Sayın Todor verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizin de belirttiğiniz gibi, fiziksel şartlar ve bitkinin kendisi ile ilgili değişkenler ve bu değişkenlerin yarattığı farklılıkları görebilmek ve ince ayarları yapabilmek en önemli faktör.
İki yıl önce balkonda yaptığım lollo rosso ve bir kaç çeşit marul denemesinde, arada fark olup olmayacağını görmek için bir kaç tane marulu da toprakta denemiş, elli metre arayla bile farklılıklar olabildiğine bizzat şahit olmuştum.
Ticari sır konusunda tamamen sizinle aynı fikirdeyim. Dediğiniz gibi, yalnızca benden öğrendiği bir bilgiden yararlanarak bir takım sonuçlara ulaşabilmiş olması muhtemel bir arkadaşın, sorduğum bir soruya o şekilde karşılık vermesi gerçekten can sıkıcı.
Aslında sizin tarzınızdan böyle bir şeye karşı olduğunuzu az çok biliyorum ama forumda bu tür örnekler var ve biraz da o taraflara gönderme yapmak amacıyla o şekilde sormuştum.
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
Ekleme: Lollo Rosso gibi koyu renkli bitkilerin renklerinin koyulaşması için, özellikle sıcak havalarda, potasyumun arttırılması gerektiğini bir yerlerde okumuştum. Sizin örneğiniz de bunu birebir teyit etmiş oldu.
|