agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2021-2022
(https)

Beğeni Düzeni133Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2022, 18:22   #1
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr Mesajı Göster
Son mesajınızın ikinci resminde aşı kalinlamasina rağmen anaç biraz daha ufak kalmış gibi.
Burada otsu greftlerin(aşıların) çok yıllık anaçlara göre daha hızlı gelişmesinden kaynaklanmaktadir.
Evet yukarısı daha kalın gelişiyor ama anaç daha hızlı kalınlamaya başladı belli bir yerden sonra bence yukarısını geçecek.

sernur beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2022, 23:16   #2
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Son mesajınızın ikinci resminde aşı kalinlamasina rağmen anaç biraz daha ufak kalmış gibi.
Burada otsu greftlerin(aşıların) çok yıllık anaçlara göre daha hızlı gelişmesinden kaynaklanmaktadir.

2,54'e dikkat ederseniz çok önceden aşı yapılmış ve uzunca bir süre ikliminde etkisiyle bence en az iki yıl aynı bitki götürülmüş,sizinde bahsettiğiniz gibi üst kısım epey kalınlamış ancak anaç kısmıda iyi gelişmiş.

Eski 11-06-2022, 16:53   #3
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2009
Evet özellikle Torvuma yapılan asilarda anaç ile asi arasinda kalınlık farkı oluşuyor.
Ancak chrysotrichum ve mauritianumda pek bu fark gözlemlenmiyor.
Mauritianuma yapılan patlıcan asilarinda, anaç ufak olursa meyvede son dönem hasatlarda renk solgunlugu problemi görülebiliyor

sernur ve devrann beğendi.
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2022, 22:03   #4
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Sn violetten gelen hurma domates multiflora bir çeşit sanrım.

Sn Bahceden'den gelen Purple Hull Pinkeye börülce.Verimli bir çeşit gelecek yıl daha fazla ekeceğimiz bir çeşit verim açısından,lezzet açısından deneme yapmadığım için bişey söyleyemeyeceğim.
Bu sanırım aunt ruby, çok verimsiz oldu,bu çeşit dışında tazlar,omuzca,ayaş domateside çok verimsiz oldu hatta hiçbirinin üzerinde domates yok.Ancak abartısız her bir fide 1 m2'den fazla alana yayıldı.Sacede bu çektiğim fotoğraftaki domatesler var.Dört çeşitide oturak olarak götürdüm,oturak olduğundan emin olduğum ayaş domatesi ya da en azından öyle olması gerekiyordu malesef ayaş domateside tek bir tane domates tutmadı.Ancak gayet sağlıklı ve güçlü geliştiler sanırım bu çeşitlerin hiçbirisi oturak değil.

sernur ve AlimHakan beğendi.
Eski 19-06-2022, 22:30   #5
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Garnet ve ruby red, ektiğim onlarca çeşitten birkaç çeşitle birlikte gelecek yıl devam edeceğim iki çeşit.
Eleyeceğim çeşitler italian,black brandywine,heybetli,garrison,alakır.Bu çeşitlerle artık daha fazla vakit kaybetmeyeceğim.Özellikle italian hiç tavsiye etmem bütün hepsi hastalanıp öldü,tutan bir iki meyvede yeşilken bile yumuşaktı,yine hastalıklara dayaksız bir çeşitte alakır.Patates yapraklılardan heybetli ve brandywine'da ise meyve tutma sorunu var.Yine garrison'da pek meyve tutma isteği yok ben daha meyve görmedim.

Yine gelecek yıl yetiştirmeyi düşünmediğim iki patlıcan,beyaz topan verimli ancak dokusu bana uymadı pişince aşırı yumuşak ve değişik bir tada sahip ben sevmedim,lista de gandia yine verimli bir çeşit ancak hem meyveler kısa ve küçük hem de acımsı bir tada sahip özel bir yanı yok .Artık mitoyo ile karşılaştırıyorum mitoyo her ne kadar bu iki çeşit kadar verimli olmasada aralarında lezzet açısından çok fark var.

Eski 19-06-2022, 22:32   #6
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

mauritianum epey büyüdü ancak aşı için gelecek yılı düşünüyorum.

Eski 21-06-2022, 14:00   #7
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Merhabalar Patlıcan ağacına şekil verdirmek bence verimi önemli ölçüde etkileyecektir. Ayrıca aşağıdaki gibi şekil verdirilen ağaçlar enstantif yetiştircilik için de çok yüksek verime sahip olabilir.
Ancak bunun için öncelikle ağaca şekil verdirme ve yandallarının belirli bir kalınlığa erişmesi gerekir diye düşünüyorum.
En ince yan dalın 2cm kalınlığa erişmesi durumunda aşağıdaki sekilde bir patlıcan ağacı oluşturulabilir.
1 m lik düzgüne yakın yandalların sağlanabilmesi için de yatay tel çekmek gerekir. ve dalı tele bağlamak gerekir. Bu sayede dallar yataya çok yakın bir görünüm kazanabilir.

Eklenen Resimler

devrann beğendi.
Eski 29-09-2022, 23:55   #8
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Solanum torvum swartz olarak geçen İtalyan abinin bana gönderdiği tohumlar küçük olanlar.
Diğer büyük tohumlar da solanum torvum tohumu ancak daha güney Hindistan srilanka taraflarından.Bu alt türün tohumları diğerine göre oldukça büyük ve dikensiz bir bitki oluşturmakta.Çok fazla bilgi yok ancak Solanum torvum var. typicum Hochr. olabilir. veya başka bir alt tür.Sadece dikenli veya dikensiz şeklinde ayırt ediliyor.

Serdars1 beğendi.
Eski 30-09-2022, 09:21   #9
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Bendeki Solanum Torvumun çiçekevleri iyice belirginleşti ama halen çiçek açmadı. çiçek açıp meyve verip tohum alabilirsem iyi olacak. Ama neden bu kadar ağır geliştiğini anlayamadım. bir türlü

devrann ve Serdars1 beğendi.
Eski 30-09-2022, 18:50   #10
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Bendeki Solanum Torvumun çiçekevleri iyice belirginleşti ama halen çiçek açmadı. çiçek açıp meyve verip tohum alabilirsem iyi olacak. Ama neden bu kadar ağır geliştiğini anlayamadım. bir türlü
Bendeki torvumlar yaz başından beri çiçek açıp duruyor ancak bütün çiçekler meyve tutmuyor her salkımda 1-2 adet meyve var.Yan ayana 6-7 tane bitki var ve ağaçlar 2 m boylarında.Sebebini anlayamadım serada da aynı durum olmuştu açıkta böyle bir sorun oluşmayacağını düşünmüştüm ancak açan çiçeklerin binde biri anca tutuyor.Belki diğer yabaniler gibi ilk sene fazla meyve tutmuyor olabilir.

bnymnblr ve halcur beğendi.
Eski 08-10-2022, 20:23   #11
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Bir müddet köye gitmemiştim bugün gidince bir kaç fotoğraf paylaşayım dedim.En son gidişten bugüne kadar gelişmeler çok iyi.Birçok solanum türünde eylül aylarında çiçeklenme artmakta torvumda da aynı oldu.Ancak çiçekler fazla tutmuyordu.Bu defa meyve tutma oranı çok iyi bunda havaların serinlemeside etkili olmuş olabilir , ikinci resimdeki bombus arılarınında etkisi olmuş olabilir veya her ikiside.
Saksıdaki başka bir tür olduğunu düşündüğüm torvumlarda meyve tutmaya başlamış.
Bu yılki paylaşımda her ikisindende paylaşacağım dikensiz bir tür olan büyük tohumlu türü çimlendirebilirsem kıştan itibaren büyük saksıya ekip daha önce gelişmesini sağlayacağım.Yinede çok uzun olmasada meyve tutma süreci 6 ayı buluyor.Bu sürecin bir kısmını kışın büyük saksıda tamamlamayı düşünüyorum.Ancak torvum tohumlarını çimlendirmek çok zor.

Eski 10-10-2022, 14:16   #12
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Torvumlar sonbaharda daha çok çiçeğe yatıyor gibi geliyor. bendeki çiçeklerin alttakiler tutmamış. üstten gelen çiçeklere bakacağım.
Dalda koklendirme denedim
Torvum tohumları biraz geç çimlense de benim ektiğim tohumlar fırça gibi çıkmıştı.

devrann beğendi.
Eski 10-10-2022, 18:28   #13
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Torvumlar sonbaharda daha çok çiçeğe yatıyor gibi geliyor. bendeki çiçeklerin alttakiler tutmamış. üstten gelen çiçeklere bakacağım.
Dalda koklendirme denedim
Torvum tohumları biraz geç çimlense de benim ektiğim tohumlar fırça gibi çıkmıştı.
Peki çimlendirmek için nasıl bir teknik kullandınız

Eski 11-10-2022, 01:30   #14
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Tohumu almadan once meyvenin iyice sarardigindan emin olun.
Ufak bir kaba torfu koyun.
Torfu hafiften bastırın.
Üzerine torvum tohumlarıni serpin.
Sonra tekrar hafif torf koyun
Sık sık sulayin

devrann beğendi.
Eski 30-10-2022, 06:22   #15
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Tütün ağacı üzerinde ara sıra gördüğüm bir tür yabani arı genelde bombuslar oluyor

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025