![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TURUNCU KAVUN TOHUMU 2. Charentais (ÜRÜN KODU: KAV-TUR-02) (Satışda) Fransa'ya özgü meşhur bir kavundur. Tatlı ve kokuludur. 1 ila 1.5 kiloya ulaşan ağırlığıyla orta boy bir kavun türüdür. Dış görüşü ile de hemen ilgi çeker. Olgunlaşma süresi: 80-85 gün ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 21-02-2012 saat 03:38 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU 1. Sugar Baby (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-01) Populer lezzetli bir türdür. 4 ila 6 kiloya kadar ağırlaşır. Kabuğu ince ama dayanıklıdır. Sevkiyata dayanır. Kuraklıktan etkilenmez. Olgunlaşma süresi: 75 gün ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU 2. Crimson Sweet (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-02) Amerika'da tüketici ödülü almış, tatlı ve gevrek olması nedeniyle aranan bir türdür. Çizgili ve hafif ovaldir. Çekirdekleri küçüktür. 7,5 ila 12.5 kiloya kadar ağırlaşabilir. Sağlam kabuğu sayesinde nakliyeye dayanıklıdır. Olgunlaşma süresi: 85 gün ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
SOFRALIK SALATALIK 1. Armenian Yard-Long (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-01) Çok uzayabilien bir salatalık cinsi olsa da 12-15 cm boyda iken daha lezzetlidir. İnce uzun ve açık yeşil renge sahiptir. Yüzeyi tırtıklıdır. Eğer toprak üzerinde büyümeye bırakılırsa, kıvrılarak büyür. Eğer bitki tellere tuturulursa düz bir gelişim gösterir. Salatalar için idealdir. Olgunlaşma süresi 68 gün ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU 2. White Wonder (Beyaz Salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-02) Geleneksel bir türdür. Çok verimlidir. Salatalıklar krem beyaz renginde 13-14 cm civarındadır. Hem salatalar hem de turşu yapımı için idealdir. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!) ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 22:15 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU 3. Lemon (Limon Görünümlü Yuvarlak salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-03) Adı gibi şekil ve görünüm itibarıyla limona benzeyen geleneksel bir salatalık türüdür. Tatlımsı bir tadı vardır. Salata ve turşu için uygundur. Oldukça erkenci bir tür olduğu için soğuk iklimler için uygundur. Olgunlaşma süresi: 65 gün. ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 21:25 Neden: Resim Ekleme |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU 1. Bush Crop (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-01) / Tükendi Küçük bahçeler ve mekanlar için idealdir. Çok verimli ve lezzetli bir türdür. Kısa ve hafif tombul bir görüntüsü vardır. Hem salatalarda hem de turşuluk olarak tüketilebilir. Erkenci bir türdür. Olgunlaşma süresi: 55-60 gün (STOKTA KALMADI!) ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 22:16 Neden: Resim Ekleme |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU 2. Parisian Pickling (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-02) Turşuluk kornişon salatalıktır. Kısa ve gevrekdir. Üzeri pütürlüdür. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!) ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 22:16 Neden: Bilgi ve resim girişi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
YEŞİL BAMYA TOHUMU 1. Clemson Spineless (ÜRÜN KODU: BAM-YEŞ-01) Çok verimli ve lezzetli bir türdür. 20 cm kadar boy, 2-3 cm kadar en yapabilir. Koyu yeşil ve düzdür. Olgunlaşma süresi 65 gün ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 04:57 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
MOR BAMYA TOHUMU 1. Burgundy (ÜRÜN KODU: BAM-MOR-01) Lezzeti ve görünüşüyle dikkat çeker. Verimlidir. Soğuk bolgelerde de sorunsuz yetişir. 18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 55 gün ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 04:59 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
SARI HAVUÇ TOHUMU 1. Amarillo Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-SAR-01) (Satışda) Limon sarısı renkte, gevrek, çok tatlı geleneksel bir havuç türüdür. 15-18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 75 gün. ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 05:01 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TURUNCU HAVUÇ TOHUMU 1. Parisienne Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-TUR-01) (Satışda) Turuncu renkte ve yuvarlaktır. Verimli ve çok lezzetlidir. Mini turpa benzeyen şekliyle ilgi çekicidir. Saksılarda yetiştirilebilir. Ağır topraklarda bile yetişebilir. Olgunlaşma süresi 60-65 gün ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 05:02 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR Kasada Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer çok ekim yapacaksanız, tahta manav kasasının içine gazete ya da paket kağıdı açınız. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, kasanın içine yayınız. 6-7 cm’lik bir kalınlık yeterlidir. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları toprağa ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için tohum kasasını büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa tohum kasasını yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Geçici ilk yaprakların ortasından çıkan esas yapraklar biraz büyüyünce şaşırtma işlemine başlayabilirsiniz. 12. Filizleri köklerine zarar vermeden topraktan/torftan çıkartarak torfla doldurulmuş fide torbalarına şaşırtınız ve cansuyu veriniz. 13. Şaşırtılan filizler bir süre cansızlaşabilirler. Bu normaldir. 2-3 gün içinde dirileceklerdir. 14. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 15. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 12. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
|
Sayın Douglas Fir, Acaba kokusu en yüksek domates türü hangisidir? Bahçemde öyle domateslerim olsun ki, komşular domates kokusuna doysunlar. Buram buram etrafa yayılsın. Gelip geçen dönsün baksın. Mahalle domates kokusuna boğulsun. Acaba var mıdır böyle çok kokulu domates türü. Tabii doğal olmak kaydıyla. Genetiği değiştirilmiş olan cinsleri, pek çoğumuz gibi ben de hiç tercih etmiyorum. Böyle bir cins biliyorsanız eğer, bu cinsin sizde satışı var mıdır? Peşinen teşekkürlerimle. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Mahallenin domates kokularına boğulması için sanırım doğal domateslerden salça kaynatmanız gerekir. Domates bitkisinin kendisi ve meyvesi harika kokar ancak biraz yaklaşmanız ve hatta yaprak ve dallarına ellerinizi sürmeniz gerek. Ama görüntü için o kadar yaklaşmaya gerek yok. Renk renk biçim biçim domatesler komşularınızı cezbedebilir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
|
Sayın Douglas Fir, Işık hızında cevabınız için çok teşekkür ederim. :-) Önerinizi dikkate alacağım. Sağolun. Sorumu biraz daha farklı sorayım. Sizdeki cinslerden, ya da sizin yetiştirdiğiniz domates cinslerinden hangisi, diğer cinslere göre bariz daha çok kokuludur? Teşekkürlerimle. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
İri domatesler biraz da cüsselerinin yardımıyla daha çok kokulu diyebilirim. "Great White" "Delicious" "Black Krim" "Brandywine" serisi bunlardan bazıları... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Özel İhtiyaca Göre Hazırlanmış Tohum Setleri
Bahçecilerin talepleri doğrultusunda özel ihtiyaca cevap verecek tohum setleri hazırladım. Bilgilerinize... Tohum Seti 1 / "Organik Tutkusu" / ÜRÜN KODU: TOH-SET-01 MOFGA tarafından onaylanmış Organik Geneleksel Tohumlar 1. Roma Organik (Salçalık, etli...) 2. Great White (İri Beyaz) 3. Bellstar (Kırmızı Çeri) 4. Gold Nugget (Sarı Çeri) 5. White Cherry (Beyaz Çeri) 6. Striped Cavern (Çizgili) 7. Striped German (Çizgili) 8. Debarao (Kırmızı) 9. Japanese Black Trifle (Mor) 10. Pruden's Purple (Mor) 11. Taxi (Sarı) 12. Valencia (Turuncu) Kargo Dahil: 38 TL |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Özel İhtiyaca Göre Hazırlanmış Tohum Setleri
Tohum Seti 2 / "Kısa Yaz Bol Ürün" / ÜRÜN KODU: TOH-SET-02 1. Black Prince (Mor Domates) 2. Matt's Wild Cherry (Kırmızı Çeri) 3. Tiny Tim (Kırmızı Çeri) 4. Black Early (Mor Domates) 5. Siberian (Kırmızı Domates) 6. Sub-Arctic Plenty (Kırmızı Domates) 7. Tigerella (Çizgili Domates) 8. Taxi (Sarı Domates) 9. Early Jalapeno (Erkenci Halepeno / Acı) 10.Golden Cal Wonder (Sarı Dolmalık / Tatlı) 10.White Wonder (Beyaz Salatalık) 11.Sugar Baby (Karpuz) 12.Burgundy (Mor Bamya) Kargo Dahil: 38 TL |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Özel İhtiyaca Göre Hazırlanmış Tohum Setleri
Tohum Seti 3 / "Bahçeyi Balkona Taşıdım" / ÜRÜN KODU: TOH-SET-03 1. Bellstar (Kırmızı Çeri) 2. Brown Berry (Mor Çeri) 3. Gold Nugget (Sarı Çeri) 4. Matt's Wild Cherryn (Kırmızı Çeri) 5. Sweetie (Kırmızı Çeri) 6. Sugar Plum (Kırmızı Salkım Çeri) 7. Tumbler Cherry (Kırmızı Çeri) 8. White Cherry (Beyaz Çeri) 9. Wonder Light (sarı Çeri) 10.Yellow Pear (Sarı Çeri) 11.Santa Fe (Biber / Acı) 12.Parisian Pickling (Salatalık / Kornişon) Kargo Dahil: 38 TL |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Özel İhtiyaca Göre Hazırlanmış Tohum Setleri
Tohum Seti 4 / "Marketin Yolunu Unuttum" / ÜRÜN KODU: TOH-SET-04 1. Washington Cherry (Kırmızı Çeri) 2. Old German (Çizgili İri Domates) 3. Jersey Giant (Kırmızı İri Domates) 4. Carbon (Mor Domates) 5. Tlacolula Pink (Pembe Domates) 6. PineApple (Sarı Domates) 7. Green Zebra (Yeşil Domates) 9. Red Cayenne Slim (Sivri Biber / Acı) 10.Golden Marconi (Sarı Çarliston Biber) 11.Ping Tung (Mor Uzun Patlıcan) 12.Crimson Sweet (Karpuz) 13.Lemon (Limon Şeklinde Salatalık) Kargo Dahil: 38 TL |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Özel İhtiyaca Göre Hazırlanmış Tohum Setleri
Tohum Seti 5 / "Douglas Fir'ün Favorileri" / ÜRÜN KODU: TOH-SET-05 1. Great White (Dev Beyaz Domates) 2. Striped Cavern (Dolmalık Çizgili İri Domates) 3. Principe Borghose (Kırmızı Domates) 4. Black Krim (İri Mor Domates) 5. Tlacolula Pink )Dolmalık Pembe Domates) 6. Wapsipinicon Peach (Sarı Domates) 7. Red Cheese Pepper (Kırmızı Biber) 8. Thai Yellow Egg (Sarı Topak Patlıcan) 9. Green Flesh (Cantolupe Kavun) 10.Sugar Baby (Karpuz) 11.Armenian Yard Long (İri Salatalık) 12.Parisian Pickling (Salatalık / Kornişon) 13.Burgundy (Mor Bamya) Kargo Dahil: 38 TL |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Afyon
Mesajlar: 57
|
Allah'ım domateslerin kokusu monitörden çıkıyor sanki. fotoğraflarına bakarken mutlu ediyor insanı. elinize sağlık sayın Douglas Fir. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
Sayin ehtapot, Ogrencilerine hazirladigim tohumlar yolda. Kisa sure sonra elinize ulasacak. Domateslerin kokusu yayilmaya basladi gercekten... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Afyon
Mesajlar: 57
|
çok teşekkür ederiz Sayın Douglas Fir. karlar kalkar kalkmaz ekeriz inşallah. tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
20 kadar yeni geleneksel ve doğal tohum cinsini tohum listelerime ekleyerek güncelledim. Ayrıca havuç, fasulye, yazlık kabak, karnıbahar, marul ve kıvırcık gibi yeni sebze çeşitleri de listelerime eklenmiştir. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TAZE FASULYE TOHUMU 1. ROYALTY PURPLE (ÜRÜN KODU:TFAS-MOR-01) (10 Tohum) Görünüşü ve lezzetiyle bahçecilerin favorisidir. Hem meyvesi hem çiçeği mordur. 10-12 cm. kadar uzar. Lezzetlidir. Olgunlaşma süresi 55 gün ![]() Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 05:09 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
TAZE FASULYE TOHUMU 2. GOLDEN WAX (ÜRÜN KODU:TFAS-SAR-01) (10 Tohum) Çok verimli ve lezzetlidir. 10-12 cm’e kadar boy yapar. Kılçıksızdır. Fasulyeleri beyazdır. Olgunlaşma süresi 55 gün ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
|
KARNIBAHAR TOHUMU PURPLE OF SICILY (Mor Karnıbahar) 15 Tohum (ÜRÜN KODU: KBH-MOR-01) Bir başka çekici sebze daha… Lezzetli ve tatlıdır. Görüntüsü ile ilgi çeker. 1-1.5 kg kadar ağırlaşır. Yetiştirmesi kolaydır. Olgunlaşma süresi 70-75 gün ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|