agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-11-2009, 07:35   #11
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Belki ilerde hayvancılık yaparız. Şu slaj denilen ne menem şeydir, bir güzel anlatsanızda bizde fransız kalmasak konuya. Türkçesi varsa türkçe karşılığınıda yazarsanız iyi olur. Diyordum ki, internette olduğum aklıma geldi ve sözlük anlamına bakayım dedim. Ekşi sözlükte şöyle yazıyor.

silaj : ekseriyetle besicilikte , hayvan yemi temini icin ve yem sıkıntısının yaşandığı dönemlerde ki cogunluklu kisin,acigi karsin olusan talebi karsilamak üzere, belli bir oranda büyümüs misirlarin -ki ozel olarak silajlik misir yetistiriciligi de mevcuttur- ya da arpa-cavdar gibi bugdaygillerin, acilan cukarlara / silolara doldurulmasi, gomuldukten sonra üstüne naylon ortu gecirilmesi ve toprak altinda bir süre bekletilmesiyle elde edilen eksimsi hayvan yeminin adidir. hayvan tursusu olarak anildigi da gorulur.

Basit bir ayrıntı gibi gelebilir ama okuduğumuzu anlayabilmemiz için bazı kelimeleri açmak iyi olur kanısındayım. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025