![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Stok Çözeltide Kayıp oluyor mu ?
Ben seramda kolaylığı için Stok çözelti ile formül hazırlamaktayım. Eskiden tasfir etmiyordum fakat tek tek gübreleri her gün tartmak zaman aldığı ve sıktığı için stok çözelti tercih etmeye başladım. A ve B tanklarım var. Demiri çöktüğü için tartarak ekliyorum. İz elementlerimde tek tek şişelerde ml olarak ekliyorum. ![]() B Tankına 20 lt su MKP ekliyorum, Kullanırken 1 tona 1 lt ekliyorum. A tankına 40 lt su Üre , Potasyum Nitrat , Kalsiyum Nitrat , Amonyum Nitrat ekliyorum, Kullanırken 1 ton suya 2 lt. ekliyorum. Tankların içinde 2ton/saatte suyu devir daim eden akvaryum motorları var. Suyun buharlaşmaması için stok çözeltiyi az yapıyorum 5-6 gün sürmüyor yenilemem. Bu zaman aralığında gübredeki herhangi bir elementte uçma olur mu ? Bu değerleri(Besin eriği formülümü) çok etkiler mi ? Ben çözeltileri alırken kapakları açıyorum normaldede kapaklarımda hortum delikleri filan var.Uçuyorsa nasıl bir önlem almalıyım? Bunun için şöyle bir deney yapsam faydalı olurmu. Yeni hazırladığım 2 stok çözeltiden 500ml kaplara koysam Ec ölçsem sonra belirli bir süre sonra tekrar ölçsem farkı gözlesem.Böylede hassas bir değerleme yapabileceği düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|