agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2021-2022
(https)




Beğeni Düzeni133Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-09-2022, 13:27   #10
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 306
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Son durumunu güncellersem eğer işlerin pek benim istediğim gibi gitmediğini söyleyebilirim.Aşılardan 3 tanesi tuttu ancak bu aşılar benim istediğim gibi bir gelişme kaydetmedi üstelik tutan meyveleride geliştirmedi küçük oldu.Sayfanın en başındaki küçücük fidenin gelişme hızı ile bu ağacın gövdesinin üstündeki dalların gelişme hızını karşılaştırdığımda ilk mesajda yazdığım gibi çok fazla patlıcanı tek bir ağaçtan toplayacağımı düşünmüştüm ancak bu olmadı.
Yaptığım aşılarda herhangi bir problem yok yani resimdeki gibi aşılıyorlar bu ağacı yani benim aklıma gövdenin dondan etkilenmiş olması geliyor aşılarken kabuğun alt kısmının siyahlaştığını görmüştüm.
Seradaki paylaştığım patlıcan ağacını sıcaklardan korumak için saksıya aldım.
Bu arada bu yıl domatesler beni pek mutlu etmedi bu yüzden bundan sonra gerçekten verimli olduğunu bildiğim çeşitlerle devam edeceğim ve biber ağırlıklı yetiştirme yapacağım.
Tohumdan çoğaltabilirsem eğer yabani bir kaç domates ve biberle verimlerini arttırmak için anaç seçmeye çalışacağım.
Patlıcan için büyük ağacı saymazsak eğer torvum ve crystricum'da işler iyi gidiyor.Domates için solanum aviculare'yi deneyeceğim.Biber içinde kuş biberi isminde yabani yetişen bir kaç türü denemek istiyorum.Bunlar aslına bakarsanız balkon ve küçük bahçede birşeyler yetiştirenler için çok gerekli şeyler değil ancak ben birazda merak ediyorum.
Biber için capsicum Flexuosum u da deneyebilirsiniz.

devrann ve halcur beğendi.
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025