![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Menhaba Sn.Burcublt, İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun zamandır forumu ziyaret edemiyordum.Ancak bu gün sorularınızı okuyabildim. Ben maliyetleri en aza indirmek için gayret ettim.Hurda malzemelerle geçen yılın fiyatlarıyla demir aksamı yani üç tünel ve içindeki 5 katlı yapıyı yaklaşık 6 bin liraya mal ettim.Masraflarımız bundan sonra hızlanarak devam ediyor.Tünellere koyduğumuz katı malzemeler(perlit+torf+pomza+leonardit),tünel içinde kullandığımız plastik oluk malzemeleri,üst örtü plastikleri,bağlantğ parçaları,çivi,damlama sulama malzemeleri,su motoru,gübre tankımız,elektrik aboneliği,montaj işçiliği(demir kaynak işçiliği),nakliye masrafları(Demir ve tüm malzemelerin taşınması),fide dikim işçiligi,işçiye verilen öğle yemekleri...ve şu anda aklıma gelmeyen diğer kalemlerle birlikte toplam 12 bin lira masrafım oldu.Bu gün demir fiyatları geçen yıla göre yaklaşık %40 civarı daha pahalı,Piyasa araştırması ile buna ulaşablirsiniz. Aylık elektrik masrafını değil de toplam sezonluk elektrik masrafım 200lira civarında oldru.Seramda genelde işçiliği eşimle birlikte kendimiz yaptık.Ancak çilek temizliğinde ve toplamasında iki kişi daha çalıştırdık. Umarım açıklamalarım yararlı olmuştur.Çalışmalırınızda başarılar dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|