agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi vb. Satış
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-09-2026, 15:25   #1
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Katkısız saf doğal bal abadan bal ormanından 2026

Kıymetli doğal şifalı bal arayan bal tüketicisi dostlar...
Bundan beş altı yıl kadar önce sizlerin de yorumlarınızda ifade ettiğiniz sebeplerden (katkısız, hilesiz, tabiatın ve yüce Allahın şifa olarak sunduğu doğal balın) piyasada ulaşılabilir olmayışı sebebiyle kendi balımı üretmek üzere babadan kalma kovan ve bir iki koloniyle arıcılığa başladım. Her ne kadar kendi balımı temin etmek ve hobi arıcılığı olsa da mühendislik mesleğimin araştırma güdüsüyle arıcılığa dair her türlü konuyu gün be gün araştırıp geliştirerek sürdürmeye gayret ediyorum. Başta her ne kadar çok yorucu ince detay içeren zorlayıcı koşulları olsa da heyecan verici ilgi çekici ve hayat motivasyonu sağlayan keyifli bir uğraş olması sebebiyle acaba bir miktar kazanç da sağlar mı diye kovan sayımı arttırdım 25-30 civarı kadar. Ancak çevremde gördüm ki mesele hakiki saf doğal baldan ziyade reçel yerini tutacak kısmen de şifa tüketiyoruz algısı oluşturacak bir arayış söz konusu. Zira arıcılık işinin yoğun meşakkati ve tüm bunlarla beraber 12 ay boyunca tüm doğa koşulları yağmur, dolu, sıcak, rüzgar vs. ideal koşulların oluşup 3 hafta sürecek bal akım sezonunu arılardaki popülasyonu maksimum seviyede oluşturup tarlacı arı nüfusunu top seviyeye çıkararak sınırlı miktarda bal almaya dayalı bir emek sürecinin sonunda sağılması, süzülmesi, paketlenmesi de ayrı meşakkat olan balın satışında bu kadar zorluk olacağını düşünmemiştim. Arıcı olmak başka işi pazarlamacı olmak başka iş.
Arılığım Pursaklar Abadan Bal ormanının yanı başında olup balım katkısız ve saftır, kanserojen etkili ilaçlar kullanmayıp bal sezonu dışında balın kendi yapısında da bulunan sadece organik asitlerle (formik-oksalik asit) mücadele etmekteyim. Her sene sınırlı miktarda bal almaktayım bu sene 12-13 kadar koloniyi bala çalıştırıp 120 kg civarı bal alabildim. Elimde sınırlı miktarda bal bulunmakta olup 850gr kavanozlarda satmaktayım. Kavanoz adet fiyatı 1250 TL dir. Kargo ücreti 4 adet için tarafımca karşılanacak olup daha altında olan adetler müşteri tarafından karşılanacaktır. Balım analize açık olup analiz sonucu olumsuz bir durumla karşılaşılması durumunda tüm ücret geri ödenecektir. Balım doğal saf olduğundan ve polen içeriği zengin olduğundan sıcaklık dalgalanmalarının başladığı süreçte donabilir kristalleşebilir. Flora olarak keven, kekik, adaçayı, deve dikeni, çakır dikeni ve daha yüzlerce çeşit çiçeğin nektarından elde edilmiştir.

https://youtube.com/shorts/PHR4ck9_d...tYsWHs0DmNK_YI

KAVANOZ 850 GR ADET FİYATI 1250 TL
4 KAVANOZ ALIMDA TARAFIMCA DAHA AZ ADET MÜŞTERİ TARAFINDAN KARGO ÜCRETİ ÖDENECEKTİR.
İLETİŞİM WATSAP ARACILIĞIYLA 0507 868 32 16 NOLU NUMARADAN YAPABİLİRSİNİZ

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026