agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni92Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2011, 17:29   #1
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Çok Güzel gözüküyorlar , Sistemde gayet hesaplı ve düzgün olmuş.
Yabancı ot için biz yer örtüsü serdik epey faydası oluyor sakın ot ilacı atmayın buharlaşması çileklerinize zarar verir.Tezgahların arasında ot temizlemek zor oluyor bıraksanız ohum atıyorlar sistemde yabancı ot çıkıyor bu yüzden taban örtüsü 0.5 şeffaf naylonda olur sermenizi tavsiye ederim.

Ben çilek ekmek için bu sene epey hazırlık yaptım poşet filanda ayarladım fakat fideyi çok geç buldum bulduğumdada işler yoğunda ekme fırsatı bulamadım.

Sorumlarım
1.Direk Malçla yaptınız değilmi özel poşet değil onlar ?
2.Damlama içinden mi geçiyor.
3.kaç cm sıklıkla ektiniz.
4.İnşaat demiri kaçlık ?
5.Neden Rubigem ? Camaorosa değil?
6.Fide ekim tarihi ?

Aklıma gelirse tekrar sorucam , Bol hasatlar , Ellerine sağlık....
Sonucuda bekleriz fide başına kaç gr. çilek olucak bakalım Çilekler Çok güzel ve canlı duruyorlar.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2011, 08:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Sn Delimus,
Bu sistemde yabancı ot olmuyor.Perlit,torf,leonardit ve pomza içerisinde ot tohumları pek nadir çıkıyor.O yüzden ot ilacı hiç yapılmadı.Olukları 0,5 siyah örtü naylonları 60 cm eninde bir hizarda bıçmak suretiyle yaptım.6-7 lik çivilerle oluk boyunca diktim(malçladım)Oluk içerisine hazırlanan perlit+torf+leonardit+pomza karışımını çuvallarla döktüm.
Üst 5.rafa malzemeyi dökmekoldukça zahmetli oldu.Sonra bunun üzerine damlama hortumu serdim.Hortumları her 5 metrede bir telle oluklara sabitledimki kayma olmasın.
Üst örtüyü de çivi ile pattıktan sonra 20 cm.çapraz çift ekim yaptım.Ancak bir kaç sulamadan sonra oluklarda oluşan eğilmeleri önlemek için 10 luk inşaat demirini resimlerdeki gibi yer destekli olarak kaynattım.İplerle bu demirlere olukları sabitledim.

Çilek seçimiyle ilgili sorunuzu gelince,bu yıl Anamurda fide temini oldukça sorunlu geçti.Rubigem çilekler tad ve aroma bakımından çok güzel.İhraçlık olarak alınıyor.Bende normal tünel içerisinde yaklaşık 4000 adet de camarosa fidem var.Keşke hepsini Camarosa eksem daha iyi olacakmış.Ürün çok verimli.

Ben fideyi Ekim ayının20sinde ektim.Geç kaldık biraz.Eğer 1 Ekimde ekebilseydik Araliik ayı içerisinde ürünü satmaya başlayacaktık.Bu yıl kendi fidemi kendim yapacağım.Festival,camarosa ve rubigem türlerinden çoğaltacağım.İsteyen arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışacağım.

İlginizden dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2011, 17:05   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Sn Delimus,
Bu sistemde yabancı ot olmuyor.Perlit,torf,leonardit ve pomza içerisinde ot tohumları pek nadir çıkıyor.O yüzden ot ilacı hiç yapılmadı.Olukları 0,5 siyah örtü naylonları 60 cm eninde bir hizarda bıçmak suretiyle yaptım.6-7 lik çivilerle oluk boyunca diktim(malçladım)Oluk içerisine hazırlanan perlit+torf+leonardit+pomza karışımını çuvallarla döktüm.
Üst 5.rafa malzemeyi dökmekoldukça zahmetli oldu.Sonra bunun üzerine damlama hortumu serdim.Hortumları her 5 metrede bir telle oluklara sabitledimki kayma olmasın.
Üst örtüyü de çivi ile pattıktan sonra 20 cm.çapraz çift ekim yaptım.Ancak bir kaç sulamadan sonra oluklarda oluşan eğilmeleri önlemek için 10 luk inşaat demirini resimlerdeki gibi yer destekli olarak kaynattım.İplerle bu demirlere olukları sabitledim.

Çilek seçimiyle ilgili sorunuzu gelince,bu yıl Anamurda fide temini oldukça sorunlu geçti.Rubigem çilekler tad ve aroma bakımından çok güzel.İhraçlık olarak alınıyor.Bende normal tünel içerisinde yaklaşık 4000 adet de camarosa fidem var.Keşke hepsini Camarosa eksem daha iyi olacakmış.Ürün çok verimli.

Ben fideyi Ekim ayının20sinde ektim.Geç kaldık biraz.Eğer 1 Ekimde ekebilseydik Araliik ayı içerisinde ürünü satmaya başlayacaktık.Bu yıl kendi fidemi kendim yapacağım.Festival,camarosa ve rubigem türlerinden çoğaltacağım.İsteyen arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışacağım.

merhabalar öncelikler sizi tebrik ederim 3 tünel serasının maliyeti ne kadar oldu? bide siz hurdacıdan demir almışsınız eğer normal demirle olsaydı 5 katlı sistemin fiyatı ne kadar olurdu? bide kaç kişi çalıştı seranızda? aylık elektrik su gideri tl olarak ne kadr oldu ?

burcublt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2012, 19:11   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster

Sn. mtugrul33 Tebrikler

Zahmet olmassa size ve çilekten anlayan arkadaşlara bir kaç sorum vardı.

Yazdıklarınızdan anladığıma göre fide ekiminden sonra ortalama iki buçuk ayda meyve alınıyor doğrumudur? Doğruysa bu sizin çilek cinsinize göre bir süremidir yoksa her cins çilekte meyve verme süresi ortalama iki buçuk aymıdır?

Tohumdan üretim yapılırsa bitki kaç günde ekime hazır fide haline geliyor?

Gerekli iklim şartlarını yıl boyunca aynı tutarsak aynı bitkiden tekrar tekrar meyve alınabiliniyormu? Alınıyorsa yılda kaç kere alınıyor? yoksa her hasattan sonra yeni fideylemi başlanır.

İyi günler

Kayıkçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025