![]() |
hala kara kovan hasadı gerçekleşmedimi?
hala kara kovan hasadı gerçekleşmedimi? Kamil bey 4 gözle bekliyoruz.
|
Alıntı:
|
Kamil Bey, balınız varmı? Lütfen bana bildirin. İki kavanoz almak isterim.
Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Kamil Bey, Zıraat bankasından 70 Tl gönderdim. Özelinize dekontu attım.
Teşekkürler. Hayırlı seneler dilerim. |
Güncel ?
|
Sayın Merkal, balınızı gönderdim. Az da olsa balda kıristalleşme var. Afiyet olsun. Hayırlı seneler...
|
Kamil bey, Balları bugün aldım teşekkürler.
0 |
Kamil Bey bende 1 kavanoz bal rica ediyorum.Olup olmadığını bildirirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
|
Bugün inşallah gönderiyorum ücretinizi...
|
Sn.Kamil Bey ücret ve adres bilgilerim size ulaştı mı?Sizden ses çıkmayınca emin olamadım.Dün göndermiştim.
|
Alıntı:
|
Sayın hberbul, balınızı dün kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
Zahmetli bir iş.Başarılar dilerim.
|
kamil bey elinizde bal varsa 5 kilo rica edeceğim...olup olmadığı konusunda bilği verebilirmisinin.
|
Alıntı:
|
Merhaba Kamil bey,
Sizden aldığım balı afiyetle yedik. 1 kavonoz bal rica edicem.Kristalize olmasının benim için bir mahsuru yok.Çiçek balının kristalize olması gayet normal bir durum. Tamam derseniz yarın ödemeyi gönderebilirim. Saygılarımla, |
Alıntı:
|
Merhaba Kamil bey,
Ödemenizi çıkardım.Özel'den adres bilgilerimi ilettim. Hafta içi elime geçecek şekilde gönderirseniz iyi olur. Teşekkürler, |
Süleyman Bey, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
Kamil bey kargoyu teslim aldım.Emeklerinize sağlık.
|
1 kavonoz bal ben rica edeceğim adresim özelinizde. Ne kadar yatırmalıyım?
Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Eftnizi yaptım. Pazartesi hesabınıza geçer. Teşekkür ederim.
|
Sayın Hazaroğlu, özel mesajla sorduğunuz; "bal neden kıristalleşir" sorusuna burada cevap vermenin daha uygun olacağını düşündüm.
Ballar, nektar kaynağına ve havanın sıcaklığına bağlı olmak üzere kıristalize olabilirler. Bu doğal bir sonuçtur. Bazı ballar hemen kıristalize olurken bazı ballar zaman içersinde kıristalize olmaktadır. En hızlı kıristalize olan ballar ayçiçek ve pamuk balıdır. Pamuk balı epeyce sert bir şekilde donar ve o şekilde yemek biraz zor olur. Şu an bende bulunan balın hakim nektarı hayıt çiçeğinden elde edilmiştir. Eylül içerisinde hasat edilmesine rağmen, Ocak ayına kadar kıristalize olmadı. Ancak soğuğun da etkisiyle ocak ayında kıristalize olmaya başladı ve şu an tamamen kıristalize olmuş durumda... Elimde 2010 hasadından kalma üç kavanoz anason balı var. Anason balında ise en ufak bir kıristalleşme yok. Ya da şöyle ifade edeyim; İzmir'in hava şartlarında anason balı kıristalize olmuyor. Çam balı da kıristalize olmaz. Halk arasında; gerçek bal donar ya da gerçek bal donmaz diye konuşulur durur. Gerçek bal kıristalize olabilir de olmayabilir de... Bu tamamen nektar kaynağına, balın muhafaza edildiği ortama, baldaki su oranına v.s. sebeblere dayanır. Bununla ilgili daha geniş bilgiye internet üzerinden ulaşılabilir... |
Sayın Benol Hazaroğlu, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
kamil bey balınız varsa bende bir kavanoz bal siparişi vermek istiyorum adres bilgilerimi özelden gönderiyorum
|
Alıntı:
|
teşekkur ederim perşembe gunu ptt ile ücretini göndereceğim bilginize selamlar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025