   #92
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın sarıcan budama yapmak istiyorumda ya kurt çıkarsa. Kurda kuşa yem olmaktan korkuyorum. Şaka bir yana sistemin çok iyi olduğu söylenemez. 3 sıra olması büyük dezavantaj. birdahaki sezona nasip olursa teksıra ve öne dikeceğim. Aslında parkuru iki sıra olarak yeniden yapmayı düşünüyorum.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 23:27   #93
Ağaç Dostu

Teşekkürler sayın sevilseyyar. Gelişme gerçekten güzel gidiyor, sera bekçisi görevini yerine getitiyor ama ben üstüme düşeni yapamadım. Dur bakalım nasıl gelişecek derken sayın sarıcanın dediği gibi kendimi ormanın içinde buldum. Bütün koltuklar çiçeklenmiş şimdide budamaya kıyamıyorum. Ama tabiiki budanması lazım. Usulüne uygun budama yapmak bu zamandan sonra tabiiki çok zor ama ne olursa olsun budanmasıda şart.

Eski 19-06-2011, 00:05   #94
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Nasıl olsa topraksız, kur yan tarafa bir parkur gelip hemen transfer yapalım yarısını öbür parkura.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 17:39   #95
Ağaç Dostu

Bir miktar budama yaptım ama iş işten geçmiş.

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2011, 18:06   #96
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Hakikaten Sn Sarıcanın dediği gibi ölçecek duvar falan kalmamış.

1 ayda o küçücük fideler inanılmaz boyutlarda.

Görünen o ki emekliliği beklemeye de gerek yok. Haftada 1 gün bir kaç saat koltuk ve yaprak budamasına zaman ayırmak yeterli. Çalışırken ek bir gelir için sera bekçisi çok net zaman kazandırıyor. Artısı bitkiye optimum seviyede gelişme potansiyeli kazandırıyor.

Kudret bey elinize sağlık. Hayallerimizin önünü açıyorsun.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 18:13   #97
Ağaç Dostu

Müsait olursanız inşallah ben de terasınızı ziyaret edeceğim. O zaman budaması benden) Tabii kıyabilirsek)

Eski 19-06-2011, 19:13   #98
Ağaç Dostu

ibrahim doğan's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2010
kudret bey,bende ilk zamanlarda budamaya kıyamadım ama bu arada domateslerim epey geri kaldı.sizinle telefonde konuştuğumuz gibi sanırım ben biraz eksik EC ile sulama yaptım bugün kuyu suyunu ölçtüm EC 70 çıktı buna göre demek ki ben şimdiye kadar yaklaşık olarak domateslerimi hep 175-180 EC ile sulamışım bugün EC yi 3.00 olarak ayarladım sanırım bundan sonraki gelişmeler daha iyi olacak....

eh ne yapalım bizim sera bekçimiz yok bu kadar yapabildik bu arada sera bekçisinin marifetlerinide zevkle izliyoruz ellerinize sağlık...bol hasatlar dilerim.....

ibrahim doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 20:13   #99
Ağaç Dostu

Buyrun beklerim sevgili soilless, budamayı beraber yapalım. Ama domates ormanında kaybolursanız karışmam.

Eski 19-06-2011, 20:26   #100
Ağaç Dostu

Sayın ibrahim doğan,önemli olan hatanın nereden kaynaklandığını bulmak ve bir daha tekrarlamamak. Bayağı bir tecrübeniz ve bilgi birikiminiz oldu. Eminimki bundan sonraki çalışmalarınızda çok daha az hata yapacak ve çok daha başarılı olacaksınız. Sondurum hakkında yeni resimler bekliyoruz. kolaygelsin.

Eski 21-06-2011, 12:45   #101
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-11-2010
Merhaba arkadaşlar;
Bu sabah besin eriyiğimi almak üzere Kudret Bey ile buluştuk.Beni evlerinde misafir edip kahve ikram ettiler sağolsunlar.Bu vesile ile hem saygıdeğer eşi ile tanışma hem de teraslarını görme imkanı buldum.Terası ve domates ormanını gören diğer arkadaşlar gibi ben de hayran kaldım.Otomatik EC metreyi de görmüş oldum.Sadece domatesler değil diğer tüm bitkiler şahaneydi.Tam bir hobi terası,insan tüm gününü orada geçirebilir.Çileklerin tadına bakmadan edemedim tabi kiKendisini tüm çalışmaları için kutluyorum,saygıdeğer eşine de misafirperverliği için ayrıca teşekkürler ediyorum.

sevilseyyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 18:22   #102
Ağaç Dostu

Çok naziksiniz sayın sevilseyyar, biz teşekkür ederiz, yine belkeriz. Kapımız bütün arkadaşlarımıza açıktır.

Eski 23-06-2011, 19:27   #103
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2011
Saygıdeger Hocam çalışmalarınızı büyük bir sevinçle izliyoruz her zaman oldugu gibi ufkumuzu genişletmektesiniz IŞIGINIZ daim olsun bizleri aydınlatma yolundaki çabalarınızı takdir etmekteyiz. izlemekteyiz . sisteme ( ph metreden önce ) daha efektif ve çevreci olabilecek ozon jenaratörü önerim hem sistemi dezenfekte edebilmek hemde köklerin gereksinimi olan O2 i en üst düzeyde saglayabilmek için .. ph nasılsa gündelik müdahalerle çözülebilir fakat dezenfeksiyon (=az veya yok insektisit, fungusit ) çok oksijen bol hava demek saygılarımla ...

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 20:57   #104
Ağaç Dostu

Merhabalar sayın fusion1, serabekçisini programlarken sisteme birde ozon jeneratörü gerek diye düşündüm. Ancak inanın budamaya vakit bulamadığım gibi ozon u da bağlamaya vakit bulamadım. Fakat araştırma, neticeyi görme adına mutlaka bağlıyacağım.
Ozonun sisteme artı veya eksisini beraberce göreceğiz ama birazıcık zamana ihtiyacım var. Herkese selamlar sevgiler.

Eski 23-06-2011, 21:34   #105
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Yorulmak bilmiyorsun kudret abi ...

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:49   #106
Ağaçsever

Bence yoruldu , her bir talabe koşmaktan, her bir yoruma yazmaktan ; ondandı istegim , el ele verelim Kudret hoca ve diger ustalara örnek çalışma olanagı sunalım bırakalım usta çalışabilsin ögretebilsin bizlerde taşıyalım budayalım .ögrenip gelişebilelim zor degil AMAÇ HOCALAR VAR VE PAYLAŞABİLİRKEN OMUZ VERMEK bilgi - sevgi paylaştıkça büyür, üretir çogalır felsefesine destek olabilmek üzülerek görüyorum ve biliyorum Kudret hoca ve diger üstadlar yaptıklarında MİNUMUM YASASINa uymak zorunda bırakılıyorlar .. yazık ...

Düzenleyen fusion1 : 25-06-2011 saat 22:19 Neden: türkçe
Eski 23-06-2011, 23:58   #107
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Kudret Bey,
Ancak bugün okumak nasip oldu mesajları. Hızlı bir şekilde geçtim fakat. Niyetim yarı daha sakin bir şekilde okumak. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın. Harikasınız.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 14:12   #108
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Kudret Bey,
Sizi hayranlıkla izlemeye devam ediyoruz.
Sistemin Ph ını kontrol altına almak için, dönüş suyunu filtrasyon sisteminden ( kum filtrasyonu, aktif karbon ve su yumusatma ) gecirmek nasıl olur acaba?

AEvren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 21:24   #109
Ağaç Dostu

Kudret bey,

sera bekçimizin değerlendirmesini resimlerle yapıyorduk. Bu aralar resim göremiyoruz. Muhtemelen yoğunsunuz. Resimleri bekliyoruz çünkü her bir gelişim aşamasını incelemek, değerlendirmek istiyorum.

teşekkür ve saygılarımla

Eski 27-06-2011, 21:54   #110
Ağaç Dostu

Sayın AEvren söylediğiniz sistem tabiiki denemeye değer ancak daha büyük sistemler için
daha geçerli olur düşüncesindeyim. Bu sistemde 18 kök domates var ve tank hacmi 45*60*37 cm yani toplam 100 litrelik. Söylemiş olduğunuz sistem biraz hacimli bir sistemdir. yer kısıtlı olunca bazı denemeleri yapmak zorlaşıyor. Ama fikir güzel, teşekkür ederim.

Eski 27-06-2011, 22:46   #111
Ağaç Dostu

Haklısınız sayın soilless, ilginin biraz azalması ve belkide en geçerli sebep budamakta geç kalınca yeşillik ormanına dönmesi, domates yetiştirmekten uzaklaşması oldu.
Ama asıl gayenin takibi tabiiki bütün hızıyla devam ediyor, ve edindiğim bilgiler domates için yeni besin eriyiği formülleri geliştirmemi sağlıyor, ve bu gelişmelerin artılarını sayın sevilseyyarın serasında hazırlamış olduğum besin eriyikleriyle görmeye çalışıyorum. Ancak sera kurulumunda sayın sevilseyyar ve eşleri sayın Ünal beyinde kabullendikleri bazı hataların olması ve baştan yaşanan bazı talihsizlikler yapılan deneydede bazı olumsuzlukları taşımaya devam ediyor.
Elimden geldiği kadar edindiğim bilgileri taşımaya ve olumlu neticeleri görmeye çalışıyorum. Yani anlıyacağınız boş durmuyorum.
İki gün sonra domatesler 6 haftalık olacaklar. resimliyeceğim ve sera bekçisi hakkında yorumlarınızı bekliyeceğim.

Eski 28-06-2011, 20:33   #112
Ağaçsever

Degerli Hocam ; ne ilgi azaldı ne büyük sistem, beklentileri ne ph sorunu. sorun sizin otamatik ec-ph metre = TEZELMETRE ye yogunlaşmanızda; haklısınızda ; sorun biz topraksız tarım gönüllülerinin sizi hayret ve merakla beklemenin ötesinde bir adım öteye geçememizden kaynaklanmakta . Belki buda kültürel birikimimizin getirisi hepimiz bekle, gör ,izle begendin ,kopyala algılarız günün birinde ELBET, DEMEKTEYİZ .
Elimizi taşın altına kor dener, üretir, paylaşabiliriz belkide gelecekde .. ticari kaygıların ötesinde BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR ögretisinin IŞIGI altında .
Degerli Hocam ;sistemde eksik görebildigimce olayın bir bütün oldugundan uzaklaşmak . Sizin çok degerli katkılarınız ,emeginiz çabalarınızla EC VE PH degerlerine odaklanırken , bitki gelişimi, budama, çiceklenme , döllenme ile daha az ilgilenmenizden . Nem oranı. ortam ısısı ,rüzgar hızı , bitki gereksimleri ,uygun ph , hastalıklar, koruyucu önlemler birlikte optimum seviyelerde tutulabildigice maksimum sonuç elde edilebilir. Yoksa bu ve diger benzer etkenlerin herhangi birinin bitki gereksinimimden farkli olması koşulunda kıyaslamak, degerlendirebilmek, ölçüleyebilmek oldukça güctür .
Gecensene yagmur yagdı ürün iyiydi bu sene yagmur yok üründe kötü .nün ötesine geçemeyiz.. bizlere düşen siz USTALARIMIZA öncelikle optimum olanakları saglamak ; sonrası biliyorumki daha bilimsel daha paylaşımcı daha üretken bir çaışma olacak . sistemi bir bütün olarak ele alabilip her şeyi en üst düzeyde saglayabilirsek sonuçlarımızda en üst düzeyde olacak yeşille ,saglıkla kalın SAYGILARIMLA..

Düzenleyen fusion1 : 28-06-2011 saat 20:50 Neden: türkçe
Eski 28-06-2011, 21:29   #113
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-11-2010
İyi akşamlar;
Topraksız tarım sistemini öğrenmeye,tanımaya uzun zamandır çalışıyoruz(okuyarak veya izleyerek) ama 16 mayıs ta fideleri diktiğimizden beri uygulama olarak ta bilgilenmeye başladık.Seramızın kurulum aşamasında adına amatörlük veya tecrübesizlik diyebileceğimiz hatalar yaptık.Sistemin drenajını tam sağlıklı yapamadık,fidelerin dikildiği hatların uzunluğu ise ikinci önemli hatamızdı.Ama en büyük hatamızın besin eriyiği konusunda olduğunu Sayın Kudret Bey ile iletişime geçince anladık.Yanlış bilgilendirme sonucu çok yanlış besinler ile başladığımızı öğrendik.Ama en önemlisi bu işten vazgeçmedik Besin eriyiğimizi sağlıklı verince fidelerimizdeki gelişmeler bizi sevindirdi.Sayın Kudret Bey'in evindeki terasında denediği ve başarı elde ettiği besinler bizim seramızda 780 fidede de oldukça başarılı sonuçlar veriyor.Bizim drenaj ve hat uzunluğu konusundaki sorunlarımız olmasa idi çok daha iyi sonuçlar alabileceğimize eminiz.Biz seramızda Sayın Kudret Bey'in kıyamadığı bütün koltukları alıyoruz ve gerekli alt budamaları yapıyoruz.İlk ve ikinci sürgün meyveler gayet iyi durumda.Kudret Bey'e araştırmaları ve emeği için müteşekkiriz.
Bugün ikinci sürgün meyveler için budama yaptık ve onları da askıya aldık.Resimlerini ekliyorum.
Saygılar.

Eklenen Resimler

sevilseyyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 14:10   #114
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar, sayın sevilseyyarın domateslere gösterdiği ilgi ve alakasını taktir etmemek mümkün değil. her bir domatesi vaktini geçirmeden buduyor, temizliyor, koltuklarını alıyor vel hasıl bu işi hakkınca yapıyor. kendilerini kutluyorum tebrikler.
Ama ben maalesef gerekli özeni gösteremiyorum. onun içinde , hani atalarımız demişya... Bakarsan bağ olur , bakmassan dağ olur. İşte size tam 6 haftalık bakımsız bir domates ormanı.
Ben görevimi yapamasamda sera bekçisi aksatmıyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kudret Tezel : 03-07-2011 saat 22:39
Eski 29-06-2011, 14:46   #115
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Sayın Kudret TEZEL Bey

Konuyu çok özür dilereyerek bölüyorum fakat heyecanıma verin.
Besin ve EC metre ile ilgili ÖM göndermiştim.Yoğunluğunuzdan mı cevap vermediğinizi bilmiyorum fakat okuyup okumadığınızla ilgili teyit almak istedim.

Ayrıca Sera Bekçisininde satışını düşünüyormusunuz ?

real_agabey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 21:52   #116
Ağaç Dostu

Kudret bey,

Sera bekçisi otomatik çalışıyor ve binaların ortasında el değmemiş tropik orman yaratıyor. El değemediği de kesin )

Ama gerçekten binaların arasında yemyeşil tropik orman, vaha gibi duruyor. Eline emeğine sağlık. İnanıyorum ki seyretmek bile bir zevktir.

Eski 03-07-2011, 22:43   #117
Ağaç Dostu

Evet sayın soilles yeşilliği seyretmekte çok zevkli de domatesleri görmek için ormana dalmak lazım. gerçekten tam bir orman oldu.:

asilturk1 beğendi.
Eski 06-07-2011, 09:19   #118
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar, oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş ama gerçekten bu yer bu domates ağacına dar geldi.Yüzlerce değil binlerce çiçek var ve hepside ya meyve tutmuş veya tutmak üzere.Çicekler meyve oluyor, ve bir taraftanda yeni çiçekler açıyor.
Sera bekçisi görevini yapıyor ama benim sera bekçisiyle ilgilenmem zorşaltı , zira sera bekçisi parkurdan 30-40 cm uzakta duruyor. oysa en az 2-3 metre olmalıymış.
Hayat tecrübelerle doludur. Seneye nasib olursa tedbirini alırız. Ancak bukadar sıklıkta domatesleri kızartabilecekmiyiz merak ediyorum.
Yerkirazları olgunlaşmaya başladı. fakat sert esen rüzgar dallarını kırıyor. Çok nazik bir bitki . Bağlamaya çalıştım ama bir kaç dal ve meyve telef olduktan sonra.
Terasımızda birde ceviz ağacımız var. Karganın çileklerin dibine sakladığı ceviz bayağı boy attı. Kargadan hediye.

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2011, 09:25   #119
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Berber masrafınız pahalıya mal olacak gibi

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 09:26   #120
Ağaç Dostu

resimlerin devamı, enson resimde üzümümüz.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025