agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Todor
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2011, 20:48   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Marka vermenizde sakınca yok. Gümüş iyodürlü hidrojen peroksit olarak Huwasan'ı denemekistiyorum fakat şöyle bir çekincem var;

Daha önce fesleğenler için hidrojen peroksit kullandım. Bitkinin raf ömrünü aşırı kısaltıyor. Öyle ki, hasat ettiğim fesleğen 1 saat içinde sünüp ölüyordu. O yüzden köklü yolladım çünkü köklü olunca 1-2 gün dayanıyor. Fakat kabzımallarda alışılmışın dışında ürünleri satmayı pek istemiyorlar. Ayrıca her demetin kökünü tek tek jelatinlemek oldukça işçilik ve vakit kaybına yol açıyor.

Şimdi bahsettiğiniz ürünü deneyemiyorum çünkü havuzlarım 3500 marul alıyor. Yaptığım her bir deneme 3500 marulumu riske ediyor.

Ayrıca gümüş kolloidli hidrojen peroksit veya benzerleri kurbağalarıma nasıl bir etki yapacak onu da kestiremiyorum. Minik yardımcılarımın acılar içinde uzun bir ölüm yaşamasını hiç istemem. Kurbağalarım ölürse bu sefer böcek ilacı kullanmak zorunda kalacağım. Şimdilik kurbağalar kelebekleri yakalıyor ve marullarda tırtıl zararı yok denecek kadar az oluyor. Yılan da havuzdan havuza gezerek kurbağa popülasyonunu dengede tutuyor. Semenderlerin ne iş yaptığını henüz çözemedim ama kesin iyi bir şey yapıyorlardır.

Daha uygun bir zamanımda tüm kurulum ve gelişim aşamalarını ayrıntılı olarak anlatacağım bir başlık açacağım. Şimdilik bahsi geldikçe tek tek fotoğraf ekleyebiliyorum.

İlk foto mayıs 15 ikinci foto haziran 15 fesleğenlerim;
bir demetini 1 liradan sattım. bir demetde 10 kök vardı. Fotoğrafta toplam 20.000 kök var.Bir çeşit raft sistem.
Anca maliyetini karşılayınca bir daha fesleğen yapmadım.
Name:  DSCF1341 (Small).jpg
Views: 1324
Size:  71.0 KB
Name:  DSCF1357 (Small).jpg
Views: 1268
Size:  61.7 KB

pria beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025