agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2009, 12:57   #31
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Salon bitkilerinin meyve için besin harcama derdi yok. Canlı kalıp biraz gelişmeleri için de çok fazla yapı taşına ihtiyaçları olmuyor demek ki.

Fizyolojileri meyveye kalkan bir çilek veya etli yapraklar oluştuıran bir marula göre daha yavaş. Domateslerin bir sürü dal , kök ve meyve bağlaması için çok daha fazla besine ihtiyaç var. Fakat salonda çok ışıklı olmayan bir stabil ortam var.

Gene de salon bitkilerine arada bir toprak canlandırması yapılmazsa gelişimleri duruyor ve yıkıma başlıyorlar. Yani onlara da besin gerekli fakat toprasız tarımda kullandığımız bitkilere göre çok daha az gerekli.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 16:12   #32
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Akın Bey'e katılıyorum. 45 gün olayı meyve veren domates vb bitkiler için geçerlidir. Bu tür bitkilerin kök ve genetik özelliklerinden dolayı su ve besin kullanım miktarları diğer salon bitkileri gibi sadece yeşil aksamlı olanlara göre çok fazla oluyor.

Salon bitkileri belki aynı ortamdaki besini çok daha uzun sürede tüketiyorlardır ancak besin takviyeli sulama ile çok daha güzelleştikleri kesin.

Ama bana göre besinleri depo etmelerine rağmen toprak her zaman bu besinleri bitkiye vermeyebiliyor ya da besinli sulama ile birlikte topraktaki besinin aynı anda kullanımı özellikle meyve veren bitkiler için daha zararlı olabiliyor.

Bu sebeple nötr ortamlarda bitkinin istediği besin elementlerinin eriyik olarak orantılı verilmesiyle maksimum verim elde edilen topraksız tarım metodları bana daha yakın geliyor.

Ama sayın envor üstadımızın da dediği gibi dikimden önce katı olarak toprağa karıştırılan bazı besinler de bitkilerin çeşidine göre bir süreliğine iş görebilir diye düşünüyorum.

Düzenleyen akya : 19-05-2009 saat 16:15 Neden: metin düzeltme
akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 22:05   #33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Topraksız tarımda domatesi için kullandığımız ve 15 günde bir atık olarak aldığımız suyu, herhangi bir bitkide kullanmamızın zararı var mı? Yoksa sadece domateste mi kullanmamız uygun olur. Ben domatesden edindiğim atık suyu, topraktaki biberler için kullansam sorun yaşarmıyım?
Bu konuda pratik yapma şansı bulmuş arkadaşları okudum. Ama bir formul belirtilmemiş. Böyle bir metod uyguluyorsanız paylaşabilir misiniz?

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025