![]() |
Sayin metulen,
SAL-TUR-01 haric hepsi stokta var. Onun yerine SAL-TUR-03 oneririm. Cok benzer bir tursuluk salatalik cinsi. Hafta sonuna denk gelmezse en gec 24 saat icinde kargolama yapabiliyorum. Ilginize cok tesekkurler. |
Tekrardan merhaba. Salatalık hariç ödeyeceğim tutarı söylerseniz yarın sabahtan ödemeyi gerçekleştiririm. Hatırlamazsınız belki ama 2013te sizden aldığım tohumları ekmiştim ve bol verimli bir yaz geçirmiştik :) Eğer yarına kargoya yetiştirebilirseniz çok makbule geçer. malum havalar ısınıyor ve ekim için geç kalmak istemem. Teşekkürler
|
Alıntı:
DOM-ÇER-13 DOM-MOR-02 DOM-KIR-10 BIB-ACI-01 BIB-TAT-02 KAV-TUR-01 SAL-SOF-02 28TL olarak eft geçtim. Hatalı bir durum olmuşsa bilgilendirirsiniz. |
Selam sayın Douglas
Balkonda saksıda yetiştirmek istiyorum. Aşağıdaki sebzeleri deneyeceğim. Mor domateslerden hangisini balkon ve saksı için daha uygun olduğunu düşünüyorsanız onu alacağım. Stok durumu, buna göre ücret toplamı ve banka bilgilerini iletirseniz hemen eft yapabilirim. Teşekkürler SAL-SOF-02 DOM-MOR-02 veya DOM-MOR-10 DOM-ÇER-15 DOM-ÇER-02 DOM-ÇER-06 DOM-ÇER-12 BIB-TAT-05 BIB-TAT-06 |
Selamlar,
Alttaki tohumlardan almak isterim. Stok durumu uygunsa kargolayabilir misiniz? SAL-TUR-01 DOM-ÇER-07 DOM-ÇER-11 DOM-ÇER-13 DOM-KIR-10 DOM-KIR-11 BIB-TAT-05 |
Sayin uurdnc,
DOM MOR 02 saksi icin daha uygun bir tur. Orta buyuklukte daha cabuk hasat edebileceginiz bir domates. Lutfen saksilarin buyuk ve derin olmasina ve gunde en az 5-6 saat dogrudan gunes almalarina dikkat edin, iyi sonuc alabilmek icin. Diger gerekli bilgileri size ozel mesajla gonderdim. Ilginize cok tesekkurler. |
Sayin Nakgun,
SAL-TUR 01 haric diger tohumlar stokta var. Onun yerine SAL-TUR 03 oneririm. Ilginize tesekkurler. |
Alıntı:
Özel mesajınıza dönüş yaptım. Balkonum yeterince güneş alıyor. 6lt'lik yaklaşık 25cm boyundaki bir saksnın çeri domatesler için yeterli olabileceğini düşünüyorum fakat mor domatesler için yeterli olmayacak sanırım. Onlar için 8-10 lt, 30-35cm boyunda bir saksı yeterli olur mu? Ben teşekkür ederim. |
Sayin uurdnc,
Saksilar ne kadar derin olursa o kadar iyi. Domates koklerine genis alan saglarsaniz daha iyi sonuc alirsiniz. Tesekkurler. |
Merhabalar Douglas Fir,
Size özelden msj attım tohum siparişi ile ilgili ilgilenebilirseniz sevinirim. |
Merhaba Douglas Fir,
Tohumlar elime ulaştı. Teşekkür ederim. Selamlar... |
Alıntı:
Selamlar, Listenin son hali bu şekilde, Hesap ve maliyet bilgilerini gonderebilir misiniz? Teşekkürler. SAL-TUR-03 DOM-ÇER-07 DOM-ÇER-11 DOM-ÇER-13 DOM-KIR-10 DOM-KIR-11 BIB-TAT-05 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerekli bilgileri size ozel mesajla gonderdim. Ilginize cok tesekkurler. |
Tohumlarım ulaştı. Hediye tohum için de teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Bol hasatlar...
|
Alıntı:
|
Selamlar Douglas Fir;
DOM-PEM-01 DOM-PEM-03 BIB-TAT-05 SAL-SOF-01 ürünlerinden 1'er poşet sipariş vermek istiyorum. |
Alıntı:
Gerekli bilgileri size ozel mesajla gonderdim. Ilginize cok tesekkurler. |
sayın Douglas Fir, tohumlar perşembe günü elime ulaştı fakat iş yoğunluğundan ancak bugün yazabiliyorum.
hediye tohumlar ve ilginiz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Ekim mevsimi basladigi icin hatirlamakta fayda var.
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2 tohum ekiniz. 5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir. 12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali. 13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
2.Beefsteak (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-02)
6. Delicious (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-06) 3. Brandy Wine Red (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-03) 9. Marmande (İri Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-09) 41. Roma VFN (Kırmızı Dayanıklı Salçalık) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-17) 2. Giant Belgium Pink (Dev Pembe) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-02) 1. Black Krim (Siyah Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-01) 3. Red Cayenne Slim (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-03) |
üstte yazdığım tohumlardan alinizde var mıdır? ve ücreti ne olacaktır?
|
Sayin tolgaseku,
Size gec yanit verebildigim icin kusura bakmayin. Bu aralar foruma giremiyorum baska islerimden dolayi. Sordugunuz urunlerin stok kontrolunu yapip size bilgi verecegim. Ilginize cok tesekkurler. |
Tohum gönderim...
Merhaba,
Tohum gönderisine devam ediyormusunuz? Ediyorsanız sipariş vermek istiyordum. |
Merhaba Karacayir,
Satislar devam ediyor. Stokta varsa gonderebilirim. Eksilen ve bitenler cok kisa sure sonra satista olacak. Ilginize tesekkurler. |
Merhaba,
ben sebze tohumu almak istiyorum irtibata geçebilirsek çok sevinirim.şimdiden teşekkürler. |
2017'de Yetistirdiklerim
5 Eklenti(ler)
Degerli Doga Dostlari,
Gecen yil oldugu gibi bu sene de bahcemde urettiklerimi ve tecrubelerimi sizlerle paylasmak isterim. Bu sene de yine kendi geleneksel tohumlarimdan urettigim fideleri diktim. Domatesler: Great White (Beyaz Domates), Tlacolula Pink (Pembe), Amazone Chocolate (Mor), Nature's Riddle (Cizgili), Azoychka (Sari) Money Maker (Kirmizi). Ceri dometesi olarak Brown Berry ve Sugar Plum yetistirdim. Salatalik olarak tursuluk Parisian. Biberlere gelince; Red Cayenne Slim (Aci), Marcomi (Tatli) yetistirdim. Fideleri Haziran'in ilk haftasi dikmistim. Bu sene serin ve yagisli bir yaz gecti Toronto'da. Sadece Eylul ayinda sicak oldu. Bu da hasati olumsuz etkiledi. Ceri domatesleri haric verim dusuktu. Eklenti 666152 Eklenti 666153 Eklenti 666154 Eklenti 666155 Eklenti 666156 |
Geleneksel ve Dogal Domates Sebze ve Meyve Tohumlari 2018
Degerli Doga Dostlari,
1. ve 3. mesajlarda inceleyebileceginiz stoklarimiz guncellenmistir. 2018 satislarimiz baslamistir... Bilgilerinize.... |
Geleneksel ve Dogal Domates Sebze ve Meyve Tohumlari 2018
Ekim mevsimi yaklasirken hatirlamakta fayda var.
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2 tohum ekiniz. 5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir. 12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali. 13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
Tohum Sipariş
Merhaba Douglas Fir Bey,
CARBON: DOM-MOR-09 Giant Belgium Pink DOM-PEM-02 Red Pear DOM-ÇER-08 Principe Borghese DOM-KIR-15 CARBON DOM-MOR-09 Chocolate Beauty BIB-TAT-01 Golden Cal Wonder BIB-TAT-02 GOLDEN MARCONI BIB-TAT-06 RED CHEESE PEPPER BIB-TAT-07 Bunları sipariş vermek istiyordum. Umarım elinizde vardır. Sevgiler |
Merhaba Douglas Fir,
Güncel listenize ve satış yaptığınız ürünlere nasıl ulaşabilirim? |
Sayin Karacayir,
Istediginiz tohumlardan DOM-PEM 02 / DOM-KIR 15 ve BIB-TAT 01 elimde kalmadi. Digerleri var. Tum stok listesini bu satis sayfasinin "ilk" safyasinda bulabilisiniz. Ilginize cok tesekkurler. |
Sayin durununbahcesi,
Tum stok listesini bu satis sayfasinin "ilk" safyasinda bulabilisiniz. Ilginize cok tesekkurler. |
BAM-YEŞ-01 5 adet
elinizde varsa sipariş vermek istiyorum |
Merhaba
1)Moneymaker Domatesi 2)Sub Arctic Domatesi 3)Rutgers Domatesi Bu 3 domatesten hangisi tat olarak daha güzel Birde hangileri saksıda yetiştirmeye uygun |
Sayin toprak2012,
Acikcasi hepsi lezzetli domatesler. Ancak saksida yetistirmek icin ceri domateslerini tercih etmeniz daha dogru olur. Ilginize cok tesekkurler. |
Sayin Ademkztp,
BAM-YES 01 elimize 11 adet var. Siparis verebilirsiniz. Ilginize cok tesekkurler. |
merhaba,
tohum satışı devam ediyor mu acaba? |
Sayın Douglas-Fir
1-Money maker(DOM-KIR 10) 2-Marmande (DOM-KIR 09) 3-Delicious (DOM-KIR 06) 4-Black Beauty(PAT-TOP 02) Alabilir miyim? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025