![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
alperfect 2021-2022 tohum paylaşımı sonrası çalışmalar KIRŞEHİR
Bu yıl çok soğuk olduğu için çimlendirme çalışmalarına başlayamadım. 2 yıldır takibettiğim şekliyle Mart 15- 20 si arası domates ve biberleri çimlendiririm, Mayıs 15'de de bahçeye doğrudan ekilecekleri ekebilirim diye düşünmüştüm. Hala kar yağışı var ve hava çok soğuk. 1 hafta daha erteledim ekimi. Havanın durumuna göre ekeceğim gündüz güneş görme süresi bir hayli uzadı aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Merhaba, bu sezonu verimli geçirirsiniz umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2019
|
aynı şey istabul içinde geçerli. nisanda da kar yagışı bekleniyormuş. Bende nisan başı gibi tohumları toprakla buluşturmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. her sezon yeni bir şeyler öğreniyoruz. Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2021
|
Merhaba ben Erzurum'dan Yakup Aydın. Köyde ekmek için domates, biber, salatalık, patlıcan tohumu ihtiyacım var. Ata tohumu olsun istiyorum, her sene kendim tohum alıp yetiştireyim. Etkinliğe ilk kez katılıyorum Gönderebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz. Üyeler kendini tanıtıyor başlığında kendinizi tanıtın. Etkinlik kurallarını da bu etkinlikte okursanız belli süre içinde yapılan bir etkinlikti süresi bitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
02 Nisan 2022de nemli peçete arasına domates ve biber tohumlarını koydum: 1- Fahrenheit Blues Domates 2- Blue Beauty Domates 3- Pembe Oval Çeri 4-Siyah Kiraz Domates 5- Siyah Sivri Biber 6-Kırmızı Kapya Biber üzerlerini nelendirip kapattım. Dün akşam Pembe Oval Çeri hafif kök çıkarıyor gibiydi bugün sabah baktım FBDde yarıya yakın köklenme var ikisini torfa aldım nemlendirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2022
|
Daha tohumları yeni ekmişsiniz, ne zaman toprakla buluşturuyorsunuz? Geçmiş senelerden deneyiminiz nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3 yıldır tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum Kırşehir iklimine göre biraz erken biraz geç ayarlamaya çalışıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
FBD hızlı büyüyor Pembe Oval Çeri ilk çimlenendi yavaş yavaş boy atıyor Black Beauty sonra çimlendi ama hızla boy attı Siyah Kiraz Domates en son çimlenen. Tabi benim uzadı büyüdü dediğim altı üstü ilk yalancı yapraklar. Biberlerden Kırmızı Kapya çimlendi torfa aldım hafif bir kımıldanma var. Bahçeye doğrudan yeşillikleri ektim Kişniş Red deer tongue marul maydonoz, dereotu, roka, kıvırcık, alabaş turpu, kırmızı turp ektim. parktan aldığım mor salkım, bir tanıdığın bahçesinden aldığım duvar sarmaşığı, benim tohumlardan kahkaha çiçeği ve yıldız çadırı tohumlarını ektim. Ama kork aprilin 5 inden kocakarıyı ayırır eşinden fırtınası var şimdi nasıl sonuçlanacak bakacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
merhabalar ben yeni katıldım.benim köyümde bahçemiz var.şuan köyümüzde değiliz ama gidersek belki ekebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Red deer tongue tohuma durdu tohumlarını almaya çalışacağım. Blue Beaty ve Fahrenheit Blues domateslerim veriyor gayet güzel dolu dolu üstü Biberler çok geride kaldı henüz çiçek bile yok. 2 yıldır çimlendirmeyiiyi yapmama rağmen fideleri büyütemiyorum. Sayı olarak da çeşit olarak da firem oluyor (doğal mı diye de düşünüyorum ama tür kaybım oluyor ona üzülüyorum) Malabar ve lif kabağım yeni yeni vermeye başladı. Malabar ve bende önceden var olan kahkaha çiçeği için bu bölgede zorlamamaya karar verdim. Çünkü sıcak iklimlerdeki dolgunluğa ulaşamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() Umarım istediğiniz tohumları alma imkanınız olur |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Bu sene çoğu domatesimin tohumlarını kaybetme noktasına geldi.Ya hastalık vurdu ya da sıcaklardan dökmedi,ama pes etmedim ve şuan domateslerim meyveye dönüyor.Bunun içi toprağa haftada bir sıvı humik asit ve solucan gübresini dönüşümlü olarak verdim.Ayrıca bir defa olmak üzere yosun gübresi bitkilerin kendilerine gelmesi için katkısı oldu.Tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|