agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni92Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-02-2011, 09:32   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sn.Farukmagat,
1--0,5 lik siyah naylonu oluk malzemesi olarak kullandım.A lar arasında kaynattığım demirlere çivi ile diktim.Ancak sulamalarla birlikte oluk içi ağırlğının artmasıyla oluklarda sarkmalar oluştu.Bunun üzerine oluk naylonunu A lar arasına kaynattığım demirlere sera ipleriyle bağladım ve sorun şimdilik çözüldü.Hasat sonunda ise oluk naylonlarınıdeğiştirip plastik çıtalarla demirlere tutturacağım.Aynı zamanda kullandığım rerlit ve torfa ilaveten yanmış çıftlik gübresi de ekleyeceğim.
2--A tipi sistem 2x2x2 şeklinde bir eşkenar üçgen olarak kaynatıldı.A lar arasındaki mesafeler ise oluklarda sarkma lar olmasın diye 1,5 m.olarak düşünüldü.
3-- İki kat arası mesafe ise 40 cm.olarak düşünüldü.Eşkenar üçgen olması nedeniyle drenajda akan fazla sular alt katları fazla etkilemiyor.****** bunları borularlada drene edebilirsiniz.
4--Her gün sabah saat07.00-08.00 aralığında besin eriyiği kullanarak sulama yapıyorum.Mart ayısonundan itibarense günlük iki hatta üç sulamaya da geçilebilir.

Umarım yardımcı olmuşumdur.Aklınıza takılan konularda formdaki tüm arkadaşlarla bilgilerimizi paylaşmaktan onur duyarım.Saygılarımla

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026